Politika

Pažin DF-u: Nema potrebe da branite hramove, a posebno ne životima

Foto: Vlada Crne Gore

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin poručio je danas poslanicima Demokratskog fronta da nema potrebe da brane hramove, posebno ne životima jer ih niko neće napadati.

On je danas odogavarjući na poslanička pitanja u Skupštini Crne Gore kazao da je spreman i sada i ubuduće da razgovora sa predstavnicima SPC i drugih vjerskih zajednica oko Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

”A to će biti neophodno. I sama Venecijanska komisija je pozvala na kontinuiran dijalog, koji će, kao i u pripremi, važiti i u primjeni tog zakona, kakav god bude njegov sadžaj koji treba da usvoji ovaj visoki dom”, rekao je Pažin.

Pažin je naveo i da je do sada bilo nekoliko razgovora sa predstavnicima Mitropolije crnogorske primorske u pripremi prijedloga zakona, kao i da je od Vlade postojala namjera za dijalogom.

”Ovdje se osporavaju samo dva, tri ili najviše četiri člana zakona i to treba otvoreno reći. Ovaj zakon nije stvar ideologija, nego ljudskih prava i sloboda, i kada raspravu svedemo na to, lako ćemo doći do naboljih rješenja”, rekao je Pažin.

Na pitanje da li će pripadnici CPC moći da koriste crkve i manastire, Pažin je naglasio da nije namjera Vlade da iko osim vjernika koristi vjerske objekte.

”Niti će Vlada da ulazi u kanonske odrednice vjerskih zajednica, niti Vlada želi niti će dozvoliti da se bilo ko tuče”, dodao je Pažin.

Poručio je poslanicima DF-a da nema potrebe da brane hramove, jer ih niko neće napadati.

”Nema potrebe da branite hramove, posebno ne životima”, dodao je Pažin.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bez prenemaganj
Gost
Bez prenemaganj

Zamjena teza, ne brane oni hramove ni svete oce, oni brane svoje nenormalne prihode i lagodni stil života!

Prc CG
Gost
Prc CG

Ima i braniće..

Tomos
Gost
Tomos

Nemojte vi napadati pa meće biti potrebe da se brani.. Na vams je…

Fileopg
Gost
Fileopg

Neće ne boj se ni jedan od njih ni prstom mrdnuti jedino su spremni ikakve zavjetrini vikat naprijed braćo… Sjetim se rado stihova :
Naprijed braćo, plinte u krvi
Puštite mene da bježim prvi.

Јоцо
Gost
Јоцо

Пробајте, па ћемо да видимо.

Fileopg
Gost
Fileopg

Nemaju oni hrabrosti jednog Jana Palaha… Možda gurnu kakve avetinje ispred sebe.

Književnos
Gost
Književnos

Ko je to napisao? Je li vojvoda Kolenica?

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Df je bitan, narod ih brani a sa df vi kako joćete, ka do sad

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Slušah malo raspravu. Mali Buda (Aleksić) reče da je Pavle Đurišić bio antifašista!!!??? Sve mu, veli, napakovali komunisti: i pokolj 10 000 muslimana u Podrinju (koji ni Draža na suđenju nije osporio) i Gvozdeni krst od firera o kom su pisala četnička a ne partizanska glasila… Koji lik, koji bezobrazluk, koji fašizam! Nije bolji od vojvode Đurišića!

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Prikriveni četnik, mislio je da će na lukavstvo pridobiti birače.

Libero7
Gost
Libero7

To onaj kolic zna sto podrzava becica a sutra bi opet cerali ovi becicevi frontovci cerali da prekopavaju dvorista po bijelom polju

Drale
Gost
Drale

Pa je li Pavle Djurisic trebao da gleda kako muslimani kolju srpski i crnogorski narod???mali si i da ga pomenes

Dron
Gost
Dron

A ti imas nesto protivu Pavla Djurisica jel dukljanine??!

Ja ko ce drugi
Gost
Ja ko ce drugi

Narvno da ima Dronu, svako normalan!

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ma kakvi, nemam ništa protiv vojvode Pavla, đe ja! Baš mi žao što ga je Maks Luburić uzeo na nož😂

Vukso
Gost
Vukso

Komunisti nikad nijesu pakovali… samo istina i istina

Mladen
Gost
Mladen

Pavle Djurišic je bio najbolji crnogorski sin. Antifasista. Ubili su ga ustase hrvati prilikom povlacenja. Masakrirali su ga. Čitaj malo istoriju. Pušti komunističke bajke i trice.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ako je bio antifašista zašto je držao govore sa Pirciom Birolijem u Beranama, o čemu postoje i fotografije? Zašto se povlačio bježeći od antifašista preko teritorije fašističke tvorevine NDH?

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Kad bi nas Bog oslododio i DrPS i njegove desne ruke DF-a, pa da pocinemo!

XXL
Gost
XXL

Ljudi, nemojte biti glupi da se svadjate , vriijedjate i ne daj Boze, bijete zbog popova i politicara ! Oni ne rade nista osim sto pricaju suplje price, lazi i bajke dok se neizmjerno bogate, voze skupa kola i imaju mnogo novca i nekretnina na racun praznovjernih ljudi koji im vjeruju. Uzivaju u blagu zemaljskom i sprdaju se sirotinji. Kad… Više »

Kiko
Gost
Kiko

Tako je! Zivjela komunisticka izvorna ideologija, zivio antifasizam! Jedini nas neprijatelj je klasni neprijatelj!

Јоцо
Gost
Јоцо

Немој да лажеш. Не знаш ниједнога попа који вози Масератија нити неког луксузног џипа (данас има свакаквих џипова – врло јефтиних). Ја знам неколико попова који непрестано помажу унесрећенима, да не говорим да знам шта ради Црква као институција. Знам двојицу попова који имају нешто луксузнија кола – један је добио велико наслеђе, а други има приходе од неких својих… Više »

Send this to a friend