Politika

Pažin: Zakon o slobodi vjeroispovijesti obavezuje sve na poštovanje pravnog poretka Crne Gore

Pažin i Džonson

Zakon o slobodi vjeroispovijesti, koji ispunjava najviše standarde ljudskih prava i sloboda i koji je daleko najliberalniji zakon u našem okruženju, garantuje jednaka prava svim vjerskim zajednicama, ali i obavezuje sve na jednako poštovanje pravnog poretka Crne Gore, poručio je potpredsjednik Vlade Zoran Pažin prilikom susreta sa senatorom Ronom Džonsonom u Vašingtonu.

Pažin je podvukao da Crna Gora danas pokazuje da ima i snage i mudrosti da kroz dijalog ne samo prevaziđe aktuelna nerazumijevanja povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti, već i da okupi sve napredne društvene snage kako bi što prije sprovela potrebne reforme i zavrijedila mjesto u zajednici najrazvijenijih evropskih država.

Ovaj Zakon, dodao je potpredsjednik, ugrožava samo one koji svoj interes vide u širenju etničkih i vjerskih tenzija i nestabilnosti na Balkanu.

“Aktuelni pokušaji da vjerska osjećanja dijela građana Crne Gore budu zloupotrijebljena za podrivanje temeljnih vrijednosti višenacionalne i viševjerske Crne Gore pokazuju da duhovi devedesetih još žive u glavama pojedinaca iz Crne Gore i okruženja”, rekao je potpredsjednik.

Poručio je da veoma cijene razumijevanje i podršku Sjedinjenih Američkih Država za odlučnost Crne Gore da svoju budućnost gradi na zapadnim demokratskim vrijednostima i građanskom konceptu društva.

Pažin, koji ove sedmice boravi u radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama, zahvalio je senatoru Džonsonu za veliku podršku koju SAD pružaju Crnoj Gori u snaženju vladavine prava i razvoju demokratskih institucija, kao garanta višeg kvaliteta života svih njenih građana.

“Crna Gora je odlučna da sva unutrašnja pitanja rješava kroz demokratski dijalog, čuvajući i snažeći svoje temeljne vrijednosti, kao države slobodnih i ravnopravnih građana različitih vjera i nacija,“ naglasio je potpredsjednik.

Senator Džonson je naglasio da konstruktivnu i pozitivnu ulogu Crne Gore u njegovanju dobrih odnosa sa susjedima u regionu, naglašavajući da Crna Gora ima mnogo potencijala i da je presudan napredak ostvarila pristupanjem NATO-u.

“Ja sam veliki podržavalac Crne Gore i Crnogoraca. Svaka država se suočava sa određenim izazovima, ali u Crnoj Gori postoji zaista mnogo potencijala. Bio sam uključen u pristupanje Crne Gore NATO-u. To je očigledno ključna tačka napretka Crne Gore, koja je svakako bila na visini zadatka i sarađivala je sa nama“, rekao je senator.

Saopštio je da naročito cijeni činjenicu da su Crna Gora i Kosovo uspjeli da riješe svoj granični spor.

“To je dobar primjer i vjerujem da je to pomoglo sklapanju Prespanskog sporazuma, a nadam se da će pomoći i drugim državama u regiji da takođe razriješe svoje međusobne sporove”, naglasio je senator.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bole
Gost
Bole

Cus zakon ugrozava one koji sire tenzije i podjele. Pa zakon je stvorio tenzije i podjele. Ti si ih stvorio. I ovaj je na poziciji da nesto odlucuje i da se necim bitnim bavi. Zato smo tu i dje smo.

NBA-NK
Gost
NBA-NK

DOTA JE BILO POPUSTANJA,NEKA NADJU OVI SVETOSAVCI NEDJE DRUGO VAN CG,DA SETAJU! NIKO IM NA SVIJETU NE’VALJA OSM “NIJH”!MICITE IH VISE!

Milosava
Gost
Milosava

Dota, dota….

Bole
Gost
Bole

Prosetaj ti 2 kruga oko Trebjese, nece ti skodit.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Sveti Sava je bio vlah a ne srbin.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Pokusaj sam objasniti sto Znaci svetoslavski nacionalizam,sto je njegovom glavna ideologija i ciljevi.Ne znam zasto svaki kom.mi je odbacen.Da bi se dobro razumio ovaj tekst gore pogledati znacenje i ciljeve svetosavskog nacionalizma I mnogo ce vam jasnija biti ukupna slika

ZORKA MUDATA
Gost
ZORKA MUDATA

A DA PROBAŠ NA MATERNJEM IAIAIAIA

ZORKA MUDATA
Gost
ZORKA MUDATA

A DA PROBAŠ NA MATERNJEM IAIAIA

tschugo
Gost
tschugo

pai meni iz dijaspore ovaj portal cesto odbacuju komentare,gdje nema pravno i eticki nikakvih uvreda,ali vjerovatno nijesam na strani jednopartijskog oprejeljenja

CG KO
Gost
CG KO

Nezavisna Boka

Bokelj
Gost
Bokelj

Autonomna Boka!

Sramotan covjek
Gost
Sramotan covjek

Pazin ne moze ucestvovati u razgovoru oko zakona
Prvo.on je pisao ovu Nakaradu i drugo.Srpski narod.iz iskustva.nema povjerenja u Pasina.Hrvata rodjenog u Sibeniku.a da mi donosi zakone o SPC u C.Gori.

Goca
Gost
Goca

Naravno u pravu si.

danilovgrad
Gost
danilovgrad

Crnogorski narod nema iz iskustva povjerenje u crkvene vlasti Srbije da ona donosi zakone o CPC i državnoj imovini u Crnoj Gori.

Catarino
Gost
Catarino

A kako je knjazu Nikoli mogao Zakone pisati hrvat uz Cavtata.eeeeee….

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Nije ga on pisao,nego pravni experti u CG kao I experti iz institucija Evropske unije i dosta drugih iz medjunarodne zajednice

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Novače, jesi li ti rođen takav ili si kasnije prolupao?

Send this to a friend