Politika

Pejović i Zaev: Članstvo u EU zajednički cilj regiona

Zajednički cilj zemalja Zapadnog Balkana jeste članstvo u Evropskoj uniji  te je tješnja saradnja među sestrinskim partijama, kao što su DPS i SDSM značajna, kako bi se promovisala zajednička stanovišta i želja za održavanjem stabilnosti i prosperiteta u regionu.

To je istaknuto na Kongresu Socijademokratskog saveza Makedonije (SDSM) u Skoplju na koje su razgovarali predsjednik Komisije za međunarodnu saradanju, evropske i evroatlantske integracije Crne Gore Glavnog odbora DPS-a Aleksandar Andrija Pejović i predsjednika SDSM-a Zoran  Zaev.

U razgovoru s predsjednikom SDSM-a Zoranom Zaevim, Pejović je prenio čestitke predsjednika DPS Mila Đukanovića i poželio uspješan rad Kongresa koji, kako je kazao,  treba da definiše ključne pravce djelovanja ove Partije u narednom periodu, ali i da reafirmiše socijaldemokratske vrijednosti za koje se SDSM zalagala i u prethodnom periodu.

Na marginama Kongresa Aleksandar Andrija Pejović je imao susrete i sa drugim predstavnicima partija socijaldemokratske provenijencije iz Hrvatske, Srbije i BiH, kao i predstavnicima stranaka iz Evropske unije i Centra Ulof Palme iz Švedske.

Send this to a friend