Politika

Pendarovski Đukanoviću: Crna Gora je glas razuma u regionu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se tokom samita Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) sa predsjednikom Sjeverne Makedonije Stevom Pendarovskim, koji mu je poručio da je naša zemlja glas razuma u regionu.

Đukanović je čestitao Penderovskom izbor na funkciju predsjednika Sjeverne Makedonije, ocijenivši da je to jedna u nizu pozitivnih vijesti iz te zemlje i šansa za unapređenje odnosa i dalju saradnju na ostvarivanju zajedničke evropske i evroatlantske perspektive.

<<<Đukanović u Sarajevu: Brine nas zamagljivanje politike proširenja<<<

Đukanović je naglasio da su odnosi dvije države na zavidnom nivou i mogu poslužiti kao primjer saradnje koja nije imala zastoja čak ni u vrijeme 90-ih godina.

Čestitao je Sjevernoj Makedoniji na postignutom napretku i Prespanskom sporazumu i u tom smislu iskazao punu podršku Crne Gore daljoj integraciji Sjeverne Makedonije.

“Crna Gora je država koja dijeli iste strateške ciljeve, članica NATO, i nadamo se da ćete i vi uskoro biti u tom društvu“, kazao je Đukanović.

On je zaključio da je interes i ZB i EU ujedinjena i konkurentna Evropa.

Predsjednik Sjeverne Makedonije zahvalio je Crnoj Gori za podršku na putu ka EU i NATO.

“Vi ste glas razuma u regionu i vaša podrška nam je veoma značajna“, kazao je Pendarovski.

Đukanović i Pendarovski razmijenili su mišljenja o evropskoj perpsektivi ZB i neophodnosti podsticaja EU da pitanje proširenja zadrži visoko na agendi.

Sagovornici su ocijenili da Crna Gora i Sjeverna Makedonija izuzetno dobru saradnju mogu osnažiti u oblasti ekonomije. Tokom razgovora u Sarajevu dogovorena je i skora posjeta predsjednika Đukanovića Sjevernoj Makedoniji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ZarkoGolubic
Gost
ZarkoGolubic

CG treba da se ponosi sa svojim rukovodstvom

ZarkoGolubic
Gost
ZarkoGolubic

Crna Gora moze da bude primjer svima u regionu a i sire

Car
Gost
Car

cg je manje selo u nekoj osrednjoj državi.

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

Cudo su kompleksi. Ne mogu opisati koliko vas zalimo.

Send this to a friend