Politika

Perović: Avramović uveseljava kotorku javnost

Dragica Perović (Foto: Radio Jadran)

Opštinski odbor Demokratske pertije socijalista Kotor je izgleda svjesno i krajnje uračunljivo izabrao svog odbornika Željka Avramovića, da u pauzi neodržavanja skupštine zabavlja kotorsku javnost svakodnevnim saopštenjima kako bi se stvorio osjećaj alarmantnog stanja i krize u kotorskoj vlasti, smatra perdsjednica Skupštine opštine Kotor Dragica Perović.

Ona je reagovala na reagovanje odbornika DPS-a Željka Avramovića koji je kazao da valst u Kotoru ne može da obezbijedi većinu za nastavak zasijedanja lokalnog parlamenta.

<<<Avramović odgovorio Perović: Ne možete da obezbijedite većinu<<<

Reagovanje Perovićeve prenosimo integralno:

Iz poštovanja prema glasačima i podržavaocima aktuelne vlasti, kao i svima onima koji to nisu, a koji žele napredak i dobro našem gradu, ne želeći da arbitriraju u ovom medijskom sporu, dužna sam ipak dati kratak odgovor.

Pa ukratko. Tačno je gospodine Avramoviću i ne morate me podsjećati na nešto čega sam jako svjesna i našto sam ponosna-a to je da sam predsjednica Demokratske srpske stranke! Baš kao što je tačno da sam legalno i legitimno izabrana predsjednica SO Kotor, sa liste Demokratskog fronta, na kojoj sam bila ni manje ni više nego nosilac liste. Uz sve to, pravnica sam, a nadasve prepoznata sam kao osoba koja nikome nije zatvorila vrata, uvijek spremna da saslušam svakog i da sa puno senzibiliteta rješavam tuđe probleme-bez obzira na političku i svaku drugu pripadnost. I još nešto, moj tajming nije samo pet minuta, nekada je bio nekoliko puta po 45 minuta, nekada i po nekoliko sati, a ovaj put će biti uvjeravam

Vas četiri godine.

A što se tiče Vašeg zahtjeva i insinuacija oko Odbora za statut i propise, njegovog sazivanja, nesazivanja, prozivanja imamo li većinu u odboru ili nemamo, volje i nevolje predsjednika odbora da sazove i ne sazove sjednicu su pričine priče. Naprosto, bez želje da djelujem edukativno prema Vama, odborniku sa višedecenijskim odborničkim stažom, mada Vam je prošlim saopštenjem jasno rečeno da imate na raspolaganju pravna sredstva i institucije, iskoristite taj pravni put da dokažete nedokazivo-zloupotrebu zakona jer je postupano po zakonu (!?). Istina, repetitio est mater studiorum pa Vam samo zbog toga ponavljam-Odluke su donijete na osnovu zakona, objavljene u službenom listu, postale pravosnažne i kao takve dostavljene su skupštini na potvrdu. Sve ex lege i kako nalaže čl. 59 Zakona o lokalnoj samoupravi. Što u krajnjem znači da u konkretnom Odbor za Statut i propise nije nadležan. Nije bio nadležen ni u pripremi SO već su to razmatrala nadležna radna tijela: Odbor za finansije, privredu i razvoj, Odbor za planiranje i uređenje prostora i komunalno-stambenu djelatnost i Odbor za društvene djelatnosti.

Od mene g-dine Avramoviću toliko. Stavljam tačku na ovu polemiku, ovo posebno i zato jer se održavanjem prelijepe Bokeljske noći završilo sa ljetnjim zabavama kotorske i šire javnosti, uz kratku poruku ne vjerujte sve što čujete g-dine Avramoviću!

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
LJUTA
Gost
LJUTA

Bravo Dragica..jedino sto si pogresno rekla je ono 4 godine jer sam siguran da ce to biti mnogo duze….sledbenici prevrtljivaca su u panici i milu dolazi kraj…previse je samouvjeren..

Bokez
Gost
Bokez

Podržava li je SDP još uvijek?

LJUTA
Gost
LJUTA

Normalno da jesu jer posteni sdpovci su otkacili korumpirane koji su ostali u sd i dad su na strani pravde i prava po prvi put

Send this to a friend