Politika

Perović: Maca popa Mace ponovo nad Crnom Gorom

Milenko Perović

Vesna Šofranac

Treba li tražiti uvjerljiviji dokaz da Srpska pravoslavna crkva tone u glib klerofašizma od činjenice da je svojim svecima pridodala nekoliko patoloških zlikovaca iz Drugog svjetskog rata. Jednome je nadimak bio Maca, jer j e macom ubijao nevinu nejač! Danas SPC drži Macinu macu nad Crnom Gorom, poručuje u intervjuu Vikend novinama prof. dr Milenko A. Perović, univerzitetski profesor, predsjednik Savjeta za saradnju Crne Gore sa dijasporom, jedan od tvoraca Pravopisa crnogorskoga jezika.

Perović naglašava da se protiv slobodne i nezavisne Crne Gore juriša u šest kolona, a da prvu najorganizovaniju i najopakiju čini svještenstvo SPC. “Za njom stupa druga kolona, sastavljena od pročetničkih političkih partija u Crnoj Gori (Demokratski front, Demokrate i Socijalistička narodna partija). Prislužuju joj “građanski” trabanti (URA, Demos i Ujedinjena CG), kaže Perović.

Komentarišući dešavanja u Budvi, gost Vikend novina bez uvijanja, u svom maniru, poručuje da je Budva ovih dana bila poligon pokazne vježbe kojom je četništvo “uvježbavalo kako bi osvojilo i lagumalo Crnu Goru”

“Dobro je što je vježba bila javna, jer je dala priliku crnogorskoj i međunarodnoj javnosti da vidi kako bi izgledala Crna Gora da je se dokopaju četnici”, naglašava Perović, poručujući da država ne smije dozvoliti da joj policajci budu glineni golubovi na meti četničkih i drugih huligana.

Ponovo su aktuelne litije, ponovo slušamo političke govore popova Srpske pravoslavne crkve na protestima na kojima se građani “spontano okupljaju”, gledamo popove na čelu protesta u Budvi?!

PEROVIĆ: “Litijama” se Srpska pravoslavna crkva kreće od klerikalizma prema klerofašizmu. Suprotno modernoj sekularističkoj ideji o odvojenosti crkve od države, SPC slijedi ideologiju klerikalizma. Po njoj, svještenstvo treba da se nametne državi i društvu kao vrhovni autoritet koji bi određivao sve bitne političke, kulturne i ekonomske oblike tokova života. Svještenstvo SPC hoće po svojoj mjeri da ustroji cjelokupni život crnogorskog društva. Zna ono da Crna Gora ne bi prihvatila teokratsko političko uređenje. Na lukav način ono pokušava ukorijeniti “svetosavsku” verziju sakerdotalizma, s idejom opšte prevlasti svještenstva u društvu. Duhom klerikalizma SPC sve naglašenije napada pojedine političke partije, medije, nevladine organizacije, organizovanu i neorganizovanu mladež itd.

Na osnovu čega tvrdite da je SPC na putu prema klerikalnom fašizmu?

PEROVIĆ: Kao i mnoge vjerske zajednice u svijetu, SPC sanja i pokušava ostvariti klerikalističke snove. Međutim, ona zna da se njeni snovi ne mogu ostvariti u građanskom društvu zapadnog oblika. Budući da joj je antikomunizam imanentan, koliko i antiatlantizam, Srpska pravoslavna crkva zakonomjerno se sve više i sve upornije okreće “ispovijedanju” ideologije četništva.

U svojoj knjizi “Filozofija politike” izložio samteorijsko-filozofske osnove interpretacije nacifašizma, dokazujući da je četništvo u bitnim obilježjima jedan tip fašizma! Izrastajući iz humusa klerikalizma, četništvo je usmjerilo Srpsku pravoslavnu crkvu prema j ednom od klasičnih oblika ideologij e klerikalnog fašizma pod imenom svetosavlja.

Između dva svjetska rata, ono je rođeno kao čedo iz “braka” velimirovićevske i j ustino vske “teologije” s ultranacionalizmom Srpskog književnog kluba Slobodana Jovanovića. Danas je Molj evićev četnički program iz 1941. godine primljen kao “akcioni program” SPC. Njeni današnji stavovi o Crnoj Gori i Crnogorcima samo su “kreativna” interpretacija Moljevićevog programa.

U “Mitropoliji cmogorsko-primorskoj” ovaj je “program” inoviran sljedećim elementima: “ispovijedanjem” strategije opravdavanja zločina u ime svoje nacije i vjere, slavljenjem i posvećivanjem zločinaca u ime “nacionalne stvari”, ultranacionalizmom, ksenofobijom, seksizmom, širenjem laži o “ugroženosti srpstva i pravoslavlj a”, teškim istorijskim revizionizmom, izmišljanj em “vlastite” tradicije i prisvajanjem djelova ili cjeline tuđega nacionalnog, kulturnog i sakralnog identiteta, postuliranjem jedinstva svjetovne i duhovne vlasti (simfonija), militarističkom ideologijom eliminacije Drugoga etc.

Treba li tražiti uvjerljiviji dokaz da SPC tone u glib klerofašizma od činj enice da j e svoj im svecima pridodala nekoliko patoloških zlikovaca iz Drugog svjetskog rata. Jednome je nadimak bio Maca, jer je macom ubijao nevinu nejač! Danas SPC drži Macinu macu nad Crnom Gorom!

Vidimo ljekare koji otvoreno brane litije i šetaju za popovima, poručujući da “s vj erom u Boga brane tradiciju i pravdu”, dok Amfilohiju ruku ljube i poj edini univerzitetski profesori. Kako Vi vidite aktuelna dešavanja u Crnoj Gori?

Perović: Protiv slobodne i nezavisne Crne Gore juriša se u šest kolona. Prvu, najorganizovaniju i najopakiju kolonu čini svještenstvo SPC. Za njom stupa druga kolona, sastavljena od pročetničkih političkih partija u Crnoj Gori (Demokratski front, Demokrate i Socijalistička narodna partija). Prislužuju joj “građanski” trabanti (URA, Demos i Ujedinjena CG). Treću kolonu formiraju spoljašnji politički činioci. U njoj, istim korakom maršira oficijelna vlast države Srbije, najveći dio njene političke opozicijeivećinamedija.

Prislužuje im ruski činilac. Četvrti red streljačkog stroja čine spoljašnji i unutrašnji organizatori i nosioci specij alnog rata protiv Crne Gore. U petu kolonu sljegla se šarena vojska “nezavisnih” medija u Crnoj Gori (Vijesti, Dan, Monitor, TV Vijesti, Svetigora, Srpski radio, Elmag, portali In4s, Borba itd.). Šestu čine grantojedi. Ona okuplja brojne “nevladine” organizacije sa zadatkom permanentnog opanjkavanj a svega što održava i snaži suverenu Crnu Goru.

Napokon, ovoj duboko ešaloniranoj četničkoj vojsci počela se priključivati sedma kolona. Na brzinu je skra pljena od tzv. intelektualaca (univerzitetskih profesora i ljekara). Ovi umovi nijesu svjesni da podržavaju klerofašizam. Nijesu ni svjesni da su krenuli za onima koji Crnu Goru vraćaju iz stanja civilizovanosti u prethrišćansko varvarstvo. Ovi humanisti skočili su da pripomognu da Macina maca nad Crnom Gorom dobije što snažniji zamah!

U jednom ranijem intervjuu Dnevnim novinama rekli ste da je potreban novi savez istinski patriotskih snaga u Crnoj Gori čija bi ideološka okosnica, na svim političkim i intelektualnim nivoima, morala biti stalna radikalna kritika velikosrpskog nacionalizma.Ali tog saveza  nema.  Zašto?Ko bi trebalo da bude pokretač takvog jednog saveza?

Perović: Prema mjeri napada na suverenu Crnu Goru mora se postavljati širina i snaga njene odbrane. Do sada je odbranu predvodila vladajuća politička nomenklatura, prije svega štiteći sebe i svoje političke i ekonomske interese. Liše pojedinaca, koji su godinama predvodili politički suverenizam, ona je svojom uskogrudošću i političkom kratkovidošću pred totalnim napadom velikosrpstva na Crnu Goru koji traje tri decenije ostavljala potpuno nezaštićenim ogromni društveni prostor. Na njemu su se nesmetano ukorjenjivali velokosrpstvo i svetosavlje!

U tom se periodu odnjivilo cijelo jedno pokoljenje vaspitavano na anticrnogorstvu! Bolno otrežnjenje je došlo sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti. Čini se daje nomenklatura počela pomalo shvatati da na duže staze ni vlastite parcijalne interese neće moći odbraniti ako ne počne kreirati i provoditi smišljenu strategiju odbrane cjeline društvenog prostora Crne Gore od velikosrpskog nacionalizma.

Za provođenje te strategije ona može imati samo jednog saveznika. Taj saveznik su istinske patriotske snage Crne Gore. Od referenduma do danas, nomeklatura ih je ignorisala i potiskivala, držeći ih podalje od svakog društvenog uticaja. Štaviše, stigmatizovala ih je kao nosioce “crnogorskog nacionalizma”. Došlo je vrijeme, izgleda, da je opšta crnogorska kuća “ostala na Mrzana”!

Podsjetiću ponovo na Vaše riječi: Ako bude volje i pameti kod onih koji imaju odlučujuću društvenu moć, fenomen litija može biti spasonosan za crnogorsku suverenističku ideju. U protivnom, on će je uništiti”. Šta biste danas poručili? Prepoznajete li u potezima vlasti i djelovanju institucija odlučnost da riješi vjersko pitanje, odnosno ne odstupi od primjene Zakona?

Perović: “Litije” su pokazale sve tačke političkih bolesti crnogorskog društva. Jasna je njihova anamneza. Ona otvara mučno pitanje: Nije li vladajuća politička nomenklatura, s pobjedom na Referendumu, potrošila cijeli svoj potencijal potreban za izgradnju stabilnog i uređenog društva. Da li je referendumska pobjeda suverenizma ono najviše što je ona mogla postići? Ako se izuzme vanjska politika u stvarima bitnih elemenata unutrašnje politike ova nomenklatura se ponašala prema sloganu: Ne može nam niko ništa! Ona je na pola puta odustala od strategije jezičke politike.

Umjesto kulturne politike, narodu je ponudila turbo-folk i “pink kulturu”, obogaćenu turskim serijama i budvanskim “grad-teatrima”. Umjesto naučne politike, koj a bi afirmisala ozbiljna naučna istraživanja crnogorskog identiteta u cjelini, pučanstvu je ponuđeno fasciniranje prostote s nedostižnim uzorima zapadnih prirodnih nauka, posebice fizike. Umjesto medijske politike, stvoren je finansijski zaštićeni zvjerinjak u kome se dobro snalazi samo “likvidatorski žurnalizam” kao apsolutna mentalna trovačnica Crne Gore.

Napokon, dok se Amfilohije duhovno, materijalno, srpstvujušće i katastarski ukorjenjivao, propuštena je decenija i po da se počne stvarati nekakva vjerska politika. Ako bi se ova radikalna kritika shvatila i prihvatila kako treba, crnogorski suverenizam mogao bi dobiti novi moćni impuls. U protivnom, doživjeće teži i bolniji slom nego 1918. godine.

Kako vidite dešavanja u Budvi? Predstavnici Demokrata i Demokratskog fronta kažu da neće “odstupiti ni milimetar” i da neće “dati Budvu ni po koju cijenu”. .. Mogu li se dešavanja u Budvi posmatrati i kao svojevrsni eksperiment opozicije koji bi se, ako upali, mogao primijeniti i na državnom nivou?

Perović: Budva je ovih dana bila poligon pokazne vježbe kojom je četništvo na potpuno ogoljen način bukanjem i vrijeđanjem, kršima i “junačkim” zalijetanjima uvježbavalo kako bi osvojilo i lagumalo Crnu Goru. Dobro je što je vježba bila javna, jer je dala priliku crnogorskoj i međunarodnoj javnosti da vidi kako bi izgledala Crna Gora da je se dokopaju četnici.

POLICAJCI NE SMIJU DA BUDU GLINENI GOLUBOVI NA METI ČETNIČKIH I HULIGANA

U Crnoj Gori prisustvujemo otvorenom pozivu na linč policajaca. Poziv dolazi i od strane jednog sveštenog lica SPC, koje preko društvenih mreža i portala In4S uči građane šta da rade na “razotkrivanju” policajaca koji su angažovani na sprečavanju nasilja u Budvi. Sve to je praćeno fotografijama policajaca sa kojima se treba obračunati. Kako ovo komentarišete?

Perović: Od 1998. godine do danas, svaki put kad se odlučno ispriječila pred onima koji su šćeli onemogućiti crnogorski suverenistički put, na crnogorsku policiju dizala se silna otrovna graja. Policija je ocrnjivana na sve moguće načine. I stalno se u pozadini “skandalizatora” koji ruže policiju nalazila jedna te ista namjera. Oni su svojom grajom šćeli potpuno vezati ruke policiji.

Tako su mislili razoružati suverenu Crnu Goru, da bi s njom činili što im je volja. Krajnje je glupo i licemjerno od tzv. “građanski” nastrojenih persona kada traže dlaku u jajetu u postupcima policajaca na mjestima na kojima, čak i doslovno, mogu pucati mozgovi. Ako misli da sačuva samu sebe, država permanentno mora čuvati policiju kao prvi ešalon vlastite odbrane. Nijedna ozbiljna država ne smije dozvoliti da joj policajci budu glineni golubovi na meti četničkih i drugih huligana. Ne smije dozvoliti ni da jurisprudencija olako poništava teški i opasni rad policije na terenu.

NEMA VJERE U SRBIJU

 Završeni su izbori u Srbiji. Kojim putem će poći Srbija? Šta se može očekivati na relaciji Podgorica Beograd?

Perović: Sva je prilika, više od 50 posto birača nije izašlo na izbore. Koristeći se svim dopuštenim i nedopuštenim sredstvima, agresivna manjina bez teškoća je pobijedila na izborima. Tako je pokazala da će Srbiju i dalje
gurati niz radikalski žljeb u opšte propadanje svih društvenih sfera, u siromaštvo i sukobe s komšijama. Kao i do sada, ne može se vjerovati u otopljavanje političkih odnosa Podgorice i Beograda. Naprotiv, Beograd će nastaviti da se miješa u unutrašnje stvari Crne Gore. Nadajmo se da će Podgorica umjeti i smjeti odgovoriti na adekvatan način!

UZALUD SRPSKO LOBIRANJE PROTIV CRNE GORE U AMERICI

U lobiranje protiv Crne Gore i Zakona o slobodi vjeroispovijesti u SAD vrlo aktivno se uključila i Konferencija srpsko-američkog liderstva. Eksploatisanjem vjerskih sloboda koje su u srži američke demokratije pokušava se uticati i na američko javno mnjenje. Ta stranica se uređuje iz SAD i Rusije. Vaš komentar?

Perović: Po sredstvima se odgonetaju ciljevi! Dobro se mahom služi dobrim sredstvima, zlo svim sredstvima! Beskrajan je okean laži koji je od Garašanina do naših dana stvaran u velikosrpskim propagandnim i specijalno-ratovskim štabovima protiv Crne Gore i Crnogoraca. Primjer koji navodite podsetio je kako se velikosrpskim kanalima lobiralo da crnogorski jezik ne dobije međunarodni jezički kod u Kongresnoj bibilioteci u Vašingtonu. Lobiranje koje se koristi teškim lažima može biti opasno za onoga protiv koga se lobira samo ako onaj kod koga se lobira ima interes na “našedne” na takve laži. Ipak, političke akcije Crne Gore u Americi dovoljno su jake da im ni mnogo pametnije, vještije i uvjerljivije lobirajuće laganje ne može ozbiljno naškoditi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zlire
Gost
Zlire

Srbi su vjekovima osvjedoceni neprijatelji Crne Gore zato im treba uskratit prisustvo ni na ljetovanje

Daj mu pameti
Gost
Daj mu pameti

Što ovu “genijalnu ideju” ne predložiš vašem ministarstvu turizma? Sigurno bi se oduševili takvom pameću, posebno sad kad vam nadiru reke turista na primorje. Naravno takve mere bi teško pogodile Srbiju, a Crna Gora bi procvetala. Još da se rešite mrskih ruskih turista i pretičete Azurnu obalu po prilivu od turizma.

Dusan
Gost
Dusan

Sve ovo sto govori ovaj profesor se desava iz prostih razloga. Jedan od njih je da smo mi i previse mekani i da sjedimo kuci i gledamo kako pokusavaju da nam urse drzavu. Zar cemo njemo gledati reprizu 1918 gidine? Blizi se istoriski datum 13 jul. Tada je ustala Crna Gora i pokazala pravi put fasistima i okupatorima. Vrijeme je… Više »

Jure
Gost
Jure

Politika “jake i velike Srbije” protivna je interesima srpskog naroda u temelju. Politika “Velike Srbije” ne samo da nije ništa stvarnog dobila za svoj narod, već mu je često i škodila što ga je stavljala u neprijateljski položaj prema narodima koji su nam i po krvi i po jeziku i po istorijskoj sudbuni bratski… Gde su granice nove srpske države?… Više »

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Oladi covjece, sto si zapjenio, nijesmo svi lpoavetali. Ima nas jos koji mozemo da zaspimo bez bensadina !

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Tvorac pravopisa Crnogorskog jezika?????

Bozidar
Gost
Bozidar

Blablabla jedan ugledni naučnik se ničim iprovociran nalupao prazne slame do besvjesti.

gazi sve
Gost
gazi sve

Nepismeni Bozidar kidise na uglednog profesora & intelektualca – bez ijednog argumenta. Umjesto sive mase – prazna slama.

Paranoja
Gost
Paranoja

Gde je on to ugledan? Da nema ovog portala, nikad se ne bi čulo za njega. Ovakve izjave daje iz “četničke” Srbije u kojoj živi i očigledno nema nameru da se vraća u rodni kraj. Koji mazohista moraš da budeš da bi radio ovakve stvari.

gazi sve
Gost
gazi sve

Da sam vlast, ne bih kaznjavao ove nasilnike i razbijace, koji kamenuju objekte CPC. Kazna bi im bila: Da nauce napamet cijeli intervju uvazenog profesora Perovica, da ga izdeklamuju, bez greske, kad god ih probudis.

Cetinje
Gost
Cetinje

Zasto vec dugo vremena ne zovete naše Čedu Jovanovica, on je veci srbomrzac od ovog perovica. Da im on pokaze sta su srbi i koliki su izdajnici.

roki
Gost
roki

Ceda je jedan od retkih normalnih u Srbiji

gazi sve
Gost
gazi sve

A-ha, po tebi je onaj koji govori istinu “srbomrzac”? Ajde mi reci, ali iskreno: Kada je i gdje Jovanovic rekao bilo sto, sto bi se moglo protumaciti kao *mrznja prema Srbima*?

Mitar
Gost
Mitar

Samo ti nama ( i ostalima ) potvrdjuj kolko mozga imate ( nemate)!!!

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Crkva bizarnih svetaca.

Dijaspora
Gost
Dijaspora

Amfilohijeve izjave: Pobiju više dece nego Hitler i Musolini” One u svojim utrobama pobiju za jednu godinu više dece nego što su pobili Musolini i Hitler i Broz i ovi koji su ovde na Kosovu i Metohiji. A hoćete da kao narod imamo blagoslov Božji – rekao je mitropolit prilikom služenja liturgije u u Pećkoj patrijaršiji.. “Crnogorci kao “volovi i… Više »

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Zdravo svanuo Perovicu. Nijesi se bas naspavao.

Nijesam clan
Gost
Nijesam clan

Crna Gora se ne smije braniti mrznjom I sijati podijele zbog nase djece I buducih generacija To je nekada najbolje radio Gospodin Slavko Perovic koji je bio protiv Milovog rezima a da se postuju vjere I crkve Svi vi danasnji politicari morate pogledati snimke S.Perovica da bi nesto naucili …Vi ste naucili jedino svadjom I podijelama do prijestola . Zaustavite… Više »

Mitar
Gost
Mitar

A sto to govoris nama??? Reci to cetnicima, oni napadaju ne mi!!!

Hogar
Gost
Hogar

Profesore,vaša riječ kosi bolje no kalašnjikov!Udarate u srž te nakaradne velikosrpske fašističke ideje.#Živjeli,svaka čast

freeMNE
Gost
freeMNE

Svaka čast na tekstu profesore!
Jedan ste od rijetkih istinskih rodoljuba kojima je CG na srcu.
Ovim treba da se pozabave ovi lezilebovići iz CANU sa debelim apanažama

Djoko
Gost
Djoko

Spc ogoljena do koske

Ct 1943' 🥰
Gost
Ct 1943' 🥰

Perovicu ,kako te u Srbiju?

Rozaj
Gost
Rozaj

Bravo profesore, tako ste dobro videli sta hoce izdajnici u CG 👏👏👏

joko
Gost
joko

Rozaj# a kako je danas ?

Proleter
Gost
Proleter

Hvala Milenko!

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Klerofašisti su ośetili “nesigurnost”države,kad su ustuknula,pred onim ruglom na rumiji i sad zadnje,ne rušenje krstionice,i dobili su krila,to se moralo srušit uz pendrek ako je trebalo,pa neka se evropa buni koliko god hoće.

Kikimikiveliki
Gost
Kikimikiveliki

Zdrav čovek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu. Koliko moraš biti bolestan da želiš, ne da ozdravis nego da batinas sopstveni narod.

cikoticka-drack
Gost
cikoticka-drack

za pitanje ti je adresa gos. A. Vucic

Pop
Gost
Pop

Zdrav čovek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu,da počnu litije….

Delboj
Gost
Delboj

Narod sjedi doma i ponasa se civilizovano. Raznorazne malobrojne orke i huligani koji kamenuju i napadaju policiju zadnjih dana nisu ni n od naroda.

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Dosadili ste više sa pop macom iz drugog svjetskog rata od prije 80 godina.Budite malo maštoviti pa promijenite popa u nekog političara iz vlasti i malo pričajte o endemskoj korupciji u crnoj gori i o sunovratu crnogorske ekonomije, pa da bude i neke koristi od te vaše priče.

MedoPade
Gost
MedoPade

Možda je tebi kako kažeš dosadilo. Prije će biti da ti smeta istina. Što se tiče korupcije i mase drugih nepravilnosti tu sam da se borimo zajedno protiv toga. Ali ako misliš da treba da se protiv devijacija u Crnoj Gori borimo tako što će se ona ugasiti i pripojiti Srbiji, negirati postojanje crnogorske nacije itd.. onda nećemo biti zajedno… Više »

Danilo
Gost
Danilo

Moje postovanje MedoPade

freeMNE
Gost
freeMNE

Ja koliko vidim ni ove iz opozicije ne interesuje ekonomija

C G
Gost
C G

Nemoj tako o svome svecu! Vama velikosrbima je istina dosadna?

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Ih što vam smeta kad se pomene endemska korupcija u crnoj gori i tek onda vam kao jedini argument i odbrana padaju na pamet srbovanje,srbalji,pop maca i slična izmotavanja.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Kako čovječe sprječit korupciju kad vrstan hirurg radi za malu platu,nema toga “moraliste” koji nebi uzeo kad mu neko gotovo silom ćera u džep?To se nemože riješit preko noći,mentalitet naroda najteže promjenit,a sotone u mantijama to koriste obilato.

Blaki
Gost
Blaki

Nemoj da te istina vrijeđa .Treba nešto i da pročitaš.Maca je ubijao po Pljevljima par godina a Amfilohije Sotona ubija Crnu Goru 30 godina .Njega komentariši,njega znaš,pošto si ” onaj koji zna “

Delboj
Gost
Delboj

Toga od prije 80 godina su ovi danas sto podvode malu djecu proglasili za sveca.

Djuka
Gost
Djuka

Bogami ni tebi nije krivi dio. Vjerovatno ti se isplati ova skribomanija ali šaraj malo.

Joo
Gost
Joo

znaci ti se molis svetcu Maci….svaka ti cast……

Cuca
Gost
Cuca

Sjajno profesore, nema se što dodati!

Velimir
Gost
Velimir

Sve ti zivjelo profesore!

Pljevljak
Gost
Pljevljak

Sve tacno profesore. Svaka cast.

4 C
Gost
4 C

Ni jednog jedinog akademika CANU da se oglasi na ovaj poziv na uništenje drzave, nijednog intelektualca, pravnika, novinara, NVO, nijednog opozicionog političara iz tzv suverenistickog bloka kome je bar malo stalo da ova država postoji i da ne dodje do bosanskog i hrvatskog scenaria iz 90 – tih koji su upravo ovako počinjali. Prvo popovima, pa pričama o ugroženom srpstvu… Više »

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Toliko akademika na 650000 stanovnika,a sve neki,istoričari i razni kvazipisci,to treba ukinut nijesmo mi dorasli za to,moramo se jednom spuštit na zemlju,i sagledat svoje stvarne realne mogućnosti?!

abba
Gost
abba

4 C, sve je to istina, ali sada za razliku od 90- tih četnici ne mogu računati na pomoć JNA , a do direktne pomoći iz Srbije neće doći.

Lida
Gost
Lida

Istina

C G
Gost
C G

PLjevljaci izgiboše sa svetosavlje,čudi me da tom svecu ne podigoše spomenik u sred Pljevalja.Da samo znaju kako su ga Pljevljaci tog vremena voljeli.Zastiđe.

Lida
Gost
Lida

Drzava sve radi da bi se ponasala demokracki, oni to razumiju na drugi nacin misleci da je drzava slaba.Mislim da ce uskoro shvatiti da su bili u velikoj zabludi a tada ce im biti kasno.Ovo ce biti kraj fasizmu u Crnoj gori.

Send this to a friend