Politika

Perović: Nije nam cilj da se vraćamo 50 godina unazad

Foto: MCP

Rektor Cetinjske Bogoslovije Gojko Perović smatra da crkva i država moraju da sarađuju, te da crkva mora da iskaže svoje mišljenje o nekim društvenim važnim temama kao što to rade, kako je kazao Perović, poglavari i drugih vjerskih zajednica. On u intervjuu Radiju Crne Gore kazao da je mandatara Zdravka Krivokapića izabrao narod, a ne Mitropolija, da ga je ona samo predložila. Istakao je da crkvi nije prioritet da se vraća 50 godina unazad i da vrši reviziju jednog rata.

Rektor Cetinjske Bogoslovije Gojko Perović naglašavajući sekularni karakter Crne Gore smatra da crkva i država moraju da sarađuju, te da crkva mora da iskaže svoje mišljenje o nekim društvenim važnim temama kao što to rade, kako je kazao Perović, poglavari i drugih vjerskih zajednica.

„Ovakav Zakon o slobodi vjeroispovijesti nam nije odgovarao jer on predviđa da se crkvena imovina tretira drugačije u odnosu na imovinu drugih fizičkih i pravnih lica. Mislim da je to potpuno jasno. Ako treba utvrditi porijeklo nečije imovine i zaštitu nečijeg imovinskog prava u Crnoj Gori to se radi kroz parnični postupak pred sudovima“, istakao je Perović.

Zdravko Krivokapić izbor građana, a predlog crkve

Iako je mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić prepoznat kao izbor Mitropolije crnogorsko-primorske, Perović dodaje da je on zapravo izbor građana Crne Gore.

“Dakle, možemo da kažemo da je crkva na neki način poslije svih onih litija na jednu veliku inicijativu građanstva i vjernika, pa i nekih političkih faktora, predložila da one političke snage koje nijesu podržale Zakon o slobodi vjeroispovijesti, a koji je po nama bio krajnje problematiča, neustavan i diskriminacioni, dobiju neku ličnost koja nije iz svijeta politike i koja na neki način personalizuje litije. Zdravko Krivokapić samo je jedna od takvih ličnosti, a bilo ih je puno“, naglasio je Perović.

O tridesetogodišnjem djelovanju mitropolita Amfilohija

Pravoslavna crkva u Crnoj Gori vijekovima predstavlja bitan faktor okupljanja vjernika, ali i svetinju za brojne građane, kazao je Perović i dodao da je to uslovilo da jedan mitropolit, ma ko on bio, obavlja jednu značajnu društvenu ulogu.

„Mitropolii Amfilohije i njegovo djelo su još i značajniji po tome što je ono osobeno predstavljao jedan veliki autoritet i jednu osobu od velikog povjerenja u cijelom pravoslavlju“, istakao je Perović.

Rektor Cetinjske bogoslovije podsjeća i na tridesetogodišnje djelovanje mitropolita Amfilohija.

„Mitropolit je u toku svoje tridesetogodišnje službe uspio da obnovi veliki broj crkava i manastira, da od nekih dvadesetak sveštenika u Crnoj Gori- sveštenički kadar dovede do blizu 200 sveštenika i jeromonaha, da obnovi rad Bogoslovije na Cetinju, otvori rad Izdavačko-informativne ustanove Svetigora- koja sada podrazumijeva časopisi, portal i crkveni radio, ali na neki način i jednu crkvenu televiziju“, priča Perović.

Na lični autoritet, prisjeća Perović, Amfilohije uspio je da u Crnu Goru dovede i moskovskog i carigradskog patrijarha, ali i mnoge druge crkvene velikodostojnike.

„Nije to slučajno. Nije to pitanje nekog administrativnog popisa kad je ko došao u Crnu Goru. To pokazuje značaj pokojnog mitropolita jer su svi ti poglavari pravoslavlja bili i njegovi lični prijatelji. Hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici jedini je hram u svijetu, a da kažem i jedini hram u istoriji pravoslavlja, koji su zajednički osveštali i moskovski i carigradski patrijarh“, istakao je Perović.

Novog mitropolita bira Sabor SPC najvjerovatnije u maju

Perović se osvrnu na neke medijske natpise koji su uslijedili nakon smrti mitropolita Amfilohija.

„Radi slušalaca Radija Crne Gore objasnio bih da su sve priče i tenzije, o neizvijesnosti, o nekim čak i političkim temama koje se vezuju za izbor mitropolita, ubijeđen sam, medijski napumpane i vještački predimenzionirane od strane nekih medija koji, čini mi se, ne bi ni imali posla ako se ne bi bavili crkvom na neki, da kažem, malo izopačeni način“, istakao je Perović.

„Novog mitropolita bira Sabor, crkveno tijelo koje okuplja sve episkope, u ovom slučaju to je nekih četrdesetak vladika Sabora Srpske pravoslavne crkve, koji se obično sastaju u periodu Vaskrsa i Trojičindana, a da se ne bi do tada čekalo, izabere se odmah administrator Mitropolije i on upravlja najmanje do okupljanja Sabora“, objašnjava Perović.

Pojašnjavajući da je zbog sveukupne epidemiološke situacije neizvijesno da li će Sabor biti održan u maju mjesecu, kaže da je bitno da crkveni život ne trpi, jer imaju vladiku koji obavlja sve vladičanske poslove. Ističe i da u ovom trenutku i nije baš umjesno pričati o izboru novog mitropolita.

„Nije u redu da se sad mnogo o tome priča zbog elementarnog poštovanja prema pokojniku“, istakao je Perović.

Litije građanske i mirne

Govoreći o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti nezaobilazno je bilo i pitanje o litijama i njihovom karakteru.

„Sigurno je bilo i teških riječi, ali dominantan utisak o krakateru litija je da su one mirne i građanske i mi sveštenici javno smo se borili da litije ne dobiju nikakav drugi prizvuk, već da budu crkvene“, kazao je Perović.

Na pitanje od koga se brane svetinje Perović odgovara da su hramovi otvoreni za sve građane bez obzira na nacionalnu pripadnost i niko nikoga ne pita ni koje je nacije, kojim jezikom zbori, a još manje za koga glasa.

“Dakle, u odbrani svetinja, u pitanju je sukob između državne i crkvene administracije. Crkve u Crnoj Gori pripdaju, prije svega, vjerniku pravoslavnom, a samim tim, ako sve funkcioniše kako treba, i svakom crnogorskom građaninu“, ističe Perović.

Govoreći o ujedinjenu pravoslavnih vjernika u Crnoj Gori rektor Cetinjske bogoslovije ističe da je to veliki posao naglašavajući da takav put čeka društvo i u drugim oblastima kao što su: ekonomija, privreda, turizam, zdravstvena kriza…

„Mi u našoj školi ne kačimo slike ni četnika ni partizana. Mi našu djecu, buduće sveštenike, ne učimo da budu ni za četnike ni za partizane. Ja sam negdje u jednoj besjedi na Žabljaku rekao da su ti meci davno ispucani. Ne želimo da se vraćamo na te podjele. Nama nije prioritet da se vraćamo 50 godina unazad i da vršimo reviziju jednog rata”, kaže on.

Perović je nedavno je postao i član Matice srpske.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikac
Gost
Nikac

Svetosavska sekta je 500 godina nazad lažove.
Kakve pedest godina nazad spominješ ?

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Milogorci o cemu vi to tlapite ahajhahajhahahaa tko je lud za crkvom ovde ahahaha pa nema ludih od vas doista pa tko to osniva crkvu u 21 vijeku ahahahahaaa

Karl
Gost
Karl

Ha, ovo je Gojko ja vidio sliku reko’ modna revija Versace

marius
Gost
marius

Mnogo predje no ste se vlasti dokopali, napisa sam, ovi te ne popovi vrnut u doba vilajet. Iako sam se našalio, izgleda da djaoljom nisam pobrka.

Axel
Gost
Axel

Vratila se Crna Gora 10 vjekova unazad. Vase Srbovanje i negiranje drugih nacija i vjeroispovijesti je dovelo ovaj narod na najzatucaniji nivo svijesti od kad je svijeta i vijeka.Danas brojimo skoro 10 hiljada oboljelih, a vi jos uvijek pojite narod jednom kasikom, vasi politicari zatvaraju biznise i kaznjavaju narod koji ne nosi maske, a vi seirite. Bog je veliki Perovicu,… Više »

Atos
Gost
Atos

Ne znam kolko će Crkva ski Dps nas svaki dan vraće u 1917g, preko 100 unazad, preskaluli namjerno 1916g onu godinu kada smo prvi put kapitulirali.
A govore nikad više 1918g a te godine je poražen onaj što nas je okupirao 1916g

Marko996
Gost
Marko996

Nije 50 nego 100

Bodiin
Gost
Bodiin

Vratili smo se mi vijek unazad Peroviću ! A rezultat vaših litija je činjenica da će vam novog Mitropolita odabrati sv.sinod SPC , nacionalne crkve susjednog srpskog naroda , dakle formalno sinod , a suštinski BIA i Vučić ! Vi Peroviću nemate nijednu polugu da možete uticati na izbor novog Mitropolita , za to ste se litijama izborili , bravo… Više »

S'ćoška
Gost
S'ćoška

Državu koju je vodio Dps dobro se nije vratila 2 vjrka unazad.
A Mitropolita će da bira ko je izabrao i ovog Mitropolita…

Bodiin
Gost
Bodiin

Srećan vam bio novi Mitropolit , koga god vam odaberu biće vam super 😁 A u pravu si za DPS koji je za 30 godina vladavine uzgajio zmiju u njedra , a ugasio svaki patriotski pokret koji im je bio konkurencija ! Sad imate priliku da vladare , i koje ste to ciljeve proklamovali ? Popis , stanovanje , slavljenje… Više »

max1
Gost
max1

tebi najbolje da ostaneš u ćošku. Bit će ti sigurnije

Valter
Gost
Valter

Podsjecanje za medije i javnost. Ovo je lazni rektor.

Vule
Gost
Vule

Ne. Vratili ste nas 200 unazad. Tek cete

Fendi
Gost
Fendi

Crkva je Crkva i takva je od nastajanja

Dragan
Gost
Dragan

Koliko imate prijavljenih svestenika i crkvenih radnika i za koliko njih placate radni staz,radne dozvole i koliko placate poreza drzavi.

yugoslav
Gost
yugoslav

Nikad bolje vrijeme za prodavace magle koji su skontali da od tog zanata lakseg ljeba nema. Obrszovan narod evrope je ove tipove doveo na marginu a kod nas nam vladu sastavljaju.

PG 081
Gost
PG 081

zato je obrazovana Evropa tamo dje je a mi tumaramo po srednjem vijeku

Zauvijek!!!
Gost
Zauvijek!!!

Vi ste već 500 godina unazad

Art
Gost
Art

Vama je cilj da nas vratite sve zajedno 500 godina unazad,dje se popovi pitaju za sve.

Role je king
Gost
Role je king

Manipulator

Stara Garda
Gost
Stara Garda

Pa vratite ga u Maticu Srpsku

Nikol
Gost
Nikol

Perovicu ti si unazad 2000 godina, i ti i ovi tvoji litijasi.

Almofil
Gost
Almofil

Ma šta 50 godina unazad ! Rikverc i minimum 500 unazad, ostalo se ne broji.

Dule66
Gost
Dule66

Nije nego 1000 godina

milica
Gost
milica

A sta Vam je cilj?

Hogar
Gost
Hogar

Kad smo se vratili do 1918-e red je da proživimo i period od 1941-45′,”brate” Gośa.

Peta Proletersk
Gost
Peta Proletersk

Tacno tako…

BBC
Gost
BBC

Ova popadija se previse umislila. Treba uh vratit na mjrsto, da masu tim tamjanom i zvone ta zvona i da drze jezik za zube

ŚAN
Gost
ŚAN

20.
Ne no 500 .
Ne pitah te kako su ona 2 ?

Piksi
Gost
Piksi

Ne 50 godina no ste vi vraceni 2 vijeka pope!

Hurem
Gost
Hurem

Pet vjekova unazad.daleko su oni od 20v

Bad boy
Gost
Bad boy

E da se ocemo vratit 50 godina unazad sad bi pare dao, a vi bi bili u misju rupu dje i zasluzujete da budete.

Atos
Gost
Atos

Ne bi ti dao pare no bi ti se uzele, u komunizmu niko centa viška imso nije

Bad boy
Gost
Bad boy

To sto si ucio o zivotu kroz price od Rista i Braticke ne moze se uporediti sa mojim iskustvom zivljenja u tom vremenu. Nismo imali centa viska ali jesmo dovoljno dinara za miran, lijep i ugodan zivot. A ti, ne vjerujem da ni sad imas centa viska.

Jacg
Gost
Jacg

Atos o cemu pricas ti i tebi slicni..otac mi radio u zeljezari niksic obican radnik..nikad nam novca nije hvalilo..svako ljeto u odmaralista..zimnice regresi..sve vam je dao komunizam da pljujete po istom..tako sad i po crnoj gori pljujes..pojma ti nemas o zivotu a ne komunizmi

Spearhawk
Gost
Spearhawk

Nije 50, ali jeste jedno 500 godina unazad.

Kako da ne
Gost
Kako da ne

Ne 50 no 150 nazad

crna gora
Gost
crna gora

spc ce vratiti crnogorcima sve oteto sram te bilo,,pi kako ga nije stid na ulicu izaci

Idea
Gost
Idea

Ko te nezna skupo bi te platio,a najbolje te znaju Cetinjani.

Sasa NK.ME
Gost
Sasa NK.ME

Klanjate li jos gojko ?srbujete li jos gośa,?posrbljavate li lazima gojko,?
mrzite li Crnogorce gośa?
‘………….
…..
DA je VJECNA CRNA GORA.

lapsus
Gost
lapsus

tito tito tito je penicilin za vas !!

Joanikije
Gost
Joanikije

Moj zivot bi dao da mogu dić iz mrtvih Generala Jova Kapičića i Maršala Tita bez razmisljanja.

MontenegroPorto
Gost
MontenegroPorto

Nego 1000 godina

Djole
Gost
Djole

Gojko, mani se politike. Dosta ste se petljali. Pustite ovaj narod da zivi.

Realnost
Gost
Realnost

Gotovo je sad ,Vrnuo si nas ne 500 nego 500

kakoe
Gost
kakoe

Sram te bilo, mali svestenice, koliko sam mislio da si pametan i recit dok je bio period prije izbora i litije, sad mislim da si pao nisko da nize ne mozes, i da je sve bila farsa koju ste organizovali.

Sjeverna Koreja
Gost
Sjeverna Koreja

Zaboravio je nulu

Realno
Gost
Realno

SPC je za Crnogorce u našoj Crnoj Gori Okupatorska. To je znao i pop Risto i svi vi popovi bili iz Srbije ili BiH. Otetu imovinu ćete vratiti a što ste vi gradili vaše je.

Joanikije
Gost
Joanikije

Od naroda Crne Gore je uzet procenat da bi se njihovome djedu napravio onoliki grob na najjacu lokaciju ni manje ni vise.

Liberal
Gost
Liberal

Nije vama cilj da nas vratite 50 godina no 500

keks
Gost
keks

Ovaj tip nema veze sa zvanjem rektora.

Joanikije
Gost
Joanikije

To ti je isto da se stariji vodnik prve klase predstavlja narodu kao pukovnik ko se razumije u vojne činove zna o cemu pricam.

Mila
Gost
Mila

To se iskazuje na izborima, kao svi gradjani!
A mješanje u politiku, nadam se u Boga kojemu se u sred kuće molim, a ne kod korumpiranih popova, se više nikada od strane crkve neće desiti !
BOG JE LJUBAV ! A crkvu vode ljudi koji su prevrtljivi i skloni svemu što i običan čovijek!

HR8
Gost
HR8

Koji su ovo prodavaci magle evo vec 2000 godina.Pogledaj mantije sarene. Nemoze se magla prodavati u radnickom odijelu.

Učo
Gost
Učo

Predložili,agitovali a bilo je i kletvi ko glasa …

Olivera
Gost
Olivera

Nedelja u 16h kod kruznog toka u Budvi. SVI CRNOGORCI SA MASKAMA.

Źaga
Gost
Źaga

Idemo na maskenbal?

Źaga
Gost
Źaga

Što s maskama? Olivijera, hoćete li to da kažete da bez maski nijesmo Crnogorci?

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Bez maski da ne dolazimo, je li Olja?

Crnogorac
Gost
Crnogorac

U Crnoj Gori kažemo nedjelja, Olivera.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

O čemu se radi, zašto s maskama? Zašto na kružni, zasto nedelja, a ne nedjelja… Toliko pitanjaaaa. 😮

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Đe nas vodiš Olja, znaš da ne volim iznenađenja?

Sova
Gost
Sova

“Hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici jedini je hram u svijetu, a da kažem i jedini hram u istoriji pravoslavlja, koji su zajednički osveštali i moskovski i carigradski patrijarh“, istakao je Perović.
Zar se računa carigradski patrijarh? On je sad izgnan iz crkve.

Krsto
Gost
Krsto

Jos malo Gojko. Samo da malo mine korona.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Što, oćeš li to opet na litiju?

pan
Gost
pan

ali nesvjesno to radite !

Lipovo
Gost
Lipovo

Čudim se da se Džomić ne javlja!

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Bitno je da se ti javljaš.

Lipovo
Gost
Lipovo

Samoizolacija djeluje, zar ne , ,,crnogorac,,

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Peroviću nije istina da ne gledate ko je koje vjere I nacije :
To vam je najvažnija stvar što vas udaljava od Novog Zavjeta i svrstava u hrišćansku sektu !
Primjeri ma koliko hoćeš…
Pokojni Pop M. U Kotoru…Izjave Džomića…I itd.da ne nabrajam.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ćut! Pametnije ćeš djelovati.

Ksenija Nikšić
Gost
Ksenija Nikšić

Ili si Mesija ili Kokot,Crnogorac nijesi…

Terra nova
Gost
Terra nova

Odgovori ti nama pope Peroviću, koliko ste Crnogoraca i Crnogorki krstili i zaveli ih u crkvene knjige kao Crnogorci i Crnogorke, u crkvama i manastirima koji su CRNOGORSKI ?

Roza
Gost
Roza

Ništa ti ne vjerujemo. Manipulant i prevarant. kad treba navuče jagnjeću kožu. Ti si doveo Krivokapića za ruku i vraćaš CG 500 godina unazad. Sram te bilo

Cucka jeka
Gost
Cucka jeka

,,otac Gojko,,
U CG se nikad nije govorilo ,,otac,, nego Pop
To je uticaj okupatorske spc

Viktor
Gost
Viktor

Mi cemo samo u 1917 tu.

Doxford
Gost
Doxford

Pa nije vam cilj 50 godina unazad..Cilj vam je 102 godine unazad.A svijest gradjana hocete da vratite 500 godina unazad.

zoran
Gost
zoran

Neka Perovucu ti rece nema testamenta Ristovoga

Tuborg
Gost
Tuborg

A nije 50 pope, no 500.!!! Direkt srednji vijek

Gatekeeper
Gost
Gatekeeper

E da ste 50 godina unazad, nego ste par hiljada godina unazad. Primitivci obicni zatucani

Nikola
Gost
Nikola

A zasto ti ne otvoris firmu kad si tako sposoban…

Baraka
Gost
Baraka

SPC i njeni svestenici sralno lazu i obmanjuju narod. 1. Crkva je odrdila da mandatar bude Krivokapic. To potvrdjuju i clanovi DF 2. Crkva hoce povratak ne 50 nego 200 godina i vise unazad, kada su crkveni bioi i svjetovni vladari 3. Litije su bile politicke drmonstracije, nikako vjerska obiljezja 4. Vlada je ponudila Mitropliji da sudovi rjesavaju pitanje imovine,… Više »

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

to je grdna demagogija što ti pričaš.
‘oćete političku moć, ali bez izbora, tj. bez odgovornosti.
ako što dobro uradite da se kitite sa uspjehom, a kad jade napravite da bude priča: ,,mi nijesmo političari, mi ne snosimo odgovornost”.

Vjecna da
Gost
Vjecna da

sveto marovic 2…ne zna posle minut sto je ispricao …lukavi pokvarenjak

Mestar
Gost
Mestar

Cu li mu price da ne kace slike ni cetnika ni partizana a na svakoj slici iza njega u kancelariji okacen Draza Mihajlovic. Kakav lazov.

Mne
Gost
Mne

Nije ti cilj da nas vratis 50 godina, a u sljedecoj recenici kazes da je Krivokapic prijedlog crkve za NOSIOCA OPOZICIONE LISTE NA PARLAMENTARNIM IZBORIMA??? Da se razumijemo, da je bio prijedlog i opozicione i pozicione liste isto bih ovo napisao. Samo nam nemojte pricati price koje nikoga ne zanimaju. Dajte da vidimo kako cemo bolje da zivimo, kako cemo… Više »

vojvoda
Gost
vojvoda

nego 49

Marko
Gost
Marko

nego 500 godina to je vama cilj da manipuliste gradjanima i zatupljujete

Budun
Gost
Budun

Prva racenica i vise nijesam ni citao jer samo ludi tu ne vidi cistu laz. Sve sto si do sada izgovorio bila je cista laz! Vi necete da vratite drzavu 50 godina nazad vec 200 jer svakodnevnim ponasanjem to pokazujete. Neka sto to pokazujete,no mislite da to niko ne vidi, koliko ste retrogradni. Posto sam se zahvalio Ristu moram i… Više »

Mn-a NK
Gost
Mn-a NK

Bravo za komentar!

Branka
Gost
Branka

Ista priča kao Medo.

Gibanica
Gost
Gibanica

Nećete vi 50 godina nazad , želja će vas biti , jer to su bile sretne godine …. vi cete 50 godina unaprijed , ali ne uz pomoc samih sebe nego uz pomoc naroda i demokratije .

Posmatrač
Gost
Posmatrač

Dvadesetak sveštenika u CG prije Ristovog dolaska,na primorje ih je bilo više od tog broja.Nego da ih ja ne brojim, onaj ko treba uvjek zna ko istinu izgovara.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Šta ispriča to?

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Posmatraj još malo pa mi javi.

SrbiSuTurci
Gost
SrbiSuTurci

Zasto ste onda cetnika Macu proglasili za sveca. A on ratni zlocinac i krvolocni ubica za kojeg je Stepinac mala beba.

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Ne sprdaj se

Pero
Gost
Pero

Zar je sprdnja govoriti istinu?

Snjeg
Gost
Snjeg

Perovicu Perovicu sve vise se utapas u svojim izjavama .I zasto ste litijali ako se putem suda moglo sve rijesiti.?Zato Perovicu sto znate da ne mozete nista dokazati.Zato Perovicu jer ste uzurpatori .

Blok 5
Gost
Blok 5

Ko su ktitori i kako su oni stekli bogatstvo to govori kakva ste organizacija.
Sad su svi kriminalci vjernici …. Sve naopako

Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

Po svemu ste nas vratili ne 50 nego 150 unazad

CKSKJ
Gost
CKSKJ

Kod Tita se prije 50 godina znao red i poredak, a takvi kao vi su bili tamo đe im je mjesto.

Pamet
Gost
Pamet

Oče gojko, dobri i pošteni. Jeste li javili Daki da ste vi Zdravka predložili , a ne on? Jeste li javili da imate veze sa tim? On je kazao “da nije tačno da Crkva ima bilo kakve veze sa predizbornim imenovanjem Krivokapića za nosioca liste „Za budućnost Crne Gore“, ili da je sastavljala listu.” Da probamo da vidimo ko je… Više »

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Dobi ti 45 lajkova, a ne reče šta je Jungova śenka. Ostadosmo uskraćeni za bitnu info. 😮

Ukratko
Gost
Ukratko

Jung tvrdi da je Sjenka potisnuti, mračni dio nečije ličnost.

Ljubo
Gost
Ljubo

Tesko drzavi dje popovi otvaraju i zatvaraju dnevnik

Cedomir
Gost
Cedomir

Bjezi u crkvu sotono,svako malo daje izjave,kao preśednik drzave!

eko
Gost
eko

Nemojte ovoga predstavljati rektorom….on je direktor srednje skole,koja je malo specificnija od ostalih.

CrnogoracCT
Gost
CrnogoracCT

Lijepo radite, samo sve se vraća sve se plaća
Kad-tad! -tu nema greške, vjernik ili nevjernik

Tek tako
Gost
Tek tako

Nije nije naravno, vi bi ste nas vratili u 1918. Svi pricaju o pomirenju, ako si bio gresan i na strani fašista treba da se pokaješ a ne sto se danas teži da su oni bili dobri momci. Užas jedan od iskrivljivanja istorije. Sigurno je i na drugoj strani bilo lošega ali ne u toj mjeri.

Daky
Gost
Daky

50 sigurno nije mozda jedno 500 godina.Uzdigli se ko muva bez glave upravljali narodom ko stadlo ovaca .Kakve su vam namjere to svi znamo a vi to najbolje znate.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Vi ste najviše zlo koje rovari po crnoj gori,ili će crkve biti crnogorske ili crne gore neće bit,treće nema!?

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Đe smo stigli da nam popovi kolo vode. Peroviću, prije 50 godina, značajan broj svještenika Mitropolije se izjašnjavao kao Crnogorci. Danas ih je oko 1000 i nema niti jednog nacionalnog Crnogorca. Toliko o tome šta radite!

sds
Gost
sds

Perovicu je li crkva fizicko ili pravno lice ili opste drustveno kulturno dobro?

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Znamo što je vaš cilj asimilacija Crnogoraca. Ukidanje države i iskopavanje kostiju Crnogorskih Mitropolita. Stidi se svojih postupaka jer bi svaki tvoj predak iz Cuca bio osramoćen da neko radi protiv svoje rođene države i predaka zarad novaca i interese Vučića i Irineja.

Sonja
Gost
Sonja

Znaci priznali, pa dobro je ko zna sto cete jos priznati polako duga je zima!

Miki
Gost
Miki

Nije nije ,vama je cilj 300 godina unazad !!!

mikelandjeo
Gost
mikelandjeo

Najveći grešnici su i najveći vjernici u našoj napacenoj cg jer sad se boje boga i toga sto su zgriješili

CG2006
Gost
CG2006

Kad nema ,,mački ,, miševi kolo vode. Žao mi je CRNE GORE koja ni u jednom trenu nije zaslužila da se po njoj samoj ovakve bande iživljavaju.

Mijuskovic
Gost
Mijuskovic

Ko su ovi ljudi koji vrsljaju po Crnoj Gori? Iz kakvijeh li rupa izmilješe?

Prč
Gost
Prč

No 500

Segio
Gost
Segio

Ne 500, nego je stara 2020g i nadam se da će ostati ista uvjek uz Krst i Bibliji.
A vi slobodno otvarate neke druge uz Hari Potera, to je sada aktuelno, a vas samo to intetsuje

Festadjun
Gost
Festadjun

Nama bi više odgovaralo da se vratite 104, prije 1918 bilo nam je lijepo

Atos
Gost
Atos

Zašto preskačeš 1916g, godinu kada smo prvi put kspitulirali.
A kažeš nikad više 1918g, ona godina kada je poražen onaj što nas je okupirao 1916g

J.j.j
Gost
J.j.j

Slazem se. Da se izjasnjavamo kao nasi preci da u skolu ucimo jezik koji su ucili nasi preci…

Tivat
Gost
Tivat

Zemljopis iz 1911g Cetinje Državna Štamparija…
Pri samom kraju Zemljopisa pod “narod” piše.. “U Crnoj Gori živi oko 300.000 ljudi, sve pravi i čisti Srbi, većinom su Pravoslavci…”
Samo godinu nakon što je Knjaz Nikola postao Kralj Nikola.
Mnogo prije prvog sv rata, da ni bi neko rekao kako Srbije da kada se završi rat da bude Kralj velike Kraljevine

primoe
Gost
primoe

Iako smo se u zadnjih pola godine vratile 300 godina unazad

Fendi
Gost
Fendi

Da u ono vrijeme kada se Crkva cijenilia a napadali lopovi

Neka to
Gost
Neka to

O cemu ovaj covjek prica o kakvim mirnim litijama terorisanje ostalih gradjana ,zatvaranjem magistrala dje nisu no Bolnicka kola da prodju.SPC je pokretac zlocincake ideologije jos od 1878 a narocito 90tih i treba da bude proglasena kao Islamska drzava terostickom organizacijom.

Trol
Gost
Trol

Za pocetak demistifikacije ove organizacije morate poceti stvari zvati pravim imenom. Znaci direktor srednje bogoslovsle skole Gojko Perovic (neregistrovane); srkveni protesti, a ne litije itd… sami gradite mitove protiv kojih bi da se borite

Budibogsnama
Gost
Budibogsnama

Pazi ga! Oni da se mješaju državi, ali država njime ne. Bistar je ko planinski potok, samo je mnogo plitak.

Konik
Gost
Konik

50? Vi nas vraćate 500 godina nazad, pope!

Send this to a friend