Politika

Perović: U Kotoru je na djelu klasična korupcija, pravno nasilje i hajdučija

Predsjednica Skupštine Opštine Kotor Dragica Perović tvrdi da je u Kotoru na djelu klasična korupcija, pravno nasilje i hajdučija.

Ona je kazala da joj je od nekoliko političkih subjekata  u toku dana dostavljeno više zahtjeva različite sadržine, ali sa istim ciljem da sazove sjednicu SO Kotor, odnosno u roku kraćem od 10 dana.  Neki zahtjevi su isprocesuirani preko građanskog biroa, a neki putem medija.

“Svi oni podjednako zaslužuju moju pažnju i odgovor.  Naravno, da ću sve podnijete zahtjeve sa dužnom pažnjom razmotriti i da ću u odnosu na iste postupiti u skladu sa zakonom i poslovnikom, a o čemu će podnosioci, kao i javnost, biti blagovremeno i adekvatno obaviješteni. To bi bio moj profesionalni odgovor, a sada kao političar dajem kratku opservaciju na najsvježija dešavanja. U pitanju je klasična politička  korupcija i to treba da znaju glavni akteri, kao i kotorska i crnogorska javnost. Naprosto, treba da se zna da je u Kotoru volšebno došlo do prekompozicije vlasti,  mimo izborne volje kotorskih glasača. Konkretno, ugašeni DPS , zahvaljujući političkoj kombinatorici, korupcionaškom putanjom u toku našeg dosadašnjeg mandata, ničim zasluženo ponovo uzima vlast u Kotoru. Ovo zato, jer se na anti DPS predizbornoj kampanji formirala dosadašnja vlast, od koje sada neki konstituenti vrlo otvoreno i očigledno uspostavljaju hibridnu vlast sa DPS-om, pravnim nasiljem i hajdučijom?!”, kaže Perović.

On tvrdi da kao pravnik i političar, u potpunosti podržava javno saopšteni stav predstavnika liste SNP, odnosno njihova tri odbornika u SO Kotor, podvlačeći da je njihov predlog najbrži i najučinkovitiji za prevazilaženje, a u krajnjem i za rješenje krize kotorske vlasti.

“Ovo tim prije, jer sam u svojstvu tužene SO Kotor, u svom odgovoru na tužbu zatražila da Upravni sud CG odluči po hitnom postupku, a što je u skladu sa čl. 63, stav 9 Zakona o lokalnoj samoupravi. U suprotnom, svako drugo postupanje i eventualno donošenje bilo kakve druge odluke, bez prethodno donijete odluke institucionalno nadležnog Upravnog suda CG, bilo bi jasno piramidalno bezakonje”, zaključila je ona.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Śole
Gost
Śole

Zanimljivo je da u Budvi nije korupcija kad ste kupili Crnogorsku, davši im funkcije i poslove? Jesu li glasači Crnogorske glasali za DF i Bečića?

mojsije
Gost
mojsije

Madam Perovic,nasilje i bezakonje je tipican vas nacin vrsenja funkcije.Bilo bi normalno da se zahvalis na povjerenju i da radis nesto korisno.

marius
Gost
marius

Sa mrznjom i revansizmom dalje od ovoga i niste mogli stic. Model po kome ste trebali radit uspostavljen je nedaleko od vas ub Budvi, gdje je g. Carevic odrzao cas kako treba radit za dobro gradjana Budve, a Bogme i da se na njega ugledaju i u drugim Crnogorskim opstinama ne bi z goreg bilo to djaoljom.

Katunjanka
Gost
Katunjanka

Na prvoj sjednici Skupštine druga tačka dnevnog reda treba da bude smjena aktuelne predsjednice D. Perović

Skaljarac
Gost
Skaljarac

Odmah.

amo
Gost
amo

A kad to nije bilo mita i korupcije u Kotor.

Velimir136@gmai
Gost
Velimir136@gmai

Penzija je za tebe Banjice!
Očigledno si zalutala u politiku!

Kotor66
Gost
Kotor66

Ruku bih dao za postenje ove zene. Nista na ovom svijetu nisam postenije upoznao. Sve sto ona kaze je istina…hiljade minusa da mi lupite, budite svjesni da je njena rijec istina i samo istina! Ova zena radi za dobro svih!

Fileopg
Gost
Fileopg

Gospođo kako oćete nazovite sve ovo ali svatite da nemate većinu ni za jednu jedinu odluku već skoro godinu dana. Zar nije korupcija kad vam je Ranko Krivokapić dao vlast u Kotoru čisto procrnogorskijem glasovima. Vi i tako poštovana gospođo ne priznajete državu u kojoj bi da zavodite red po Šešelj demokratiji. Svatite u manjini ste bilo kako to nazvali.

Kotor66
Gost
Kotor66

Manjina??? Vidjeces na izbore neka si ziv, kao i prosli put hahaha

milan
Gost
milan

Lazovi! Odavno je kotorska vlast terbala otici u proslost! Novi izbori su resenje!

Kotor66
Gost
Kotor66

I ja sam za izbore da se unisti Dps

Slavko
Gost
Slavko

Nemaju sendvicari taj vokabular da bi shvatili ovo saopstenje. Poenta je da je DPS unistio sve sto se moglo u tom gradu, stvorio kriminalne klanove koji jos vise srozase Crnu Goru i njen ugled u Evropi, a sada isti taj pakosni DPS cmizdri i kuka.

Sonja
Gost
Sonja

Pa moraju krasti kad nema plate

Jovica
Gost
Jovica

Neka Dragice znamo se iz Kotora✌✌✌❤❤❤

Kotor66
Gost
Kotor66

Moze samo sram i stid da te bude…javi mi se na email pa cu ti ja objasniti neke stavri lopuzo

Bosko
Gost
Bosko

A dje URA da se glasne… oni su prvi dali incijativu svim partijama u parlamentu da se skrati mandat aktuelnom sazivu i ide na vanredne izbore.
Oni su bili nezadovoljni sto je Jokic podrzao novi koncesioni ugovor za Luku Kotor, za koji su rekli da je stetan po grad.

Banja
Gost
Banja

URA se smirila da i nju ne poveze ova g.iz DF sa Udbom mada mi se čini da su joj njeni šefovi najbliži.

PZPrnjavu
Gost
PZPrnjavu

JOK-JON divan spoj!!

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Je li ovo ona što transkribuje francuski po Vuku? “Viza vi”, sjećete se😂😂😂

Parilo
Gost
Parilo

Jeste Generale Dukljaninu ona je plus toga pravnik i politicar.

JA Aćim
Gost
JA Aćim

Ti si sa PARILA koliko JAĆIM-PEROVIĆKA kotoranka!

JA Aćim
Gost
JA Aćim

Previše si joj dao komplim. izvini PARILO!!

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Da je gospođa pravnik- znala bi da se ne može dati pauza na sjednici bez da se kaže dokad će ta pauza trajati. Pauza “na neodređeno” je njen doprinos obesmišljavanju prava. Uz to, mora postojati valjan razlog za davanje pauze, vis-a-vis😀 sjednice. To što vidiš da će tvoj favorit popiti ostavku na glasanju ne spada u legitimne razloge za davanje… Više »

Radeta
Gost
Radeta

Ti bi sjutra predala ključeve grada kotora Šešelju i to, bez koruptivnih radnji kao da ti je od tate ostao!

Parilo
Gost
Parilo

Ovo je ziva istina Radeta. Osim toga da vas podsjetim ona je nosila torte i kolace mornarima na ratom brodu, kojega je vojska Jugoslavije vezala ispred gradskih vrata izazivajuci NATO da ga bombarduje kako bi i cijeli Kotor sa vratima grada nestao za uvijek.

Sefket
Gost
Sefket

Ostali bi samo dugmici.

Pitam ja vas
Gost
Pitam ja vas

Da li je bila politicka korupcija kad je SDP skrenu na vasu stranu i nije dao podrsku Vladi Mila Djukanovica?

LIBERAL STARI
Gost
LIBERAL STARI

Ti si podnjela ostavku. Cao lutko!
Kad priznas referndum javi se!

Realko
Gost
Realko

“…kao PRAVNIK i politicar “treba sacekati sudsku odluku ..zaista cudno razmisljanje…predsjednica Perovic mora da zna da vecina u parlamentu ,kako se god formirala ,moze smijeniti svakog predsjednika ,pa i onog Jokica ..Sporno moze biti samo to da li je bilo vecine prilikom glasanja .Sud moze da cijeni da li je Jokic zakonito smijenio potpresjednika” na vrat na nos “opstine (nekoliko… Više »

Pjaceta
Gost
Pjaceta

Tacno. Da se javnosti da na uvid zasto i da li je zakonito smijenjen potpredsjednik. I sto je bivsa “predsjednca pravnica i politicarka ” tada propustila da uradi a trebal je.

Mileva
Gost
Mileva

Gospođu u Srbiju.

Send this to a friend