Politika

PKS: URA nije sačuvala ništa crnogorsko

Patriotsko komitski savez (PKS) poručuje Tatjani Bečanović iz GP URA, da se nikada nećemo umoriti od, kako ona reče, “mahanja zastavama”, jer su u gaetuši i crvenoj zastavi sa orlom, sva naša suština, ponos i smisao, saopšteno je iz Saveza.

“Jasno nam je što to Bečanović ne razumije, od finog i lagodnog života, pod “poslednjim balkanskim vođom”, nijesu je doticale takve “trine i kučine”, jer da jesu, ne bi se bahatila sa izrazima “prazne identitetske priče”, “mahanje zastavama”, “nasilje koje prati domoljube” i slično”, poručuju u saopštenju.

Poručuju Bečanović, da je Nikšić postao palanka u proteklih godinu i po dana.

“Kaže uzdanica URA-e da će “Nikšić na predstojećim izborima dokazati da je grad, a ne zaostala palanka u kojoj se gusla o domoljublju”, a ne smatra da je postao palanka proteklih godinu i po, od guslanja u velikosrpske diple i krelikalna pojanja? Da li svoju prepotentnost pokazuje riječju “domoljublje”, koja nije imanentna niti Nikšiću niti Crnoj Gori! Patriotizam, lady, jeste li čuli za to?
Ali ko o čemu, izdajnik o poštenju! Gradeći svoju kampanju na jednoj političkoj ličnosti, URA čak nudi i program; Kaže, boriće se i za saniranje epidemiološke katastrofe. Pa šta čekate? Evo vam sjutra dolaze komšije iz Hercegovine-da nije ko testiran, možda? Da nijeste longacef dobavili Domu zdravlja? Neki krevet viška u bolnici”, dodaju iz PKS-a.

Već četvrti mjesec imate vlast na državnom nivou, navode iz Saveza, i pokazali ste da nemate program, samo mržnju i odrađivanje ciljeva protiv Crne Gore

“Niti se šta URA pita, niti čuva išta crnogorsko! Velikosrpski kadrovi su na čelu prosvjete, nauke, kulture, bezbjednosti, Univerziteta, sporta, ubrzo i Javnog servisa! Fakultet za crnogorski jezik nema primanja, a naknade za istaknute crnogorske stvaraoce na čekanju! Šta ste crnogorsko sačuvali URA-ši”, ističu u saopštenju.

Smatraju da samo oni koji suštinski ne vole svoju državu i poistovjećuju se sa pojedincem, glasaće URU.

“I vi tražite povjerenje građana Nikšića? Samo oni Crnogorci, koji neće da vide ono što se dešava Crnoj Gori, samo oni koji suštinski ne vole svoju državu i koji je poistovjećuju sa pojedincem, ako ih ima, glasaće za URU”, naglašavaju u saopštenju.

Potenciraju, da PKS nije ničiji satelit, već partija koja jedina bilježi rast od 30.avgusta.

“I baviće se “našim lopovima”, ali u suverenoj Crnoj Gori. Jer je sada najvažnije odbraniti grad i državu od vas takvih, koji je gledate kroz “umorno mahanje zastava”! URA-ši! Bolje biti gladan, go i bos, nego izdati svoju domovinu! Bolje biti svoj na svome, pa se sa deset prstiju boriti za život svoje porodice, nego biti pas u tuđem dvorištu”, zaključuju iz PKS-a.

 

Send this to a friend