Politika

Podgorička URA napustila sjednicu: Protivno je da budu 54 tačke za jedan dan

Klub odbornika Građanskog pokreta URA u Glavnom gradu napustio je, kao i kolege iz opozicije, današnju sjednicu Skupštine Glavnog grada jer kako navode “ne žele da učestvuju u farsi i režiji DPS-a i daju legitimitet Skupštini izabranoj po principima iz afere Koverta”, navode oni.

Kažu da je “prije svega protivno demokratskim načelima, dobroj praksi, ali i zdravoj logici da se za jednu sjednicu predlažu 54 tačke dnevnog reda i da sjednica traje jedan dan”.

“To je najbolji pokazatelj da vlast ne želi adekvatnu raspravu o svom radu već se na perfidan način pokušavaju progurati mnoga važna pitanja ispod žita i na brzinu. Da li je normalno da se dopuna materijala za više od 10 tačaka dnevnog reda dostavlja par sati uoči sjednice? Ovakav način funkcionisanja Skupštine Glavnog grada je smiješan i nedostojan. Učešće na jednoj ovakvoj sjednici sa ovako obimnim dnevnim redom i načinom na koji je sjednica pripremljena i organizovana bio bi samo simuliranje demokratije i farsa”, navode oni.

Iz kluba odbornika URE naglašavaju i da je “očigledna namjera da mjesne zajednice i dalje ostanu izborni štabovi DPS-a u kojima će se zloupotrebljavati državni resursi u partijske svrhe”.

“Prvo izbor jednopartijskih odbora povjerenika pa potom obilasci mjesnih zajednica koje organizuje nova gradska uprava u prethodnom periodu nisu ništa drugo osim partijski skupovi DPS-a kojima prisustvuju samo aktivisti i članovi te partije. To je u suštini priprema kongresa te partije koji je najavljen za kraj godine – odnosno odabir članova i aktivista u partijska tijela koji su odani šefu DPS-a Milu Đukanoviću. Osim toga ti skupovi se koriste i u borbi za prevlast u podgoričkom odboru DPS-a u kojem su trenutno sukobljene dvije struje. Da je cilj tih skupova razgovor sa građanima o njihovim problemima, kako to predstavljaju iz DPS-a, onda bi se građani obavještavali na adekvatan način, skupovi bi se najavljivali medijski i ne bi se sakrivalo mjesto njihovog održavanja”, tvrde oni.

Osvrću se i na događaje na Koniku od prije godinu dana.

“Skupština Podgorice direktan je produkt izbornih neregularnosti koje su obilježile prethodne lokalne izbore i fizičkog nasilja i napada DPS batinaša i kriminalaca na kandidate za odbornike koalicije za 21. vijek. Sramota je da Osnovno tužilaštvo u Podgorici još uvijek nije procesuiralo ovaj slučaj i da nemamo njegov epilog. URA će zvanično tražiti odgovor od tužilaštva dokle se stiglo u istrazi povodom prebijanja na Koniku. Sunovrat demokratije je činjenica da državni organi štite kriminalce na Koniku, a ne odbornike koji su pokušavali da spriječe izborne krađe i omoguće građanima da slobodno iskažu svoju volju na izborima”, zaključuju u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

Śeli na dojč u Deltu ili Gintaš pa aj da udarimo jedno saopštenje neko predloži….

Bole
Gost
Bole

Dodjes na posao, vidis nesto sto ti se ne svidi, odes kuci. Kako su ovi ljudi i dalje poslanici?! Ocete li se vi boriti za narod ili svako malo kuci ici? Za sta primate tolike pare? Ako cete kuci, onda idite kuci, ali dajte otkaz. Ne zelimo da vas placamo za to! Okej, ne svidja vam se rad vladajuce partije,… Više »

Gost
Gost
Gost

Koliko ste placeni za nerad, malo je i tri dana da sjedite u skupstini ,bez pauze, i da donosite odluke- foliranti jedni. Ja da ne odem 3 dana uzastopno na posao po Zakonu ostajem bez posla.

Send this to a friend