Politika

Podgorički klub se neće baviti istorijom, već prosperitetom regiona

Podgorički klub biće posvećen uspostavljanju dobrih odnosa među državama Zapadnog Balkana i afirmaciji evropskih vrijednosti, poručio je bivši predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, ističući da se neće baviti istorijom, već će biti fokusirani na prosperitet regiona.

On je, na pres konferenciji povodom formiranja Podgoričkog kluba, čiji su članovi bivši predsjednici država i vlada Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije, Slovenije, Srbije i Hrvatske, kazao da će to udruženje promisati viziju “Novog narativa za Zapadni Balkan”.

“Želimo da damo jednu novu priču koja će biti oslobođena istorije, već ćemo se baviti sadašnošću i budućnošću. Nastojaćemo da formiramo dobar ambijent, u kome će se kvalitetno riješavati unutrašni odnosi regiona, kao i pojedini odnosi unutar država za koje smatramo da se uklapaju u tu viziju”, poručio je Vujanović.

On je najavio da će osnivači Podgoričkog kluba danas održati sastanak predsjednikom i premijerom Crne Gore.

“Očekujemo da, na svim adresama, u okviru naših država članica, imamo razgovore sa predsjednicima država i vlada, privrednih komora, predsjednicima akademija, ali i da nas prihvate na evropskim adresama”, kazao je Vujanović.

On je objasnio da je sastav država u Klubu opredijeljen Strategijom odnosa Evropske unije i Zapadnog Balkana do 2025., kojim su te države označene kao partneri.

“Hrvatska i Slovenija su već u EU i smatramo da, kroz kooperaciju sa njima, treba da uspostavimo most saradnje sa EU i da oni budu motor našeg djelovanja. Afirmisaćemo evropske vrijednosti, to je ono što nas spaja i za šta se svi zalažemo“, rekao je Vujanović.

Bivši predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Zlatko Lagumdžija, kazao je da će Klub omogućiti platformu za regionalni dijalog, kroz razgovore sa političkim liderima, akademskom zajednicom, kulturnim radnicima, nevladinim sektorom.

“Nastojaćemo da utičemo da se stvori klima da je budućnost Evropske unije i budućnost Zapadnog Balkana dvosmjerna ulica, u kojoj, ukoliko ne uspiju jedni, neće uspjeti ni drugi. Operisani od dnevne politike, želimo da ponudimo najširu platformu za dijalog u regionu, kako bi došli do zajedničke vizije kako ovaj rgion može da se integriše u EU“, istakao je Lagumdžija.

On je poručio da je evropeizacija Zapadnog Balkana budućnost regiona.

Bivša predsjednica Vlade Hrvatske, Jadranka Kosor, istakla je da osnivanje Kluba predstavlja građenje mostova ka EU, ali i građenje čvršćih mostova saradnje između država regiona.

“Jedino pravi, otvoreni evropski put državama na ovom prosteru jeste garancija trajnog mira i prosperiteta za sve države“, istakla je Kosor.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Drezik
Gost
Drezik

Klub propalih i nebitnih politicara

Gost
Gost
Gost

Primaj platu ali se ne javljaj…
Samo si djecu i zeta unacinio ,nikad nikom drugom nijesi pomogao , jedino ako si mogao da ODMOGNES ,BIO SI TU ..
Nista se ni do sada nijesi pitao …ako si trebao nekog da slomis to si odradjivao
Mene bi bilo sramota ,ali ti si takav ,ali BOG SVE VIDI …

Ficko
Gost
Ficko

Odakle se ovaj pojavi ????

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

kakve su ovo gluposti ….plata je 250 300 eura i ako ga ima neko minimalno osiguranje i prica o evropskim vrijednostima ….ko ovo podrzava koga ovo zanima bacanje para ….

Gost
Gost
Gost

Vaskrsnu vujanovic… Nikad nije imao svoje JA,nikad se ni u cemu nije pitao … Milo ne dozvoljavaj politicki mrtvim ljudima da se javljaju … Kao clanu DPS mene je sram od tebe filipe … Sta si za nas i nasu drzavu uradio … MILO TI SI KRALJ , NEZAVISNO OD PRICA TVOJIH NEPRIJATELJA , TI IMAS STAV , VIZIJU ,TI… Više »

Putin
Gost
Putin

10-tak starih drtina ! Ovi ni svojima u kuci ne mogu donijeti prosperitet, a kamoli kome drugom!

Milisav
Gost
Milisav

Jeli moguce ovo?

JAAA
Gost
JAAA

OKLE OVAJ VASKRSNU🤣🤣🤣🤣🤣

Niži inspektor
Gost
Niži inspektor

Veci dio vas, ako ne i svi, je trebalo davno procesuirati.

Jovanka
Gost
Jovanka

Podrska za Filipa. U moralnom, psihofizickom, ljudskom i svakom drugom smislu potpuno infantilna osoba, ali igrom slucaja je uspio kroz zivot da prodje primajuci dobru platu i zauzimajuci funkcije koje su u zdravom drustvu namijenjene prvacima u gore navedenom. Podrska za njega i sve najbolje.

Makiaa
Gost
Makiaa

Bjese li ovo Filip!Javio se !

kole
Gost
kole

Nađoše Fiću radno mjseto.

Migo polaznik
Gost
Migo polaznik

Oće li on mjesto Miga?

Prč
Gost
Prč

Lijepo zamisljeno.aj da vidimo na sta ce ispasti i oce li se u jednom momentu neko pozvati na istoriju

VALTER
Gost
VALTER

EVO FILIPA NEJAKOG IZVADIŠE IZ NAFTALINA….CIRKUS !!!

Simon
Gost
Simon

Evropske vrijednosti. Hahahaha

Pjer
Gost
Pjer

Ima jedan ne mali problem.Bivsi se ne pitaju nista ma cime se bavili.

Prč
Gost
Prč

Losa ti je konstatacija.a i bivsi mogu lako biti i buduci

Send this to a friend