Politika Abazović – Vajs

Podrška EU zaštiti Solane i prirodnog blaga Crne Gore

Delegacija Zelenih Evrope (European Greens) u posjeti je Crnoj Gori, a na poziv Građanskog pokreta URA a svoju radni boravak započeli su danas posjetom Solane u Ulcinju, odakle su iskazali podršku zaštiti Solane i prirodnog blaga Crne Gore.

U izjavi za medije Tomas Vajs, predstavnik delegacije Zelenih i jedan od prepoznatljivijih lica Zelenih Evrope kazao je da je za vrijeme svog mandata u prethodnom periodu jasno apostrofirao značaj očuvanja svih prirodnih bogatstava Crne Gore kao što je ulcinjska Solana.

“Mještani Ulcinja i aktivisti NVO uradili su mnogo za očuvanje prirodnih bogatstava Solane i taj proces mora biti kontinuiran jer posao nije završen. Ovo nije samo stvar Crne Gore već i Evrope i mi iz Evropskog parlamenta ćemo se i dalje uključivati u rješavanju ovog problema“, kazao je Vajs.

Lider URE Dritan Abazović nakon obilaska Solane istakao je zadovoljstvo zbog toga što su predstavnici Zelenih Evrope u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

“Solana je naša prva tačka u obilasku i Tomas Vajs sa svojim kolegama učinio je mnogo u zaštiti ovog bisera prirode kako Ulcinja, tako i Crne Gore ali i cijele Evrope. Oni su obaviješteni o formalnoj zaštiti Solane imenovanjem za park prirode u junu mjesecu ali to nije kraj posla. Treba da riješimo pitanje vlasništva, vratimo radnu snagu i proizvodnju. Ovakve posjete daju pečat na ispravnost nastojanja svih organizacija, NVO subjekata, političkih stranaka koji su radili na očuvanju ovakvih prirodnih bogatstava“, naglasio je Abazović.

On je istakao i da je ova posjeta Zelenih početak jedne dobre i kvalitetne saradnje između njih i Građanskog pokreta URA i da će Zeleni danas razgovarati i sa maslinarima iz Valdanosa i NVO aktivistima iz Ulcinja.

Poručio je i da će tokom tri dana posjete Zelenih biti priče sa svim subjektima širom Crne Gore o ekološkim problemima koje tište državu i bez čijeg rješavanja nema ni održivog razvoja.

U organizaciji Građanskog pokreta URA povodom posjete Zelenih organizovan je i radni ručak u Ulcinju kojem su prisustvovali mnogobrojni subjekti i istaknuti pojedinci ovoga grada.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

moja mala ne navikla
čuvat ovce bez bicikla…

Enigma
Gost
Enigma

Dugo ćeš još ti voziti biciklo Dritane 😂😂

Iosei
Gost
Iosei

Recite gospodinu Vajsu da su onda i njemačke pare stvar cijele Evrope i da slobodno može da nam proslijedi dio budžeta koji oni koriste. Mi nijesmo alavi, dosta nam je i polovina od onoga što Njemci dobijaju. A vucaj se doma Hitlerovcu jedan pa tamo u rurskoj ili sarskoj oblasti uredjuj ekologiju a Solanu ostavi nama da je iskoristimo onako… Više »

Send this to a friend