Politika

Pogledajte kako je Tramp pozdravio Đukanovića

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović stigao je u Brisel na Samit NATO-a, koji se održava danas i sjutra u novom sjedištu Alijanse.

Prje zvaničnog početka sastanka šefova država i vlada zemalja saveznica, uslijedilo je pozdravljanje. Predsjednik SAD DOnald Tramp pozdravio je delegaciju Crne Gore, a posebno zanimljiv je način na koji se pozdravio sa predsjednikom Đukanovićem.

Đukanović je prisustvovao  pozdravnom prijemu, koje je za šefove država i vlada saveznica priredio Generalni Sekretar NATO Jens Stoltenberg.

“Šefovi država i vlada članica NATO-a će razmatrati aktuelna bezbjednosna pitanja i u tom kontekstu dalje snaženje njegove uloge kao garanta stabilnosti na evroatlantskom i sirem području.Očekuje se donošenje značajnih odluka za unapređenje kapaciteta i sposobnosti Alijanse u okviru prioritetnih oblasti”, saopšteno je iz Kabineta Đukanovića.

Za Crnu Goru Samit će biti prilika da godinu nakon prijema u NATO još jednom potvrdi snažnu posvećenost jedinstvu, zajednickim vrijednostima i kolektivnim bezbjednosnim interesima.

136 Komentara na "Pogledajte kako je Tramp pozdravio Đukanovića"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend