Politika

Pogledajte koja partija je potrošila najviše novca za reklame na Fejsbuku

Političke partije i izborne liste potrošile su više od 77 hiljada eura za sponzorisanje njihovih postova na Fejsbuku od 4. avgusta do 2. septembra.

Koristeći zvanične podatke Fejsbuka, Digitalni forenzički centar je utvrdio da je u tom periodu najviše novca na reklamiranje potrošila Socijaldemokratska partija SDP 17.973 eura, dok su Socijaldemokrate SD u istu svrhu utrošile 17.621 euro.

Slijedi zvanična stranica Aleksa Bečić – Demokrate sa 15.230 i Demokratska partija socijalista 14.634 eura.

Iza njih je Građanski pokret URA sa 8.116, dok je sa stranice Zdravko Krivokapić – Za budućnost Crne Gore na sponzorisanje postova utrošeno 2.336 eura.

Hrvatska građanska inicijativa na Fejsbuk reklamiranje potrošila je 612 eura, Albanska koalicija jednoglasno 304, Albanska lista 200, Hrvastka reformska stranka 153, a Bošnjačka stranka 102 eura.

Fejsbuk je, uoči parlamentarnih izbora, uveo nova pravila političkog oglašavanja na toj društvenoj mreži i u Crnoj Gori prema kojima su svi politički oglasi morali proći dodatnu autorizaciju oglašavanja, u kojima je moralo biti navedeno da je riječ o političkoj reklami.

Takođe, oglasi (sponzorisani postovi)  morali su imati informaciju ko ih je platio.

“Zbog tih pravila ovo su bili prvi izbori u Crnoj Gori na kojima je moguće pronaći podatke koliko su partije potrošile novca za reklamiranje na najpopularnijoj društvenoj mreži u našoj zemlji”, navodi DFC.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
vjecna da je
Gost
vjecna da je

jeste zvanicno al nezvanicno su df i becic na fejsbuku potrosili 50 000 eura potplacujuci raznorazne botove da pljuju po vlasti ai po crnoj gori …..nije se moglo opstati od dj eva i prostitutki a pare su im davane na ruke ….mala je podgorica sve se zna

Njegoš
Gost
Njegoš

Sto baljezgas botino jedna, evo ti sve “CRNO NA BJELO” pise koliko je ko potrosio

Vlado19784
Gost
Vlado19784

Ti znas legendo,sjedi (1)

Miloš
Gost
Miloš

Bolja bi im reklama bila da su te pare svi zajedno skupili i dali ovoj djeci za liječenje u inosttanstvo !

TonyZ
Gost
TonyZ

Daleko od realnog. Ko je iole pratio, identitetska pitanja su se plasirala sa stranica koje nijesu bile zvanično partijske. Bilo je plaćenih oglasa koji su sadržavali manipulacije a nijesu označavale paid by neka partija, tako da je FB podbacio u ovom dijelu.

!!!???!!!
Gost
!!!???!!!

SDP potrošila oko 8 puta više e a ima oko 17.5 puta mandata manje od koalicije za budućnost CG!! Dovoljno o rezultatima , efikasnosti , ni pare ne pomažu. DPS još bolji primer, para im nikad nije falilo. Kako na sledeće izbore?

eu kolonija
Gost
eu kolonija

zdravko krivokapić je skroman kako I dolikuje pravom lideru I državniku

Aleksa32
Gost
Aleksa32

Zašto bi koalicija “Za Budućnost Crne Gore” trošila mnogo kad evo političku kampanju imaju više od pola godine litijanjem i četničenjem po ulicama sirom gradova Crne Gore

Sto činite ljud
Gost
Sto činite ljud

Bas tako !

Rukoljub Išijas
Gost
Rukoljub Išijas

I imaju 600 – 700 popova sa svim slobodnim vremenom ovoga svijeta.

Njanjanja
Gost
Njanjanja

Bolje da ste uplatili taj novac za lijecenje Damjana.

Cica Draza 500
Gost
Cica Draza 500

Koliko vas placa DPS? 😂

crnomace
Gost
crnomace

E blago tebi u dom sa tim nickom

Send this to a friend