Politika

Pogledajte spot VCG: Zajedno, sigurno, za sva vremena

Ministarstvo odbrane danas je predstavilo novi promotivni spot Vojske Crne Gore, koji je pripremljen u namjeri da na efektan i savremen način crnogorskoj javnosti prikaže snagu i profesionalizam njenih pripadnika, kao i njihovu sposobnost u izvršavanju složenih zadataka.

U spotu, koji traje 45 sekundi, prikazani su detalji iz svih vidova Vojske: Kopnene vojske, Mornarice i Vazduhoplovstva.

Državni sekretar u Ministarstvu, Slobodan Filipović, kazao je da je u svjetlu skorašnjeg članstva Crne Gore u NATO, ocijenjeno da postoji potreba jačanja vizuelnog identiteta Vojske Crne Gore, kao ključnog nosioca aktivnosti tokom integracionog procesa, ali  i u budućem periodu, tokom kojeg nas takođe očekuju zahtjevni zadaci.

„Vjerujemo da će zahvaljujući ovom spotu, građani Crne Gore steći uvid o sposobnostima jedne brojčano male, ali izuzetno profesionalne i moderno opremljene vojske“, naglasio je Filipović.

On je istakao da Vojska Crne Gore baštini svijetle i uzvišene vrijednosti naše slavne vojne istorije, kroz koju smo snagom oružja i izuzetne hrabrosti uspjeli da odbranimo slobodu i čast Crne Gore.

„Današnji crnogorski vojnik može stati rame uz rame sa najobučenijim pripadnicima oružanih snaga modernih i razvijenih zemalja, u čemu su evroatlantske integracije imale nezamjenljivu ulogu. Da bismo dostigli današnji nivo obučenosti crnogorskog vojnika, bilo je neophodno odgovoriti visokim NATO standardima. Za veliki uspjeh naše zemlje, članstvu u NATO, najvažnijem spoljnopolitičkom cilju koji je dostignut u samo 11 godina od nezavisnosti, Vojska Crne Gore ima ogromnu zaslugu“, kazao je Filipović.

Filipović je još jednom najavio Ljetnji vojni kamp, koji će se održati od 17. do 30. jula. Riječ je o projektu koji je Ministarstvo odbrane započelo prošle godine, u namjeri da mladim ljudima, prvenstveno srednjoškolcima, približi vojni poziv.

:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
16651650000000$
Gost

Seta ti ljubo sa detetom na korzo a iza njega na livadu kucka stoji mirno i deset džukela skače na nju. ……vazda mi je otac govorio rešavaju rebuse a ja nikad nijedan ne rijesih

Budimo realni
Gost

Spot je urađen vrhunski koliko ja kao laik mogu viđet ali mi se na momente čini da je neko gledao previše američkih filmova. Volio bi da mogu da volim svoju vojsku i vjerujem u nju ali zbog ulaska u NATO ne mogu ali ne sumnjam u narod koji bi ovo malo zemlje što imamo znao odbranit i bez vojske.

16651650000000$
Gost

Ja ne poznajem ni tu jelenu

16651650000000$
Gost

Zeljko ja ne dolazim na veselje osta si mi dužan

16651650000000$
Gost

Ostala ti je kosovska kora leba na sto

16651650000000$
Gost

Minja ja ubih bakinog igrača. …….glavom na fudbal a ti mene ne možeš samnom vidi kakav si čekam vlada. …….ima lupeza u bar dosta. ……volim straja zdog bejbi fejs

Martin
Gost

F-35 se moze Jos jeftinije Kupit…Svica ih je placala Öko 82 miliona!!

R. Srpska
Gost

Ovaj na 0:45 je poznati Eurosongista Slavko Kalezić, a Slavko isti k’o komunista Ljubo Ćupić što ga Crnogorci strijeljaše u Nikšiću prije 70 i kusur godina.

Svaka čas’ na spotu jugoistočne komšije !

Djoko
Gost
Simeonu necemo da ga vrijedjamo jasenovcem,jer je Crna Gora uvijek bila anti fasiticka,a jasenovac je logor ustasa koji su gori bili od fasista… Znaci ni po koju cijenu covjek ne smjije da velica ratne zlocine ma sa koje strane bili. A ti r. Srpska,gledaj svoja posla,imas ti suta iz svoje drzave da izbacas,sredi svoje dvoriste prvo pa gledaj u tudje,crnogorci… Više »
Crnogorac
Gost

Bravo Djoko za komentar – svaka cast.

Simeon Nepromoč
Gost

Ha ha… Ti reče da se ne baviš crnogorskim temama. Ipak Slavko vrcka kao oni tvoji, što su vrckali po Jasenovcu. Koliko ih je ono bilo? 500-600.000?

Djoko
Gost
Nemoj ovo da pricas,Jasenovac je logor dje su stradala djeca i zene,a sa tim se nikad ne bi ponosili stari Crnogorci… Nikad ne bi taj ustasko vasisticki logor podrzali,Crnogorci se casno bore prsa u prsa i to samo sa naoruzanim neprijateljem,tako nemoj da velicas i da se smijes ratnom zlocinom,to nikad ne bi uradili pravi crnogorci jer kod nas cojstvo… Više »
R. Srpska
Gost

@ Djoko

Nemoj mi na Sima, Djoko.
Čoek iznosi svoje mišljenje i svoj stav o Jasenovcu, koji je ujedno i stav velike većine Crnogoraca.

Simeon Nepromoč
Gost

Imamo mi još stavova brate moj. Recimo o ratu 91.-95.., ratu na Kosovu, bombardovanju… Nego, kako se osjećaš kao gubitnik?

Mrgud
Gost

Pitam se jesi li iz srpske rupe ili palis ovaj narod.

R. Srpska
Gost

Ovaj narod ?!?!?
Ti to nazivaš narodom ?????

Simeon Nepromoč
Gost

Brate moj, a kako bi ti nazvao 500-600.000 ljudi, koji su dobili što su zadlužili, a da ne dignu ruku da se odbrane?

R. Srpska
Gost

Simo, napis’o sam ti odgovor, no ovi tvoji mi ga ne puštaju.
Zato Simela nemoj pomislit da nemam odgovora na tvoje tipično crnogorske komentare.

Simeon Nepromoč
Gost

Vjerovatno imaš odgovor i na ovo moje prethodno pitanje…

Mario
Gost

Ovo je bas dobar uradak!!!

Gost
Gost

Dobar je ovaj video. Vojsci CG trebaju avioni lovci F-35 lighting, helikopteti i novi bojni brodovi.

Crnogorac !!!
Gost

Nadam se da nisi ovoliko glup nego da se salis…
Jedan F-35 kosta skoro kolko i nasa 3 godisnja budzeta, ne uzimaju u obzir kostanje raketa, goriva, obuke pilota, odrzavanja…

Gost
Gost

Crnogorac prijatelju ja nisam glup. Preračunao si se (sise). Jedan naš godišnji budžet je oko 2,5 milijarde eura. To znači da su 3 godišnja budžeta oko 7,5 milijardi eura. Jedan F-35 lighting košta oko 94,6 miliona dolara. Možemo da kupimo par komada ako se zna da Crna Gora ima oko 200 milionera. Pozdrav.

-_-
Gost

Kako je ovo moćno brate moj!

Srpska truba
Gost

Goku,jesi li ikad cuo za tolike dobijene bitke I hrabrost Crnogorskih vojnika

Mrgud
Gost

A nisu bjezali zajedno sa vladom,a narod ostavljali na milost Austrougarima.Ginuli su da bi tvoji mogli pobjeci.

cikotić
Gost

Može li ona dugačka verzija od 1 minut?

?? Goku ??
Gost

Odlican spot, svaka cast.
Kroz istoriju se pokakazalo sto je Crnogorski vojnik a ako bude potrebe pokazace se ponovo.

ccccccc
Gost

Goku, kad već sumljaš ,,nacrtaj” se ispred vojske cg……da ti izdemonstriraju šta imaju od naoružanja.

wpDiscuz

Send this to a friend