Politika

Pokret Odupri se organizuje protest da opravda pare?

Sa ranijih protesta, 97.000-Odupri se, foto: CdM

Pokret “Odupri se” danas organizuje protest u Podgorici kako bi ispunio obavezu prema jednoj nevladinoj organizaciji koja dobija novac iz evropskih fondova, koja im je, navodno, dala 40. 000 eura za organizovanje okupljanja građana u 2019. godini.

Prema nezvaničnim saznanjima Vikend novina, taj novac nije u potpunosti potrošen, pa je bilo neophodno organizovati proteste do kraja ove godine.

Tako pokret “Odupri se”, osim što je na političkom tržištu Crne Gore u stalnoj potrazi za partnerima i podrškom, sada i na finansijskom tržištu jer mora, navodno, opravdati sredstva o kojima se nije mnogo govorilo ove godine.

Vikend novine su uputile pitanja pokretu “Odupri se” o eventualnim donacijama, donatorima i iznosu dobijenih sredstava, ali nijesu dobile odgovor.

Podsjetimo, predstavnici “Odupri se” su polovinom maja ove godine boravili u Briselu. Saopštili su tada da su zadovoljni porukama koje su tamo dobili i da očekuju podršku u svojim budućim aktivnostima. Kazali su da su delegaciju pokreta u Briselu primili predstavnici iz deset zemalja Evropske unije, uključujući Francusku i Njemačku, te da su dobili pozitivne komentare zbog činjenice da su u Crnoj Gori, do tada, organizovali deset mirnih protesta i uspjeli da objedine opoziciju.

Na drugoj strani, delegacija Evropske unije u Podgorici saopštila je da institucije EU ne stoje iza posjete delegacije pokreta “Odupri se” Briselu.

“Posjetu nijesu organizovale institucije EU i mi nijesmo upoznati sa bilo kakvim očekivanim rezultatima te posjete”, saopšteno je tada iz Delegacije EU.

I pored insistiranja medija, iz “Odupri se” nikada nisu saopštili ko je organizovao ovu posjetu i sa kim su se sreli u Briselu.

Lider pokreta “Odupri se” Džemal Perović, nakon posjete Briselu, u izjavi za medije nije želio da saopšti ko im je organizovao posjetu, navodeći da su se sreli sa predstavnicima različitih struktura na različitim nivoima, čije identitete ne može otkriti, ali da su naišli na razumijevanje i da će u Briselu za njihovu “borbu imati dugoročnu podršku”.

Perović je tom prilikom saopštio da su “otišli na poziv prijatelja iz Brisela”.

Ipak, protesta će i danas biti, bez obzira na brojnost i na činjenicu da nema ništa novo da se kaže. Pad energije, loša saradnja sa partijama, odugovlačenje i sve ostalo što je “krasilo posljednje proteste moraju biti zanemareni jer je, izgleda, neophodno opravdati sredstva koja su dobijena”.

35

avatar
1000
20
15
0
 
29
PodgoricaVeteran od 1990StrašnoKratkoBoris I.
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Podgorica
Gost
Podgorica

Oduprimo se prvo od Izdajnika pa cemo se lako oduprijeti of Dps,DPS drze na vlasti ovi sto izgledaju gori od njih

Veteran od 1990
Gost
Veteran od 1990

DPS je to jado moj.Pa kobi ovako nesto moga izmislit bez oni…ahaaaaa Nijesu Crnogorci Srbi …Nikad vise 1918 zivjela 1916 ahaaaaaa

Kratko
Gost
Kratko

Neka mi daju 50 eura, pa me eto. Što sve oni da uzmu.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Politička sektica koju ja od milja zovem “Džemalovi svjedoci”..😁

Simo
Gost
Simo

Protjerati spiune

Ja toliko
Gost
Ja toliko

Ovi se opet odupiru Crnoj Gori.

oooo
Gost
oooo

Svi ovi protesti su bezazleni za vlast tako da ne znam zasto i cdm mora ovakve tekstove pisat i objavljivat i sebe po ko zna koji put stavljat u odbranu trenutno sistema? Dovoljno je sto je admin dobio naredjenje o neobjavljivanju komentara koji su protiv vlasti. Malo vise objektivnosti ne bi stetilo ni cdm-u.

Čika Karl Marx
Gost
Čika Karl Marx

Tačno tako, lideri pokreta ODUPRI SE su snjimljeni kako trpaju KOVERTU sa parama u džep. Isto tako su snimljeni kako uzimaju mito za izdavanje građevinskih dozvola. HAHAHAHAHAH

Strašno
Gost
Strašno

Karlo Marks: Ne, nego se tek bore za to.

ajmo
Gost
ajmo

Navodno sirite lazi, jer samo to znate da radite! 30-set laznih godina!

Lolo
Gost
Lolo

Dnevne novine-nečitani slim light Informer…..

ZDS
Gost
ZDS

Zbog čega je na ovom sajtu dozvoljeno četnicima da iznose najveće uvrede na račun Crnogoraca, da ih nazivaju Milovim poltronima itd, a ne može da im se odgovori? Od čijih posjeta živite vi, ovih što svrate da naprave malo spina i botovanja nakon što se nauživaju na Vestima i IN4S-u, je li?

Odlicno
Gost
Odlicno

Ajde objasni ti meni ko je veci neprijatelj Crne Gore Cetnici koji bi da posrbe sve sto dise ili ovaj rezim sto opustosi cijelu drzavu i sto ljude koji nisu poltroni cera iz te iste drzave da idu u bijeli svijet u potrazi za boljim zivotom?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Odlično si primijetio ali ti je kriterijum oslabio. Uz svu kritiku i gađenje prema onima koji kradu državu, namještaju poslove, zapošljavaju preko veze…, oni su lagana prehlada prema kanceru koji se zove izdajstvo zemlje, ropstvo i rad za interese druge države. Jasno je ko je veći nepriatelj svima, sem najvećim neprijateljima.

Mrgud
Gost
Mrgud

Zavisi ko je u smjeni.

Odlicno
Gost
Odlicno

Evo nece ni moj da objave pa da probam ponovo:
Ja sam Crnogorac i nisam Miov poltron i za mene su isti Cetnici koji bi sve da posrbe i Milov rezim koji je doveo ovu zemlju do prosjackog stapa i dok on i ljudi oko njega uzivaju Crnogorci bjeze u bijeli svijet u potrazi za boljim zivotom.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

odupri se .kratko i jasno

cetinje
Gost
cetinje

Admine idi i ti slobodno sa Dzemalom,nemoj se stidjeti,to si sto si.

Mrgud
Gost
Mrgud

Samo bez DF-a,DPS-ovog razbijača protesta.

Toni
Gost
Toni

Naravno, da bude 50-60 ljudi.

Odlicno
Gost
Odlicno

Volio bih da padne DPS ako nista drugo samo da vidim sto bi bilo i kako bi se ponasali desetine hiljada poltrona u Crnoj Gori. I onda bih naravno i docekao negativni clanak o Djukanovicu i DPS-u na ovom vasem zavisnom portalu.

Send this to a friend