Politika

Popa: Proevropske snage u društvu treba da sarađuju na ključnim reformama

Povodom obilježavanja Dana Udruženja pravnika Crne Gore i 88 godina objavljivanja prvog broja časopisa „Pravni zbornik“, delegacija Udruženja pravnika Crne Gore sastala se sa šeficom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom, te je konstatovano da proevropske snage u društvu treba da sarađuju na ključnim reformama, kako bi omogućili dalji napredak Crne Gore na putu ka EU.

Predsjednik Udruženja pravnika Crne Gore Branislav Radulović tom prilikom uručio je Ambasadorki primjerke novog izdanja časopisa “Pravni zbornik” i upoznao je sa ulogom koju je časopis imao u očuvanju crnogorske pravne tradicije i razvoju pravne misli.

Tokom razgovora, na kojem su prisustvovale i podpredsjednica Udruženja Maja Kostić Mandić, advokat Ana Stanković Mugoša (član UO Udruženja) i generalna sekretarka Jadranka Vojinović, sagovornici su razmijenili mišljenja o stanju u oblasti vladavine prava i izgradnje građanskog društva, te perspektivama integracija Crne Gore u EU.

Radulović je istakao da Udruženje pravnika, kao najstarija nacionalna organizacija crnogorskih pravnika, smatra važnim da svi akteri u Crnoj Gori, uvaže preporuke iz nedavno objavljenih dokumenata EK i iz domena svojih nadležnosti ispune jasno identifikovane zadatke iz pregovaračkog procesa sadržanih u poglavljima 23 i 24.

Popa je naglasila je da sve proevropske snage u društvu treba da sarađuju na ključnim reformama iz evropske agende kako bi omogućili dalji napredak Crne Gore na putu ka EU.

Posebno je istakla da proces pregovora zahtijeva ekspertska znanja i iskustva, i ohrabrila predstavnike Udruženja pravnika da daju aktivan doprinos u daljem toku procesa pregovora.

Send this to a friend