Politika Završna konvencija LP Kotor

Popović: Obezbijedili smo mjesto u istoriji bez mrlje i afere, zato smo najbolji izbor

Boriti se danas za liberalnu ideju i viziju slobodnog društva i moderne države ne znači samo pripadati partiji i biti simpatizer već se iskreno boriti za očuvanje svega onoga što smo postigli u godinama za nama, za napredak, za građansko društvo i za sve što je vrijedno za ovu državu, poručio je Andrija Popović, nosilac liste, na završnoj konvenciji LP “Za liberalni Kotor“.

“Svaki vaš ustupak lošijem od sebe umanjuje vašu sopstvenu vrijednost. Moramo se truditi da u začaranom krugu opstanka naš izbor ne bude ćutanje već borba.Od osnivanja su liberali u Crnoj Gori poznati kao veliki borci za pravdu, kao jedina partija bez mrlje, bez ijedne afere. Mi smo zato sebi već obezbijedili mjesto u istorijskim knjigama i zato vi jeste danas uz nas. Vi nijeste samo biraći već i sudije. Vi odlučujete u kakvoj ćemo se državi i gradu sjutra probuditi. Zato je važno da u nedjelju izađemo na izbore i oblikujemo budućnost Kotora i Crne Gore”, poručio je Popović.

On se osvrnuo i na političke oponente.

“Kako mogu da kažu da poštuju Crnu Goru, čak ne moraju ni da je vole već samo da je poštuju, kada su protiv njene zastave, himne, grba, crkve, jezika, protiv crnogorske istorije i njene nezavisnosti. Zato mi kao obovitelji crnogorske nezavisnosti nemamo pravo na izborni poraz. Jedina lista za koju garatujem da vas neće iznevjeriti jeste lista LP „Za liberalni Kotor“, a na državnom niovu to je lista Odlučno za Crnu Goru, DPS-LP”, istakao je Popović.

Vido Drašković, predsjednik Odbora LP Kotor kazao je da je Kotor uspio da se razvija i gradi ali uz očuvanje kulturne baštine. On je kazao i da će cilj nove vlasti sa liberalima biti da usklade progres i napredak, kvalitet života sa očuvanjem socijalne jednakosti i životne sredine. Drašković je najavio da će rezultat LP na izborima omogućiti da nosioca liste liberala promovišu za gradonačelnika.

Kristina Jovanović, mlada liberalka, kazala je da vjeruje da je uloga sistema da čuva prava pojedinca i slobodnog društva od zloupotreba a da je baš Liberalna partija ta koja može sačuvati građane i njihova prava.

Draško Dončić, kandidat za odbornika, poručio je da se Kotorom ne može upravljati iz partijskih centrala već da o Kotoru odlučuju njegovi ljudi.

Radmila Krivokapić iz Risna kazala je očekuje rezultat na izborima koji će biti podstrijek da se još više uključe u rješavanje svih pitanja koja muče Kotor.

Tvrtko Crepulja poručuje da je obaveza vratiti Kotoru stari sjaj a građanima kvalitet života, te da su liberali i u dosadašnjem radu u lokalnoj samoupravi nastojali da djeluju na taj način.

Goran Ćupić poručio je da je liberal od prvoga dana, a kandidata liberala na izborima od punoljetstva i da je uvijek bio uz ideju liberala i da mu je srce puno kada vidi da se u Kotoru vratila energija liberala da su se vratili svi ljudi koji su uvijek podržavali liberale i da je to garancija uspjeha u neđelju 30. avgusta.

Nenad Vukadinović, aktuelni potpredsjednik Opštine kazao je da su liberali iz lokalne samouprave u kratkom periodu uradili mnogo, da su vršili veliki pritisak na državnu vlast da se konačno pokrenu veliki projekti i da uz podršku građana Kotor može još mnogo bolje.

Konvenciju “Za liberalni Kotor“ pozdravili su i visoki funkcioneri Liberalne partije. Jovan Rabrenović, potpredsjednik i kandidat za poslanika, poručio je da je uspjeh liberala u Kotoru ključ uspjeha i na državnom nivou. On je pozvao da se u neđelju glasa za dvije osmice, za liberale u Kotoru i za listu DPS-LP- Odlučno za Crnu Goru na parlamentarnim izborima.

Generalni sekretar LP Esad Šainović poručio je da Kotorom više nikad ne smiju da upravljaju pripravnici i neplivači i da je vrijeme da Kotor dobije svog liberalnog gradonačelnika i da nema boljeg kandidata za to od Andrije Pure Popovića.

Dubravka Vujičić, potpredsjednica partije iz Bara kazala je da je Kotor kao i Bar, Crna Gora u malom i grad koji je očuvao duh multikulturalne i građanske države. Ona je kazala da danas pojedine partije, neke su čak i partneri u državnoj vlasti, pokušavaju da vrše pritisak na glasove liberala, ali da zaboravljaju da su liberali tvrd orah i da će ipak od LP zavisiti formiranje nove vlasti.

Na konvenciji koja je održana na gradskoj Citadeli u starom gradu Kotoru, prikazane su i pozdravne poruke predsjednice Liberalne Internacionale Hakime Elhaiti i predsjednika ALDE saveza evropskih liberala Hansa Van Balena, dvije najmoćnije političke asocijacije liberala, koje su podržale LP na izborima 30.08., na svim nivoima.

Send this to a friend