Politika

Popović: Sjednica će biti onog trenutka kad je potvrdi parlamentarna većina, Bečić čuva izbornu volju građana

Nakon što su iz koalicije “Crno na Bijelo” pozvali predsjednika Skupštine i lidera Demokratske Crne Gore Aleksu Bečića da hitno sazove sjednicu Skupštine kako bi se izabrao Tužilački savjet, reagovala je poslanica Demokrata Zdenka Popović.

Popović poručuje da će sjednica biti onog trenutka kad istu potvrdi aktuelna parlamentarna većina, jer , kako kaže, “Bečić čuva izbornu volju građana”.

<<<Crno na bijelo: Bečić da hitno sazove sjednicu Skupštine kako bismo izabrali Tužilački savjet<<<

Ona je istakla da “kolege iz URA nastavljaju sa jeftinim medijskim trikovima, vrlo sličnim trikovima DPS, u kojima se informerski manipuliše i podmeće”.

“Prvo, Skupština na plenarnom zasijedanju ne može raspravljati i odlučivati o izboru članova Tužilačkog savjeta bez utvrđenog predloga kandidata na matičnom odboru. A, prije sjednice matičnog odbora parlamentarna većina treba da dogovori listu kandidata”, navela je Popović.

Prema njenim riječima, prijedlog liste kandidata ne postoji u skupštinskoj proceduri, te samim tim i formalno-pravno Skupština na plenumu ne može raspravljati o nepostojećem aktu.

“Niti predsjednik Skupštine može zakazati takvu sjednicu što Abazović dobro zna, ali manipuliše kako bi izbjegao nestranačku Vladu u kojoj bi on morao podnijeti ostavku”, pojasnila je Popović.

Napominje da če sjednica biti održana “kad istu potvrdi aktuelna parlamentarna većina.

“Drugo, dio parlamentarne većine već duže bojkotuje plenarna zasijedanja, tako da kao što je poznato nema sjednica Skupštine ni oko prijedloga zakona koji su u proceduri, jer nema potrebne parlamentarne većine, osim ako neko nije na putu da napravi većinu sa DPS, pa bi bi bilo lijepo da nas o tome obavijesti. Dakle, sjednica će biti onog trenutka kad istu potvrde aktuelna parlamentarna većina, a ne neka nova većina sa DPS, jer Bečic čuva izbornu volju građana”, istakla je poslanica.

Treće, kako naglašava, dobro bi bilo da Abazović konačno odgovori da li li je za Krivokapićev plan rekonstrukcije Vlade ili “istinski nestranačku Vladu jer naprasno zagovara koncept nestranačke Vlade?”

“Nama je prihvatljivo u jedno i drugo, ali odgovora nema, jer se opstrukcija rekonstrukcije koja vodi ka stabilnosti vlasti nastavlja samo sa jednim ciljem: da Abazović sačuva svoju poziciju unutar Vlade”, dodala je ona.

Poručuje sljedeće:

“Četvrto, dobro bi bilo da nam koordninator bezbjednosnih službi konačno odgovori zašto značajne pozicije u bezbjednosnom sektoru i dalje pokrivaju udarne pesnice kriminalnog bivšeg režima, kako je Radoje Zvicer napustio Crnu Goru pred hapšenje njegove kriminalne grupe u aprilu ove godine, ko je u zatvoru Spuž posjetio jedno visoko kotirano lice u kriminalnom miljeu i na osnovu koje odluke? Prekinite više sa trikovima, podmetanjima i opstrukcijama rekonstrukcije Vlade ili nam otvoreno kažite da ste našli nove partnere”, zaključila je Popović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Realno
Gost
Realno

Smucili ste se narodu koliko nisko idete samo da se fotelja ne izgubi, bez trunke savesti udarate i ispod pojasa!

Izdajnici
Gost
Izdajnici

Da su glaśči URE znali da će ovi da odu sa vama , nikad ih nebi glasali. Raspišite izbore da vidimo izbornu volju gradjana.

Zoran
Gost
Zoran

Ova Zdenka fino i normalno izgleda, ali izjave su joj nikakve, pisane pa se citaju. Svaki dan po 1 procenat padate. Trenutno ste kao partija najgori.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Kad će to biti mudro – nikad!

Dino
Gost
Dino

To mu je posao, cuvaju se pozicije, i izborna volja , da bude za vazda od onoga dana kad nijeste bez ure ni.pobijedili

democracy
Gost
democracy

Da li to znači da Bečić neće zakazivati sjednicu skuoštine ako nema 41 glas?Iz ovoga to proizilazi i to je najava opstrukcije rada skupštine od njenog predsjednika.

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Jeftinoidolopoklonstvo!

Vazda Crnogorka
Gost
Vazda Crnogorka

Najodvratnija partija na političkoj sceni Crne Gore! Sa DFom je sve jasno, a ovi požmirepi što iznjedri SNP, samo čuvaju fotelje i prosipaju maglu i prašinu! Crvenokravataši- sinonim za sektu!

Opet
Gost
Opet

Poštovana gospodjo ni sami ne vjerujet u to što ste rekli

Rokky
Gost
Rokky

Oprosti, koja parlamentarna vecina? Kako shvatih, DF je davno izasao iz Parlamenta. O cemu vi pricate? Zavrsili ste misiju.

Veko
Gost
Veko

Koja izborna volja gradjana? Imate 37 poslanika bez Ure koju su nazalost glasali Crnogorci. dPS je dobio najvise glasova i oni su trebali da formiraju Vladu kao sto se radi u Njemackoj. Opasno ste se zaljuljali. I brzo cete da padnete. Na srecu mnogih.

Crnogora
Gost
Crnogora

U centar.

Tash
Gost
Tash

U centar rodnog sela

Fahro
Gost
Fahro

Becic cuva izbornu volju gradjana …aaaahahahahahahhh

Send this to a friend