Politika

Popović: SPC je paravojna institucija koja podržava Dodika

Milorad Popović

Nakon najnovijih napetosti između Beograda i Podgorice, prošlosedmičnih optužbi Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije, za antisrpsku histeriju u Crnoj Gori, ali prijetnji poput one da je “Crna Gora srpska zemlja”, te da će doći “dan oslobođenja srpskog mora”, književnik i publicista Milorad Popović u razgovoru za Radiosarajevo.ba govori gdje može da vodi radikalizacija političkih odnosa na ovim prostorima i labudov zov (veliko)srpskog nacionalizma.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ovih dana je ponovo optužio Podgoricu za antisrpsku histeriju. Popović ističe da tu nema ništa novo.

“To je jedna priča koja se reciklira već 30 godina. Od dolaska Slobodana Miloševića se stalno govori o antisrpskoj kampanji, histeriji, zavjeri. Uvjek iza toga stoje agresivna namjere prema ovim navodnim antisrbima. Kako možete biti najveća zemlja u regionu i biti najugroženiji?! Kako je moguće da devet miliona Srba na Balkanu ugrožava 280 hiljada Crnogoraca!? To je tipična “šešeljevska” matrica, jer je Vučić najtalentovaniji proizvod Vojislava Šešelja”, kazao je Popović.

Što se tiče opozicione scene, dodaje on, tu je još gore.

“Od ljotićevca Obradovića, preko Vuka Jeremića. U Srbiji, i poslije svega, oni se vraćaju toj nacionalističkoj matrici. Nekima je izgledalo da će poslije oktobra 2000. Srbija ući u neki period stabilnosti i normalnosti, da će se okrenuti demokratskoj politici, prozapadnoj. Ta nacionalistička matrica, to je očigledno, je i dalje dominantna u Srbiji. Kako stoje stvari, ne vidim da će se nešto promijeniti u tom smislu”, ocijenio je Popović.

Prema njegovim riječima, srpski nacionalizam ima danas mnogo manje resursa, nego početkom devedesetih kada je iza sebe imao JNA i svu logistiku bivše Jugoslavije.

“No, sa Rusijom je dobio jedan vrlo jaki suprot. Danas je političko mnijenje u Srbiji okrenuto Rusima na ovaj ili onaj način. Dakle, ja tu, prije svega, vidim opasnost za BiH i Crnu Goru. Što se tiče Hrvatske, to je samo jedan verbalizam. Tamo nisu u prilici da urade išta, osim što daju izjave. Što se tiče Kosova, sužen im je manevarski prostor. To zveckanje oružja je više u marketinške svrhe. Na Kosovu je NATO!”, ističe Popović.

Što se tiče BiH i Crne Gore, dodaje, tu imaju veoma aktivnu poziciju.

“U Bosni imaju praktično pola državne teritorije koja je, govoreći u unutrašnjem smislu, više država nego Crna Gora! A u Crnoj Gori imaju jedan vrlo radikalan dio naše populacije političke, SPC, izvjesna uporišta u domenu kulture, nevladinih organizacija. Uspjeli su djelomično privući i dio nekadašnjih prozapadnih stranaka i medija, koji su zbog sukoba sa Đukanovićem napravili s njima jedan taktički savez. To još više ojačava tu velikosrpsku opciju. Ona nikom smislu ne bi mogla biti više od 25 posto, jer jedan broj Srba nije ekstreman, ali su oni manji dio. Tako da u Crnoj Gori drže veoma aktivnu poziciju, a kako vidim i u BiH, naročito sa svakodnevnim ispadima i provokacijama Dodika. Pokazuje se da žele da stalno drže tenziju i neku vrstu vanrednosti kako se BiH politička scena ne bi normalizovala”, ocijenio je on.

Ponavlja da je Srpska pravoslavna crkva u osnovi paravojna institucija.

“U pripremi ovog zadnjeg pokušaja udara na Crnu Goru, išla je, naravno, propagandna priprema. Njihovi gosti bili su neki Kozaci, nekakva formacija koja je marširala po Boki Kotroskoj u aranžmanu SPC. Ti su manastiri eksteritorijalni, tu naša vlast ne zalazi. Noć uoči terorističkog pokušaja u Crnoj Gori, došlo je 12 autobusa iz Beograda, a nije bio nikakav praznik! Većina ljudi je bila kao maska, a među njima su bili i oni koji su imali nekakve druge zadatke. Tu noć u Ostrogu, pored mitropolita Amfilohija, bili su svih ovi akteri koji su danas na optuženičkoj klupi”, objašnjava on.

SPC je, navodi, jedina srpska institucija koja je regularno van države Srbije.

“Jedan zadatak ima u Hrvatskoj. Tamo ima za cilj da očuva identitet pravoslavnog stanovništva. U Bosni ima zadatak da daje potporu Dodiku. Ovdje u Crnoj Gori ima zadatak da djeluje destruktivno protiv vlasti i države, te da širi tu jednu velikosrpsku ideju. Ne treba tu biti previše informisan i previše pametan pa to vidjeti”, ocijenio je Popović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Srbija
Gost
Srbija

CPC je sektaška crkva.Oni priznaju samo papu.Hoće da pokatoliče Crnu Goru.Odriču se svojih predaka.Crna Gora je zabila nož u leđa bratskoj Srbiji priznajući Kosovo,slanje crnogorskih vojnika na Kosovu protiv Srba.Crna Gora je ušla u nato bez referenduma,bez pitanja naroda.

Veso
Gost
Veso

Mislis SPC sekta oce da pokrade i ovo malo crnogorske crkavice i da ponese pare za Srbiju magarcima? Oce da unisti crnogorsku drzavu, naciju narod kulturu, istoriju, prirodne ljepote i nacionalni ponos? E pa srecom smo se osvijestili na vrijeme i uskoro cemo procerat sektase tamo odakle su i dosle.

Marko BG
Gost
Marko BG

Kakav si ti bolesnik! Hitno u Dobrotu!

Srbija
Gost
Srbija

On je sam sebe proglasio književnikom.Ne zna on ništa.Niko mu ne čita njegove knjige,nego on samo širi mržnju.

Koverdejl D.
Gost
Koverdejl D.

“Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati.” ― Ivo Andrić.

Perspektiva
Gost
Perspektiva

“Ne treba tu biti previše informisan i previše pametan pa to vidjeti.” Govoris li to o sebi, Popovicu? Ovo blacenje bez argumenata je postalo manje smijesno a vise zalosno.

Ljubo
Gost
Ljubo

DJE ZIVIS

\"nezavisni inte
Gost
\"nezavisni inte

Jedina i prava je formulacija iz Ustava Komunističke vlasti nakon NOB-a….”Crna Gora je država Crnogoraca i ostalih naroda i narodnosti koji imaju ista prava i obaveze”…Ovdje se “valja” nešto drugo…dvorska kamarila je dobila nalog da “načne ” Markovića, nije dobro da se previše osamostali….

Rade Hn
Gost
Rade Hn

@Stara Podgorica

Kakvi su te manjinski narodi spopali ?

U zakoniku knjaza Danila iz 1855 godine stoji u clanu 92:
‘U ovoj zemlji nema nikakve druge narodnosti do jedino srbske i nikakve vjere do jedine pravoslavne istocne’.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha Rade, takva vam je sva istina. Te Srbe je dodao Medaković prije štampanja. Srećom ostao je Danilov rukopis, pa se jasno vidi da su to Srbi izmislili. Tako ti je i za Petra I. Niđe u originalu nema S od Srpstva. Jadni narod koji bez stida prepravlja tuđa dokumenta.

Bullshit
Gost
Bullshit

Kakav si ti ludak stara haahha ucilo se o tome u cg i niko da kaze sta ovo odstampaste, nego ti i tebi slicni sada ahahahah

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Pa i rekli su. No ste vi blesavi. Lako je naći član 92. Imaš štampanu verziju, koju je prepravio Medaković, i rukopis đe se Srbi nepominju. Mogu ti poslat viberom ako ne možeš naći. No vi više vjerujete Ristu, no svojim očima.

Ljubo
Gost
Ljubo

U KOJI SI VIJEK

NOVAK
Gost
NOVAK

JEDAN SA SPISKA PLAĆENIKA ANB-a- SAMOZVANI PISAC ČIJA DJELA NIKO NE ČITA ,ČAK NI UKUĆANI,ŠTO SAMI PRIZNAJU.

Deki Srbenda
Gost
Deki Srbenda

Kako SPC daje podrsku Dodiku u Bosni,kada je 80% Srba u Bosni vise agnostici i ateisti ? Pravoslavne crkve u BiH su samo pune 2 puta godisnje za Bozic i Vaskrs.Post drzi svega 3% stanovnistva.Analitcar je od nekog samo prepisao ovaj sastav.Odem cest tamo pa znam dobro.Prijedor i Krajina su i danas komunisti,a ni Hercegovci nisu vise sto su nekad… Više »

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

U principu: boli me patka kako se ko nacionalno osjećao prije 100 i više godina! Ja znam ko sam i što sam, svi moji preci koje pamtim su se nacionalno izjašnjavali kao Crnogorci. A pamtim i prađeda, by the way. Nosio je crnogorsku kapu, ali ne ovu novokomponovanu s ocilima, već onu staru sa izvezenim svojim inicijalima. Eto, i ja… Više »

Mina
Gost
Mina

Bas je ovaj kvazi knjizevnik ,zapravo bokser,odvratan.Samo pluje po Mitropoliji i srbima,skoro da pomislis da je u pitanju patologija.Treba da se lijeci.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

A ti si kao nešto od njega pročitao-la pa znaš kakav je književnik?

Vlado
Gost
Vlado

Nepopravljivim komunistima, kao i djeci onih koji su im trajno uništili osjećaj za vjerujućeg čovjeka, treba zabraniti da govore o vjeri i vjerskim pitanjima. Prema tome gospodine Popoviću…

Rade Hn
Gost
Rade Hn

Mijo Popovic vjerovatno zna da je na Cetinju 1914 godine osnovano drustvo ‘Srpski soko’ u cijem se pravilniku kaze:
‘Clan drustva moze biti svaki Srbin i Srpkinja i svaki prijatelj srpskog naroda.’

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Rade naravno, ta društva otvaraju manjinski naridi u stranim državama. I sad imaš srpska društva u Njemačkoj, Americi, Australiji…

Bullshit
Gost
Bullshit

U HN još ranije. Prvo društvo u CG.

Bakardi
Gost
Bakardi

Samo lanes protiv srba.i eto.ti benefita .
. . . .

.

.a to traje.poodavno. … …to samo ne vidi ko nece. . . Jadni mojn narode . . . . Blago vama kad nemate preceg posla . . . .

Novo
Gost
Novo

Daće Bog pa će narod Crnogorski vratiti svoje otete Crnogorske svetinje , a uskoro ćemo vratiti autokefalnost našoj CPC , nema Crne Gore dok je ovđe tuđa crkva srba MCP !
Pozdrav uvaženom gospodinu Popoviću .

Mijo Popovic
Gost
Mijo Popovic

Imali ovaj musko celjade za potomstvo ili samo kcer ? Da nije vjernik CPC temuje SPC paravojna institucija.

DUKLJA
Gost
DUKLJA

NIJE KUKU ĐE GA NEMA NO JE KUKU,ĐE JE TAKVI ,KOJI NA TAJ NAČIČ KOMENTARIŠEŠ NEČIJE POTOMSTVO

Veteran od1990
Gost
Veteran od1990

@ DUKLANINE znas onu koga bog zabjelezi od njega bjezi.Nebi ovaj Popovic ovako mlatio da potomstvo ima,boja bise boga

SSal😀e
Gost
SSal😀e

Popovicu ma pojedini srbijanci treba da citaju uce da vole svoje ali to tesko ide i zato ih cio svijet voli. Ojhaa srbijanci iz C..G. MJESTO.

Vjernik CPC
Gost
Vjernik CPC

Bogomi sam ja mislio dabi ovaj vitez iz Lipa branio od Bosnjaka Republiku Srbsku,on je brani od Srbske crkve e junacki nema sta,no jesteli svi junaci na CT i u Katune ka i ovaj Pop Cucki?

Ranko
Gost
Ranko

A koga bi trebalo da podržava srpska crkva umjesto Dodika,možda Tačija ili Mila Đukanovića ?

Pipun
Gost
Pipun

Opusteno cemu frka oko strane crkve srbijanci C.G .APORT

Sir Oliver
Gost
Sir Oliver

Htio je da kaže PARADRŽAVNA, ali nema dovoljno bogat rječnik.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Prebrodila je crkva udare Turaka i Latina, posle Austrougara, zatim dijela komunista, prebrodiće i Montenegrine.

Pipun
Gost
Pipun

Nasa crkva o kojoj pises je CPC a ti srbijanac mjesto aport P.S kosovo ti je pored srbije uskoro ce biti i vojvodina ojhhhaa

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Pipune, da si išao u školu, znao bi da je Njegoš pisao o Crnoj Gori da ,, krstu služi, a Milošem živi” , da je u o Kosovu pisao kao o ,, grdnom sudilištu” , da je najveće crnogorsko odlikovanje bila Obilića medalja. Ovako ti samo ostaje da koristiš uličarski rječnik i da tvrdiš nešto što nema nikakvo istorijsko utemeljenje.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Oprem, uzeo si dnevnicu opušti se. Njegoš je pisao da su “Nemanje, Murati i Bonaparte” krvnici Crne Gore. A to kasnije pisanje je trebalo tvoje porobljene Srbe da okuraži. No džaba je pisao. Nijeste se Turcima zamjerali, no ste sačekali da pođu kući.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Veseli staropodgoričanine, Njegoš je pisao da je u Crnoj Gori, posle imena Dušanovog, najsvetije ime Karađorđevo. A što se Turaka tiče, uporedi kad se od njih oslobodila Šumadija, a kada tvoji krajevi.

SSal😀e
Gost
SSal😀e

Uzmi knjgu srbijanac ostavite se foliranja i citiranja Petrovica oni su nasi a ne srbijanski jer oni su vojeli ovu zemlju a vi posrbice koga vi volite zato aport mjesto

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Ssale, možeš onima čiji si da kažeš aport. Nego, lijepo je čuti da su Petrovići tvoji, vjerovatno se slažeš sa Njegoševim stihovima:
Oh da mi je očima vidjeti
Crna Gora izgub da namiri
Tad bi mi se upravo činilo
Da mi svjetli kruna Lazareva
E sletio Miloš među Srbe
Duša bi mi tada mirna bila
Kako mirno jutro u proljeće

Boris
Gost
Boris

Pipune, Kosovo je Srbija, Vojvodina još i više. No, da vidimo kako Crnu Goru da spasimo. Kidišu na nju Albanci, muslimani, Turci, Arapi i ostali. Kako da zadržimo i odbranimo istok Crne Gore?

SSal😀e
Gost
SSal😀e

NATO SILA U REGIONU MOJ SRBIJANAC MJESTO zaboravih sandzak.bujanovac moj rej

Ljuta
Gost
Ljuta

Rece li milo prije 15g da ce zicom ograditi teritoriju gdje su montenigrosi vecina….poso sad u argentinu da kupi zicu za goveda

Veso
Gost
Veso

Borise ajde ti dragi moj za Kosovo pa na sred trga u Pristini otpjevaj srpsku himnu pa te majka nece nikad vise gledat. Eto toliko o tome.

Banovina ZETA
Gost
Banovina ZETA

Ti o Srbskoj himni…Ahaaaaa ajde pokrise tavuljinom kome ti pjevas tvoju Montenegrinsku kad nikoga i ne interesuje,uveliste kazne za one te im se na nju ne dize

Marv
Gost
Marv

Dajte link da vidimo kada je neki srpski zvanicnik (politicar u Srbiji) od nezavisnosti na ovamo izjavio da je Crna Gora srpska zemlja i da ce doci dan oslobadjanja srpskog mora. Molim vas dajte nam link inace ovdje ima osnove za tuzbu. Drugo ako ne dozvoljavate odredjenim osobama zbog toga sto pricaju da udju u zemlju, a rodjeni su u… Više »

Ljuta
Gost
Ljuta

Linkuj mila sve je on to rekao..i gore

rajan
Gost
rajan

…i , zasto moj komentar nije objavljen, sve sto sam napisao je istina, mrcena redakcijo…..

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Svaka mu je na mjestu… A je li hendikep što se za svoju dušu bavio boksom? Pa i Hemingvej je bio bokser, znate? Popović je dobar pisac i pjesnik, inače.. mada ne baš za Njegoševu nagradu, ruku na srce.

Donji kraj
Gost
Donji kraj

On je bio tučaroš, telohranitelj! Nije stiga ni srednju školu da završi!

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

A koju je završio Dobrica Ćosić? Srednju šumarsku. Bez zezanja. Nije fakultet nužan da bi se pisale knjige.

Fico Fellove
Gost
Fico Fellove

Odvojenost crkve i države.

Musa
Gost
Musa

Sve tacno!

Pomorac
Gost
Pomorac

Kako je Montenegrinima trn u oku SPC, posto ne smiju da je taknu i zato sto bastini sve ono sto mi i jesmo a oni su bili. Zna i kukavni Montenegro da ne smije previse da cacka posto bi doslo do krvoprolica. AKo nam Turci nijesu uzeli vjeru ovih nekoliko vjekova nece ni neka Rimsko-Vatikanska smicalica, nikada.

Fred
Gost
Fred

O kakvom krvoprolicu govori komenator. Ovo ne bi smjelo da se objavljuje.

znalac
Gost
znalac

Pomorac, đe je kršten Aleksandar Karađorđević, u kojoj Crkvi, znaš li, slučajno?

SSal😀e
Gost
SSal😀e

CPC i on i vecina predaka ovih danasnjih srbijanaca. C.G.

Ljuta
Gost
Ljuta

Kad se Aleksandar krstio nije bilo nevladinih organizacija jadan ne bio

Veteran od1990
Gost
Veteran od1990

Nikad CPC postojala nije NIKAD…Postojala je Zetcka Eparhija a Crnogorska NIKAD…

Boris
Gost
Boris

Neznanac, kršten je u Mitropoliji Crnogorskoj.

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Pomorac ploviš li na srpske i ruske kompanije ili na zapadne za omrznute antisrpske ,antisvetosavske Dolare i Eure a ?
Danu mi odgovori,

Ljuta
Gost
Ljuta

Na jugooceaniju je još

Ibro Dirka
Gost
Ibro Dirka

Zašto mi ne objavljujete komentar?… Nikog ne vrijeđam, osim sto prozivam CDM i krivim za ovakav tekst koji odiše mržnjom…. Žao mi je samo što nema ljudi u CG u advokaturi, ne smiju šta li je …. da vas tuže za ovakve tekstove, koje stalno objavljujete…. Do Strazbura, garantujem da se dobija, ovo je jedan ratnohuškački tekst pun mržnje…

Fred
Gost
Fred

Nikako ne uspijevam u ovom tekstu pronaci mrznju. Iza optuzbi za antisrpstvo i neku mtznju uvijek se krije agresija velikosrpskog nacionalizma.

Novljanin
Gost
Novljanin

Ajde , na trenutak da zamislimo da je opstala ona velika Yugoslavija. E, u toj takvoj Yugoslaviji ovaj bi bio jedno ništa, odnosno portir što je i bio 1989.god. I zamisli u CG pjesnik, knjizevnik, Njegosevu nagradu dobio ejjjjjjj… Bog te …Ma, ludilo ljudi moji…ejjjjjj…

Ibro Dirka
Gost
Ibro Dirka

Ovo je prava propaganda u režiji CDM… To je jasno, danas bokser, sutra Nikolaidis, posle njega Šok Radojičić, onda Đonović, Šuković….. sve u krug … Bože koliko je ovo providno i istovremeno žalosno …

Nemanja
Gost
Nemanja

Portir, Bokser, Pjesnik, Književnik, Intelektualac, Cetinjanjin,… A, viđji mu teksta kukala ti majka…. Sramote, bozja ti kazna….Užas jedan…I mrvu pismeni ljudi znaju šta ovaj radi, to je dobro…

asnusmne
Gost
asnusmne

a miras muckaros sa novcem opljacka spc pa sad nadje i ove u cg, koje naivcine od vodje nvo

kiki
Gost
kiki

za ovo se u srecne drzave krivicno odgovora. govor mrznje

Bole
Gost
Bole

Kakva budalaština od teksta.

Rade Hn
Gost
Rade Hn

Na Nikoljdan 1912 godine, na frontu kod Skadra,knjaz Mirko rekao je u zdravici:

Zdravo svaki Srbin gdje god je koji. Zdravo polja i ravnice,zdravo rijeke i planine,zdravo srpsko more. Zdravo i vi braco Sumadinci…!

Zoran
Gost
Zoran

Sve je to tačno gospodine popovicu samo sto država crna gora cuti na sve to sto se desava.

Cikotaa
Gost
Cikotaa

Prvi put čujem za ovog Popovića? Okle se ovaj lansirao? Baš mi totalno nepoznat lik a vidim ima godina dosta, nikad čuo a pratim dosta novine i to, čitam tu i tamo.

jooooooooook
Gost
jooooooooook

Zboriš istinu ka i svi srbijanci, a cikotiću.

Bullshit
Gost
Bullshit

Ja čitam i te novine po malo i to. Sport najviše.

max
Gost
max

Kakav intelektualac :)))) a sve se propalo kad Mijo polupismeni bokser ima ovoliko prostora u medijima, a još je veće zastiđe nagrada koju je primio.
Čovjek ne umije prosto proširenu rečenicu da sastavi, a ne što drugo

NBAANB
Gost
NBAANB

Još veće su zastidje oni što su mu davali nagrade!

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Sve gola istina samo sto je stvarno stanje te djavolje organizacije jos i gore od navedenog.

Eto tako
Gost
Eto tako

Nazvati crkvu paravojnom institucijom? Znas li ti sta je vojska i sta su paravojne formacije. Veze sa mozgom nemas..

Bob Rock
Gost
Bob Rock

A sto je no paravojna formacija kad su im popovi sa mitraljezima harali po Bosni i osvestavalai oruzije za genocid???

Novo
Gost
Novo

Slažem se sa tobom , to je vojska nije paravojna formacija , pa Amfilohije ima čin pukovnika .

Pracka
Gost
Pracka

axaxaxaxaxaxaxxaxaxxaxxaxxaxaxa sto cini ovaj lik axaxaxaxxaxaxaxxaxaxxaxaxxa

Libero
Gost
Libero

Istina boli a srbe nde

ILUMINACIJA
Gost
ILUMINACIJA

Dnevna doza CDM propagande,jasno i precizno fokusirane.

Banovina ZETA
Gost
Banovina ZETA

Sta reci o coveku koi je sve u zivotu dobio na anti Srbstvu.Ne daj boze kad bi svekoliko Srbstvo se gumicom izbrisalo svaki patriotizam Popovica bi prema Crnoj Gori se ugasijo…

Svazrno krstov
Gost
Svazrno krstov

Bijaše li iko živi prije Zetske banovine! Na čemu risto gradi budućnost srbstva?

Banjo
Gost
Banjo

Biahu Amebe i Dinosaurusi s Cuca i Katuna

Bob Rock
Gost
Bob Rock

“UgasiJo” ? Razmisljamje ti je taman kao i gramatika!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Zecki Bane, savladaj to “J” konačno. U ozbiljne priče se upuštaš sa malo kapaciteta. One koji imaju Sv.Militina, Sv. Nikolaja, Sv. Popa Macu, Kačavendu, Pahomija, ne možeš nikako da odbraniš.

Banjo
Gost
Banjo

A sto tebi Stara PG vijedi to “J “i te mislis dasi pismen kad citajuc ne znas staje laz a sta istina

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Banjo, dobro je da si ti pismen. U 10 riječi napravio si 5 grešaka. Što ti misliš o ovim popovima koji su ponos Srpske pravoslavne crkve.

Mariofil
Gost
Mariofil

Odličan članak

Ve$a
Gost
Ve$a

Za debile i boksere!

Send this to a friend