Politika Nakon današnjeg sastanka

Poruka dijela opozicije: Dijalog o tehničkoj vladi, depolitizacija institucija i izbori u jednom danu

Foto: PR Centar

Dio opozicije je sa sastanku koji je organizovala predsjednica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković, dogovorila zajedničke interese, među kojima su tehnička vlada i depolitizacija svih institucija neophodnih za slobodan izborni proces.

Kako se navodi u zajedničkoj izjavi nakon današnjeg sastanka, opozicione partije i poslanički klubovi koji su posvećeni dijalogu za obezbjeđivanje fer uslova za održavanje izbora na sastanku danas su usaglasili su da će, tokom dijaloga o reformi izbornog i drugog zakonodavstva i stvaranju demokratskog ambijenta za slobodne izbore, svoje političke stavove temeljiiti na nekoliko ključnih smjernica.

“Obaveza otvaranja dijaloga o tehničkoj vladi, kao najboljeg modela implementacije zakonskih rješenja i kontrole izbornog procesa, najkasnije do 15. oktobra 2019.godine, i njeno konstituisanje istovremeno sa glasanjem o izbornom i drugom zakonodavstvu. Obaveza zalaganja za dosljednu i sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva”, navodi se zjedničkoj izjavi.

Takođe, navode da je potrebna temeljna analiza i usaglašavanje prijedloga za izmjene zakona o izboru odbornika i poslanika, biračkom spisku, finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, registrima prebivališta i boravišta, medijima, nacionalnom javnom emiteru kao i analiza drugih propisa predviđenih Odlukom o obrazovanju Odbora.

“Neophodna je potpuna depolitizacija institucija od posebnog značaja za slobodan izborni proces, posebno Agencije za sprječavanje korupcije, RTCG i Državne izborne komisije, uključujući kadrovske promjene u ovim institucijama u cilju obezbjeđivanja njihovog profesionalnog rada i nepristrasnosti”, navodi se u izjavi.

Potrebno je, kako se navodi, i definisanje termina održavanja narednih parlamentarnih izbora kao i termina lokalnih izbora koji bi se održali u svim lokalnim samoupravama u jednom danu.

“Redovna koordinacija i usaglašavanje opozicionih predstavnika u cilju ostvarivanja političkih zahtjeva uz konsultovanje subjekata civilnog sektora i akademske zajednice u predlaganju konkretnih zakonskih i drugih rješenja od značaja za uspostavljanje demokratskog ambijenta za slobodne izbore”, navode nakon sastanka.

Fotto: CdM

<<<Vuksanović Stanković zakazala sastanak sa opozicionarima u ponedjeljak<<<

Na sastanak su pozvani predsjednici Demosa i Građanskog pokreta URA Miodrag Lekić i Dritan Abazović, predsjednik kluba nezavisnih poslanika Aleksandar Damjanović i poslanik i član Odbora za izbornu reformu Neđeljko Rudović. Predstavnici Demokratske Crne Gore na sastanku su poslanici i članovi Odbora za sveobuhvatne izborne i druge reforme Momo Koprivica i Danilo Šaranović.

<<<Šaranović i Koprivica idu na sastanak kod Vuksanović Stanković<<<

SDP, kao organizator, ranije saopštio da se se nada da će ovaj susret biti prilika da lideri opozicionih političkih partija i predstavnici poslaničkih klubova razmjene mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji i modelima saradnje u susret dijalogu koji se očekuje.

Foto: CdM

Iz te stranke ranije su kazali da na opozicionom sastanku treba definisati minimum principa o zajedničkom nastupu opozicije u radu odbora.

“Ozbiljan opozicioni pristup je važan a on i trebalo da bude definisan na sastanku koji smo predložili”, poručili su iz SDP-a.

M.Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sprdnja
Gost
Sprdnja

Koliko poslanika ukupno predstavljaju ovi na slici. Dritan sebe. Rudovic sebe. Lekić sebe. Draginja sebe i Ranka i Raška. I Šaranović 8 Demokrata. da ne dođe Šaranović cijelih 6 od 39 poslanika opozicije.

Fileopg
Gost
Fileopg

Oni podijeliše kolač još da odrede kome što pripada… Ešeka , ne vidim metod izbora takvog premijera i ministara, ko će nagnat poslanike DPSa da glasau Janka Vučinića za ministra kulture ili emila Labudovića za direktora RTVCG…Ešeka…Da nijesu naumili Ranka Krivokapića za premijera ili možda Gorana Radonjića, ljudi Ešeka stvarno…

Mimama
Gost
Mimama

Svi ukupno 12% i oni kao nesto zahtijevaju? Svasta.

Marko996
Gost
Marko996

Bitno je da tvoj milas vlada i dere narod po dzepu

kristal
Gost
kristal

@marko996 Pipune, ti li si?

cipiripi
Gost
cipiripi

sta znaci depolitizacija? maknuti sa pozicija sav kadar i postaviti one koji ce raditi ono sto opozicija zeli?

Tuga za Jug
Gost
Tuga za Jug

Ne krademo ….ne oplakujemo doktore …ne pusimo po kaficima , cijene su normalne,,ne dijelimo stanove,,,ne gradimo hidroelekt…ne zagadjujemo rijeke ….ne dugujemo za puteve ….ne trebaju nam podizati plate I penzije …ne diluje se droga po skolama ….nema kokainske mafije …nema visokih cijena…nema ubistava….nema laganja…ne pljujemo komsije ….ne dijelimo crkve… Napredujemo na svim poljima…. I STO CETE NAM VI ?????? PITA… Više »

Haris
Gost
Haris

NE radimo, a uzimamo mjesečno po 2.000,oo€ i pričamo bajke.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Kako ko. Neko meleone

mojsilović
Gost
mojsilović

Draginja je to..

🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣

“”::prohujalo sa vihorom”””

Duško
Gost
Duško

Ovo su uz Draginju al ce im Ivica stavit značke

Mina
Gost
Mina

Pravi opozicionari su bili danas na sastanku,i dobro je sto su se usaglasil,jet samo zajedno mogu promijeniti ovu vlast.DF,voljni a cesto puta i nevoljni saveznik DPS,neka gostuje na RTCG i daje intervjue.

Haris
Gost
Haris

Ne mijenjaju opozicionari vlast, pogotovo ne ovi koji nemaju ništa dobro ni pametno da ponude građanima da bi ih glasali i tako građani promijenili vlast na izborima.

Marjan CG
Gost
Marjan CG

Draginja pokazuje ozbiljnost koja je trebala CG politickoj sceni.

Konj Kiko
Gost
Konj Kiko

Najači je DF sta oce ove Demokrate sad sa Sdp i Demosom sram ih bilo DF najača srpska partija bio i ostao !

Haris
Gost
Haris

Isto je to: df, demokrate, sdp, snp, demos, ura, milačić,… ista je to fela.

Svjefol
Gost
Svjefol

Pa i Vucic je rekao opoziciji, u Srbiji, da ne mogu u Vladu ako nisu dobioi potvrdu ja izborima… A evo, u Crnoj Gori, je opozicija usla u Vladu, bez izbornog tezultata, imali su “depolitizovano” rukovodstvo RTCG, usvojen im je elektronski nacin pracenja izbora, itd..,i ?!…. I potuceni do nogu. Najbolje bi bilo kada bi DPS propustio ove izbore

Maki
Gost
Maki

Ako DPS uslisi ovima ove želje, onda bi bilo najbolje da ispune i ostatku naroda zelje, pa ni mi nismo gubavi. Volio bih da se otvore fabrike u bijelo polje i pljevlja, sa se oni vrate kuci, i ja cu jedan dojc.

Kuki
Gost
Kuki

Tandara mandara broć.Spremaju li Draginja i Ivica darove za svadbu.

Jovan
Gost
Jovan

DPS vam naravno neće prihvatiti tehničku vladu.Što ćete nakon toga.U proteste-slabi ste , u bojkot – slabi ste !
E onda ćete da zovete na dogovor ostale opozicione partije tzv seljačke orjentacije.Jer vi ste GRAĐANSKI orijentirani.

Haris
Gost
Haris

Krnji zaključci krnjeg sastanka krnje opozicije, hoće na vlast bez izbora, evo ja hoću da sam premijer, što me briga za izbore aaahahahahaha

Anomini
Gost
Anomini

BRAVO ZA KRNU OPOZICIJU NEMA PREDAJE NEMA POVLACENJA DO PADA DPS

Strijelacü
Gost
Strijelacü

Skromno u njihovom stilu.

roro
Gost
roro

Mogli ste i u neku kafanu zasjes…Po koju rakiju popiti,i onda malo oštrije poruke poslati.Ovako je to dosta mlako.

marius
Gost
marius

A da čuš. Završeno vam je to.

Pjer
Gost
Pjer

Mlacenje prazne slame
Kao uostalom sva opozicija
Godine prolaze

Commentator
Gost
Commentator

Ako se ne dogovore, neka se samoukinu i liše nas sopstvenih frustracija.

Rader
Gost
Rader

Opozicija ima 39 poslanika, a ovdje su prisutne stranke koje imaju tačno 15 poslanika+Rudović. Dakle, ovo je sastanak malog dijela opozicije, i kao takav je skoro pa nebitan.

Caxa
Gost
Caxa

Lazna opozicija

Petar
Gost
Petar

Zaboravise brzo Demokrate Kotor. Plitko im je pamćenje ⚽️

Iha
Gost
Iha

Plitki su u svakom pogledu!

Analiza
Gost
Analiza

Ovo je sastanak dijela opozicije i to onog sa najmanjim rejtingom. Uključujući i Demokrate koje su u strahovitom padu,samo što to ne vide. Dakle,sastanak je u suštini besmislen,osim ukoliko nije cilj da se napravi koalicija pod vođstvom SDP,što je pogrešno jer ni SDP a posebno Draginja nemaju liderski kapacitet.

Baf
Gost
Baf

Ni liderski kapacitet ni cenzus nema sdp. SD im je sve glasove pokupio jer je u vlast. Pa su svi glasaci sdp prisli sd-u jer ipak treba sacuvat beneficije a ovi moralsti iz sdp neka sačuvaju to obraza sto im je ostalo ako im je sto ostalo.

Slika i prilika
Gost
Slika i prilika

Jesu neozbiljni majko mila.

Marko996
Gost
Marko996

Sto ih boli uvo kad je narod blesav i glasa konstantno za lopove

Baki
Gost
Baki

@Marko996 Pola opozicije je protiv države a druga polovina ne može preći census.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Sdp politicki parazit Crne Gore

Toni
Gost
Toni

Nek bude sa srecom, pokvarise planove DF-u i DPS-u.

More
Gost
More

Svi zajedno nemaju 20%

Hank
Gost
Hank

Eto koalicije SDP, Demokrate, Demos, Ura.

Commentator
Gost
Commentator

Bila bi i logična takva koalcijia.

Mocart
Gost
Mocart

kakva je opozicija Sdp, demos..pa na izborima za Pg nisu presli cenzus. Ovo je takvo zamlacivanje i gubljenje vremena da ce oni vladati jos 100 godina.

Rade
Gost
Rade

Kako ih je lijepo vidjeti ovako na okupu ,baš su slatki !

Evo
Gost
Evo

Podjele, ne pobjede

Luka
Gost
Luka

Ovo je sastanak dijela opozicije..Nema Df, nema SNP, nema nezavisnih poslanika Damjanovica, Vucinica …

Pjer
Gost
Pjer

Kako vi svi zamajavate narod
Svaka vi cast

Send this to a friend