Politika Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore

Poruka Srbiji i Varheljiju: Crna Gora neće povući odluku o protjerivanju ambasadora Božovića, iznosio stavove zvaničnog Beograda

Foto: CdM

Crna Gora neće povući odluku o protjerivanju ambasadora Srbije Vladimira Božovića. Iako je evropski komesar Oliver Varhelji pozdravio odluku Srbije da promjeni odluku o protjerivanju crnogorskog ambasadora Tarzana Miloševića u Beogradu i pozvao Crnu Goru da uradi isto iz Ministarstva vanjskih poslova kažu da o tome nema riječi.

“Ministarstvo vanjskih poslova, kao i evropski komesar Oliver Varhelji, pozdravlja odluku Vlade Republike Srbije da odustane od protjerivanja ambasadora Crne Gore u Srbiji, jer za to nije ni  bilo razloga. Ambasador Milošević predstavlja svoju zemlju poštujući Republiku Srbiju, ne miješajući se u njena unutrašnja pitanja, sa uzdržanošću prema zemlji domaćinu čak i onda kada se Crna Gora grubo vrijeđala i ponižavala sa različitih adresa u Srbiji, crnogorski državni simboli skrnavljeni, a zbog toga reagovale i različite međunarodne adrese”, saopšteno je danas iz MVP-a.

<<<Brnabić: Povlačimo odluku o protjerivanju crnogorskog ambasadora<<<

<<<Skandal Ane Brnabić: Ja, Vlada i cijela Srbija se slažemo sa izjavom ambasadora Božovića<<<

U MVP-u ističu da se za razliku od Miloševića, ambasador Srbije u Crnoj Gori u kontinuitetu se miješao u unutrašnja pitanja zemlje u kojoj službuje, svojim interpretacijama istorije dovodeći u pitanje njenu samostalnost i nezavisnost, negirajući Rezoluciju Skupštine Crne Gore o nelegitimnoj Podgoričkoj skupštini, za koju se zna šta je predstavljala u našoj istoriji.

“Na ovo mu je iz Ministarstva vanjskih poslova više puta skrenuta pažnja, uz upozorenje da se radi o nedozvoljenom i nediplomatskom ponašanju prema zemlji domaćinu. Nažalost, uzalud i bez razumijevanja. Zbog toga ova Vlada i ovo Ministarstvo vanjskih poslova neće povući svoju odluku”, napominje se u saopštenju.

Tim više, kako je naglašeno, što neshvatljiva izjava premijerke Ane Brnabić u stvari govori da je ambasador Božović zapravo prenosio i zvanične stavove srpske Vlade, što je potvrda i nastavak grubog miješanja u unutrašnja pitanja Crne Gore.

<<<Varhelji: Pozdravljam odluku Srbije o crnogorskom ambasadoru, pozivam Crnu Goru da učini isto<<<

<<<Korisnici Twitter-a kritikuju Varheljija: Informišite se prije nego što izjavite nešto javno, ne poštujete Crnogorce<<<

“Nažalost, komesar Varhelji je ovog puta propustio da, prije izrečene sugestije, sa partnerima i prijateljima u Crnoj Gori, sa kojima je mnogo puta razgovarao o težim i delikatnijim pitanjima regiona, barem razmijeni osnovne informacije i mišljenja o meritumu stvari. Vjerujemo da bi i on, posebno kao neko ko dolazi iz Mađarske, zemlje koja ima pojačan senzibilitet za pitanja ovakvog karaktera, kao političar i zvaničnik bolje razumio naš odnos prema ambasadoru koji se u kontinuitetu miješa u unutrašnje stvari i povređuje nacionalne interese zemlje prijema”, kažu u MVP-u.

Crna Gora je, dodaju u ovom Vladinom resoru, u potpunosti i istinski posvećena regionalnoj saradnji i dobrosusjedskim odnosima, što predstavlja ne samo stub evropske integracije, kako je istakao komesar Varhelji, već ključni element naše vanjske politike koju godinama promovišemo u svim bilateralnim i multilateralnim okvirima, što je veoma dobro poznato našim evropskim partnerima.

“Stoga, čvrsto smo uvjereni u ispravnost svoje odluke, s obzirom da ne možemo tolerisati ponižavanje crnogorskog državnog i nacionalnog dostojanstva od strane diplomatskih predstavnika u našoj zemlji”, zaključuje se u saopštenju MVP-a.

Podsjetimo da je Božović više puta ove godine pozivan na razgovor u MVP zbog njegovih statova i poteza prilikom obavljanja ambasadorske funkcije u Crnoj Gori.

Nakon najave da će ambasador Božović položiti vijenac na Spomen ploču ispred Starog grada Budve, ranije ovog mjeseca Ministarstvo vanjskih poslova ga je pozvalo na razgovor, gjde mu je predočeno da je najavljeni čin neprihvatljiv i da predstavlja grubo falsifikovanje istorije i miješanje u unutrašnja pitanja Crne Gore.

Božoviću je tokom razgovora skrenuta pažnja na istorijske činjenice – Budva je već bila oslobođena prije nego što je srpska vojska ušla u ovaj grad i kao što je dobro poznato, Crna Gora je 1918. okupirana od iste te vojske, ostala bez države i dinastije.

“Ambasador je obaviješten da Crna Gora ne može dozvoliti ovakve pokušaje prekrajanja sopstvene istorije, jer bi u protivnom uslijedile neminovne diplomatske posljedice”, dodaje se u saopštenju.
Božović je, potom, prihvatio stav Ministarstva vanjskih poslova i odustao od najavljene ceremonije.

Takođe, ranije je Božović pozivan na razgovor nakon što je na Facebooku komentarisao emitovanje pjesme hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona na Javnom servisu Radio Televizije Crne Gore.

Tada je iz MVP konstatovano da ovakvi istupi, koji predstavljaju miješanja u unutrašnje uređenje suverenih država su, ne samo u suprotnosti sa odredbama Bečke konvencije o diplomatskim odnosima, već i sa elementarnim uzusima pristojnosti i dobrosusjedskih odnosa.

Božović je početkom januara ove godine bio na razgovoru u Ministarstvu vanjskih poslova povodom dešavanja u Beogradu nakon što je u Crnoj Gori usvojen Zakon o slobodi vjeroispovijesti i pokušaja paljenja crnogorske zastave.

A.O.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
marius
Gost
marius

CRNA GORA ne ljubi lance, niti se, niti ce se ikad , pred ikim SAGINJAT !

turšija
Gost
turšija

ooo Bajdeeeneee !

Vasilije
Gost
Vasilije

E kako vam ga Vučko zavuče…

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

EU misli da smo njihova prćija koju mogu da poklanjaju kako im se ćefne, danas se osamostalite śutra se vratite jer je li Srbija oce da zarati s Kosovom ako ih nastavimo ccerat da ga priznaju pa eto vam CG ka utjesna nagrada.

Malo morgen Evropo, malo morgen svijete!

Crnogorci ne ljube lance
🇲🇪🐺🇲🇪🐺🇲🇪🐺🇲🇪🐺🇲🇪

Gusa
Gost
Gusa

Jos dva dana i zbogooom vam zelim

Bunja
Gost
Bunja

Darmanovicu svaka ti se sreća veselila!
Ne i kraj!

Levor za pas
Gost
Levor za pas

Alal vera..alal vera..

DOLINA BOGOVA
Gost
DOLINA BOGOVA

To ste trebali davno da uradite, ne samo za njega nego bio bi red podugacak al dobro ste se i sad sjetili.

Iustitia
Gost
Iustitia

Konacno pravi potez!! 👏👏
Birokrate ne znaju kako se zemlja voli!!! Mi smo sceri i sinovi ovog stijenja!🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Stellina
Gost
Stellina

Sto je fino kad CG ima dostojanstvo.

MNE
Gost
MNE

Čekamo gospodina Bajdena.

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Ako je bjelasa bilo vise 1918 sta je pogresno rekao Bozovic. Osim sto je postovao pretke.. Ili je bjelasa bilo manji broj od zelenasa.. Volja vecine predaka je validna i treba postovati ko je covek i biti objektivan

Tricky
Gost
Tricky

Ne mogu da shvatim da ima par ljudi iz Srbije koji svakog dana ovdje komentarisu na ovaj nacin. Bavite se svojim poslom! Sikter!

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Smeta ti istina🤔slobodno kazi. Mozes da mrzis.. Ali u sebi znas da je tako

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Smeta istina.. 🤔

Popocatepetl
Gost
Popocatepetl

Em je vladi EU izvukla usi, em nista nisu postigli.

Vratice ga nova vlada za tri dana.

Njegoš
Gost
Njegoš

Ne može i da hoće.

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Moraće i to na insistiranje EU, neka onda izađe Milo protiv EU

Anonimous
Gost
Anonimous

A ako ne bude tako, neka Zabjelo bude republika?

Jasarko
Gost
Jasarko

Sto ne stavis zaseok okle si se oburda ovamo ne koristi zabjelo ipac

Boka
Gost
Boka

Đe si Žarko Rakčeviću?

NaNoge
Gost
NaNoge

APEL na Budjenje !!!!
Dragi Crnogorci, evidentno da je EU odlucila da nas zrtvuje velikosrbima. U ovom momentu, sve sto mozemo uciniti jeste da pod hitno ostavimo sve nesuglasice iza nas i da se ujedinimo i koordiniramo aktivnosti na odbrani opstanka crnogorskog naroda i SMISLA postojanje crnogorske drzave.

Podgorica
Gost
Podgorica

Koja evropska unija naivčino neopjevana, oni svi misle da smo Srbi. I Bugari i Rumuni i Italijani svi ostali. Čak i Hrvati to isto misle.

Astrit
Gost
Astrit

Samo vellika USA je sa CG.

Vasilije
Gost
Vasilije

a do juče si govorio montenegro a sad odared Crna Gora, kako se tako brzo preokrenu?
Nećemo ti dozvoliti da se bez leka izlečiš.

Rukoljub četnik
Gost
Rukoljub četnik

Sad dritan mora ići u biograd u mažestik na raport božoviću, više ne mogu po CG sastančit 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

cdm je odavno prerasla ovaj format!
preozbilja je priča da ostane samo na portalu.
nema patetike, expresno se objavljuju sve info.
vrijeme je za cdm tv 😎

Jelena
Gost
Jelena

A sto ce nam EU osim da nas o jadu zabavi sa njihovim zakonima i nasim standardom!

Wc na Rumiji
Gost
Wc na Rumiji

S neprijateljima Nema druge

SPC okupacija
Gost
SPC okupacija

Bravo URA i Demokrate sad mozete gaziti po Drzavi. Do odredjene ure!

Tivćanin
Gost
Tivćanin

Ionako apsolutno nikada nećemo biti dio EU. Sve je to prevara. Sada samo trebamo da gledamo kako da se zaštitimo od njihovog raspada.

Realiticno
Gost
Realiticno

Pa iskreno zar mislis da bi eu primila ove litijanere sto lizu 1 kasiku usred pandemije i ljube mrca, u eu…bolje su no mi znali koliko primitivnog naroda imamo. Vraceni smo na pocetak.

Rukoljub četnik
Gost
Rukoljub četnik

More Crne Gore nikad neće biti ugarsko-srpsko!!!

Vasilije
Gost
Vasilije

Već jeste, blento moj

Fortuna
Gost
Fortuna

Poruka svima NIKADA VISE 1918.DA JE VJECNA CRNA GORA🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Milogorci ako je Srbija izgubila sve ratove u povijesti kako vas je onda okupirala 1918 hihihihihihihihihihiii
I sta ste vi ako su vas Srpske kukavice porobile ahahahahaaaaa

Bar
Gost
Bar

Stao Vucic na raskrsnicu u Podgoricu i vice JA SAM SRBIN,prolazi milo pored i kaze DOBRO DRUZE NIJESAM TI JA KRIV sto vices

Lisdoa
Gost
Lisdoa

Interesantno

Elena85
Gost
Elena85

Ovo nije bio rat, vec napad s ledja na vec izmucenu vojsku, u ratovima su bjezali, ali za “noz u ledja” su dusu dali.

Tricky
Gost
Tricky

Odakle si sele, devojano mlada?
Zasto ne pisete po svojim portalima? Sikter!

Njegoš
Gost
Njegoš

Neko iz EU uporno blokira i usporava prijem CG u EU, a sada se vidi i ko.

PATRIOTA
Gost
PATRIOTA

Božoviću,nikad više 1918.,zapamti!

Dert
Gost
Dert

A i nikad vise u CG!Po Beckoj konvenciji,nemas pravo ni uci u CG kao obicna osoba.Toliko

Vasilije
Gost
Vasilije

E ti znaš što je Bečka konvencija, a nijesi otišao dalje od prodavnice

Patria
Gost
Patria

Dritane, Božena, Adžiću ,,,još ste na vrijeme

sivi soko
Gost
sivi soko

Moramo da slusamo sta kazu ovi iz Evrope,a ako ne onda nema uclanjenja,sve sto kazu mi moramo da klimamo glavama inace nema….

Njegoš
Gost
Njegoš

Ako ko sluša i slušao je to je Crna Gora. Ali EU odlaže prijem Crne Gore zbog srbije koja inače nikad ni neće ispuniti uslove.

Dert
Gost
Dert

Srbija ti moj prijatelju nece uci nikad u EU.

Marko
Gost
Marko

Kad su se pare uzimale tad vam bila dobra EU e sad kad treba da se trpi njini uslovi i pravila necete.Dala baba dinar da ude u kolo a milion da izadje al nemoze sad cuti i trpi

Brankokockica
Gost
Brankokockica

Bravo o treba pokazati zube !!

srbi su Turci
Gost
srbi su Turci

Ako je ovo zvanican stav servije onda trebamo snjima sve diplomatske odnose suspendovati.

Bar
Gost
Bar

Vucic je vratio Milosevica jer mu treba ovaj njegov mutivoda u Crnu Goru radi popisa sledece godine nista drugo

max1
Gost
max1

Bravo !!!

Biohazard
Gost
Biohazard

Podrška organima Crne Gore , i protjerivanju “TROJANSKOG KONJA” Božovića , što je i sam narod tražio u više navrata !!

Dert
Gost
Dert

Dje nam je Dritan,sa sastankom u kafani?A da,ambasadorska posla😂

Nema veze
Gost
Nema veze

E tako treba pa će se vodit računa i poštovati zemlja u kojoj si, sad ćemo da vidimo ovu novu trojku kako će poštovati sebe i svoju zemlju, kad mi dođeš u kuću dočekat ću te i častit a kad mi se kreneš miješat pokazat ću ti vrata, Božović je to zaslužio i za nauk ostalima ko se bude tako… Više »

Dakaton
Gost
Dakaton

Podrska za ovakvu odluku, vidjeti jesu li ovo zvanicni evropski stavovi mada i sa ovakvim komesarom je bruka, ,,, vec godinu dana neko iz EU muti zestoko.

Roza
Gost
Roza

Vučić i Orban preko Varheljija biju bitku za luku Bar.

....
Gost
....

Što imaju njih dvojica sa Barskom lukom?! Ništa! Niti ima dogovora bez Crnogoraca!

Vasilije
Gost
Vasilije

Prodato, nijesi čuo?!

Merlin
Gost
Merlin

Roza, Srbija odlicno funkcionise i bez luke Bar, posto je i neke druge luke. Na gubitku je upravo CG jer vam luka Bar slabo posluje. Sedi pa je gledaj, kada nema posla.

Anderba
Gost
Anderba

Što se ovo URA ne čuje, đe je veliki Crnogorac, patriota Filip Adžić ,dični Cetinjanin, da prozbori dvije na ovu temu. Ili su mu gazde- tajkuni zabranili ?

Gornji Ceklin
Gost
Gornji Ceklin

Treba naucit gospodu kako treba da se ponasaju

MNE NATO CPC
Gost
MNE NATO CPC

dostina ce za’tobom brzo!!! ti si im u stvari predhodnica!!

Skorpion
Gost
Skorpion

Nema popuštanja crnogorci su spremni i u miru i u ratu da ginu za svonu Crnu Goru !!!
,,Za pravdu slobodu i čast Crne Gore,,

pero
Gost
pero

tako su njemci pricali za vrijeme hitlera

Jasarko
Gost
Jasarko

Cetnici to znaju iz prve ruke jel tako?

Slobodan
Gost
Slobodan

Koliko znam 2013 god,ambasador Srbije Zoran Bingulac
gradonacelnikRadjenovic i generzkonzul RS gospodja Marina Jovicevic polozili su vijenac na spomen plocu u Budvi bez ikakvih problema.
Sto se to izdesavalo u medjuvremenu,vlast je bila ista.
Kako je tada moglo a 2020 ne.
Cudni neki arsini.

Bar
Gost
Bar

Zato sto su vas pustili i nadali se da ce vam nesto doc u glavu i zasramice te se ali izgleda ne dolazi nego sve gore i gore a srama nemate

Njegoš
Gost
Njegoš

DPS je pokušao demokratski da se postavi prema srbistanu i srbima i pored očitih dokaza iz HR, BiH, Kosova, SMakedonije, CG od 1918.te, da srbi ne znaju za demokraciju.

Zex
Gost
Zex

Poslednji pozdrav

Niro
Gost
Niro

Ma,tako je bar jednom pokaži te dostojanstvo.

MaNiSrbAmbCG
Gost
MaNiSrbAmbCG

CGori ne traba ambasador Srbije, mislim da joj ne trebaju ni granice sa Srbijom!

Sanja
Gost
Sanja

Agresori pozdrav od članice NATO

Vasilije
Gost
Vasilije

Znaš li onu pesmu, “Sećaš li se Sanja dali možeš da zaboraviš…”

Penzija 128
Gost
Penzija 128

E da ste tako moji politicari bili orni i bucni da se fabrike ne prodaju danas bi bili mnogo mirniji a ni stolica vam nebi ostala bez nogica
Ovako vam ne ide “”” spasioci “”” Ovako se ne cuva narod
Davno ste Titu lagali da vjerujete u KPJ
Sad Bogu lazete da ne vjerujete u Hrista

Zvezdan
Gost
Zvezdan

Što ste ćerali, ćerali ste, sad ćete vi biti ćerani.

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Znamo mi te namjere, zato se i borimo. Pozdrav.

Bar
Gost
Bar

HAHAHA A ti si strasno interesantan lik druze

KOMIT
Gost
KOMIT

E kako god, ali Božović vam se ne vraća😆

gazi bagru MILO
Gost
gazi bagru MILO

tako je bre, sad cemo se mi pravdat jednom madjaru smijesnom!!!

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Oni su smješni a ni smo ozbiljni, a tema prvi svj rat, ne sprdaj se

s Moravu
Gost
s Moravu

E sad ste se sjetili da budete hrabri kad odlazite…

Darko
Gost
Darko

Ti srbijancu mozes da lajes a Crnogorci ostaju odje ne mrdaju nidje ovo je nasa zemlja

Vasilije
Gost
Vasilije

Do juče si vikao montenegro a sad odjednom Crna Gora, znači naučio si nešto. Polako vreme je pred nama, svašta lepo će te Srbijanac naučiti😉

zoran
Gost
zoran

Pa do sada je bio miran ko bubica

S morske pjene
Gost
S morske pjene

Da ocete vise odit pa pa da pocine ovaj narod

Vazda
Gost
Vazda

Crnogorci svoji na svome o cemu pricas zlobnice

Cgcg
Gost
Cgcg

Od koga da počinemo? Trebaju li sad da nam mozak ispiraju svetosavci ?

zoran
Gost
zoran

Jos dugo ces ti gledsti Mila

Vasilije
Gost
Vasilije

Neće neće, ode on u Udine

Provokatorka
Gost
Provokatorka

Samo probajte da vratite ovog “Denisovca”

Taško
Gost
Taško

Iz dana u dan se uvjeravamo u mržnju i zlobu “bratske nam srbije”. Odvajkada na lažima grade svoju kuću. Takva im je kuća. Lažna, nestabilna, žalosna! Bode u oči koliko im je i najnovija vlada ” po volji naroda”. Skoro sav narod glasa za vučka. Demokratski, nema šta. Znači, svi nam isto misle. E sad, ako je tako, lako je… Više »

Merlin
Gost
Merlin

Vi ste velike “demokrate” jer ste 30 godina glasali za Mila i DPS. Nemate nikakvu ekonomiju dok Srbija napreduje.

Aleksandar Rank
Gost
Aleksandar Rank

Bil gates neka odluci od 1-10koliko 😔 🤪😜😵🤯🧐🤠

Zoka
Gost
Zoka

bravo svaka cast

KLM
Gost
KLM

I ne treba
Zbog nas svig postenih Crnogoraca
Sa Srbijom sve najbolje
Ali ne na ovaj nacin
Eto

Episkop
Gost
Episkop

Tako je bre izasli smo na kraj i sa vecim silama od Srbije i Verheljija

vedo
Gost
vedo

🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

CrnogoracPG
Gost
CrnogoracPG

Naravno da neće. Srbija je ta koja je napravila ispad, a ne Crna Gora.

Nezavisni
Gost
Nezavisni

Odluka na mjestu. Nažalost to je trebalo uraditi ranije. Ali nikad nije kasno.

....
Gost
....

Kako ih je Evropa procitala. Kako su odma vidjeli da se pokusava napraviti pometnja i mutljavina u kojoj diktatura jedino umije da pliva. Ali svaka mutljavina kratko traje a talog padne na dno, gdje mu je i mjesto.
Ali srecom Evropa zna sa kim ima posla, a vec śutra oslobodioci preuzimaju komande.

Tomson
Gost
Tomson

Trebali su ga davno procerat

EU paesano
Gost
EU paesano

Ako Varhelji iznosi zvanicne stavove EU, Crna Gora mora da razmisli da li zeli da se kreće ka EU integracijama. Bolje da se vratimo tradicionalnim vezama sa Rusijom i Turskom, bratskim vezama koje je poremetila zla nevjesta.

Laban
Gost
Laban

Evo je Pisonero danas iznijela stav koji se može tumačiti kao kritika Srbije.Da misli isto što i Varhelji ne bi ništa ni govorila.

STOP
Gost
STOP

I sa SAD, uglavnom saradnja u NATO je dovoljna. Rusiji skinuti EU sankcije

Soko
Gost
Soko

Bilo bi interesantno cuti “crnogorca” Krivokapica sta misli o podgorickoj skupstini?Sve je ovo dobro,samo da ne budemo kusur za Kosovo.

Mirko
Gost
Mirko

tako jeee. Nije ni cudo to ih citav svijet mrzi, fasitoidni cetnici iskompleksirani velikosrbi

Sport
Gost
Sport

Bravo krenulo je

Mitar
Gost
Mitar

Paaaa i ja bih isto ali ima jedan problem: za par dana se, isto kao ni ja, necete pitat nista nego legalno izabrana cetnicka vlast!

Dado
Gost
Dado

Lažna srpska istorija ce naše protivnike svesti na Biogradski pašaluk.A Crna Gora će bit dio savremenog svijeta dje joj je i mjesto

maki
Gost
maki

ajte vi polako…ne radi se to tako sa komsijama kakvi su nam god…jos se protivi EU…samo štetu pravite

zoran
Gost
zoran

Ajde a komsije nama mogu da rade sta hoce jeli

KOMIT
Gost
KOMIT

E ajde sad iskreno, da ti prvi komšija svaki dan vršlja po kući, zaviruje u lonac, svađa te sa tvojima u porodici, izmišlja ti porijeklo i vrijeđa tvoje roditelje i pretke, samo glefa kako da se uvali u tvoju kuću i komanduje ti….da li bi i tad tako pričao/la?

Objektivno
Gost
Objektivno

Ako su to stavovi zvanicnog Beograda, onda protjerivanje ambasadora nije adekvatna mjera. Treba suspednovati diplomatske odnose dok se stvar ne razjasni, Srbija zvanicno ne povuce stav i izvini se Crnoj Gori.

Bozidar
Gost
Bozidar

I oćete li jednu muzičku ?

Gaeta
Gost
Gaeta

Naravno da neće i ne treba.Treba im jasno dati do znanja,da ima CRNOGORACA i da nijesmo isti narod i nikada nećemo biti.Oni su za nas, bili i ostali samo okupatori i ništa više i ništa manje.Čast izuzecima,kojih ima.
DA JE VJEČNA CRNAGORA🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Doxford
Gost
Doxford

Bog Vam pomogao.Kasno ste se sjetili,ali Vas podrazavam i poginucu za Crnu Goru.

Vasilije
Gost
Vasilije

To tvoje poginuću asocira da bi bio spreman nekom da naneseš zlo, udri se u glavu manitane malo li je ratova bilo. Uzmi radi nešto, privređuj!

KapetanRitzudis
Gost
KapetanRitzudis

Bogu fala pa ce za koji dan ovo zlo biti dio nase ruzne istorije.

zoran
Gost
zoran

Haha gkedaces ti Mila jos

Dragan
Gost
Dragan

Bravo. Nismo mi Srbijanska Pecija nego imamo svoj obraz i dostojanstvo.

crna gora
Gost
crna gora

nema povlacenja nego borba protiv srpskog zuluma

Tihi
Gost
Tihi

Da će mo propast , obraz ne damo ,aferim.

Sasa
Gost
Sasa

Izjava ambasadora za svaku osudu.

Sasa
Gost
Sasa

Izjava ambasadora je za svaku osudu i najmanje sto se moglo uciniti je protjerati ga za sva vremena.

King Henry
Gost
King Henry

tako je, aj ti polako .

Gibanica
Gost
Gibanica

Sada mi vama , kao i EU administraciji koja je bila pod pritiskom Trampa i postavila slične njemu na odgvorna mjesta , jedno ogromno : TIK – TAK !!!

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Toooo drzavo!

Slavimo kucama Crnogorci (ipak je korona :)))

🇲🇪🐺🇲🇪🐺🇲🇪🐺🇲🇪🐺🇲🇪

Anti EU
Gost
Anti EU

E tako treba, bravo!

marko
Gost
marko

Bravo ! Takvo nam Ministarstvo vanjskih poslova treba .

1918.
Gost
1918.

Tako (vazda) treba sa crnogorskim dušmanima. A, ti, Varhelji, pročitaj ovo dobro, raspitaj se ako ti što nije jasno i shvatićeš da je ovo protjerivaje potpuno opravdano, s tim što je do njega moralo da dođe mnogo, mnogo ranije.

krsto
Gost
krsto

BRAVO! Dalje ruke od Crne Gore! Ko god slavi datum gubljenja njenog svetog imena, prijatelj nam ne moze biti!

Mašan Perov
Gost
Mašan Perov

Gospodo iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore, našeg ambasadora treba svakako povući iz BG. Kad je bal, nek je bal. Treba se staviti na njegovo mjesto. Ispada da je on jadničak na jedvite jade pretekao voljom gospodara Vučića, iz čiste samilosti. Ovo je samo njihov providni manevar. Znači, junaci sa Mojkovca su znali ili su morali znati što će se… Više »

Nema veze
Gost
Nema veze

E tako treba pa će se vodit računa i poštovati zemlja u kojoj si, sad ćemo da vidimo ovu novu trojku kako će poštovati sebe i svoju zemlju, kad mi dođeš u kuću dočekat ću te i častit a kad mi se kreneš miješat pokazat ću ti vrata, Božović je to zaslužio i za nauk ostalima ko se bude tako… Više »

Dakaton
Gost
Dakaton

Podrska za ovakvu odluku!! Neka se probudi narod Crnogorski, koliko god ga ima!!! Desavaju se nevjerovatne lazi srpske strane a Varhelji sumnjiv ,,,

Gusinje
Gost
Gusinje

Bravo,tako radi ozbiljna drzava!Mislim da ste se kasno sjetili da djelujete ozbiljno,jer da ste vise postovali drzavu Crnu Goru i njene gradjane vjerovatno nebi dosli u situaciju da budete odlazeci!

Anderba
Gost
Anderba

Svaka čast na istrajnosti našem Ministarstvu vanjskih poslova jer su pokazali dužno poštovanje prema svim žrtvama terora koji su od 1918. pa sve do 1929. sprovodile srpske okupacione snage uz pomoć domaćih janičara-posrbica.

Turbo mili
Gost
Turbo mili

Sta reci nego bravooo !!!!!

Mira
Gost
Mira

Bravo bravo konacno. Trebalo je zlo da nam se desi da nase institucije rade kako treba.

Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

Sto dalje od genocidnog naroda

Gaga
Gost
Gaga

Bravooooooo veliki respekt za MVP to je veliki bezobrazluk os strane Srbije

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Ispravno. Mada će nova apostolska Vlada sve poništiti i potčiniti se vekikosrpskoj politici. Teški nam dani idu!

Rob Roy
Gost
Rob Roy

Evropska Unija nas je “prodala” Srbiji! E pa dragi “EUropejci” – ne moramo mi ni kročit (korak) u EU – a da to bude “prodaja” svoje zemlje Crne Gore! Crnogorci, ooo Crnogorci, što mislite da ovo nije slučajno – “igra” Evropske Unije da “uspori i onemogući” ulazak Crne Gore u EU… pa ista radi razne stvari kao što se i… Više »

mne
Gost
mne

Tako i treba nema povlačenja nema predaje NIKAD VISE 1918

Vox
Gost
Vox

Za bilo koga ko vjeruje da je Podgoricka skupstina bila izraz legitimne volje naroda Crne Gore podatak da su oni koji su odrzali skupstinu porazeni na prvim izborima u tako ujedinjenoj zemlji.

I molim vas nemote nas ucit da smo srbi jer je kralj kojega ste detronizovali navodno bio srbin. To je jednostavno glupo.

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Varhelji je uvrijedio crnogorski narod i kada je poslao telegram saucesca povodom smrti Amfilhija Radovica.
U tom slucaju, bila to namjera ili neznanje vidi se njegova objektivnost i sposobnost da obavlja tu funkciju.

Putnik
Gost
Putnik

Poslao je i Makron i Palmer i carigradski Patrijarh i Putin…nesto mnogo jaka ta SPC “sekta” 😂😂😂

Opet
Gost
Opet

Svaka čast ima nade za nas

Окле
Gost
Окле

Таман нека неће, кад тону нека тону до краја и нека се покажу западу, ко су и шта су. Брзо се мијења влада па ће се кренути у боље односе са Србијом.

delboj
Gost
delboj

Bolji odnosi sa Srbijom tek kad posalju izvinjenje za 1918-tu.

Laban
Gost
Laban

Tako bi trebalo postaviti stvari,ali prvo treba uticati na našu javnost ,jer ljudi ne znaju šta se desilo 1918.

Bozidar
Gost
Bozidar

Evo sad će samo šta nisu, daj delboj budi ozbiljan jesi duhovit ali ipak ga malo pretjera.

Branka
Gost
Branka

Okle ti ovoliko gluposti života ti?!

RLK
Gost
RLK

A tebe bi obradovalo da Crna Gora potone, ne brini posrbice , i iz težih smo muka izlazili na kraj DA JE VJEČNA CRNA GORA.

gangrena
Gost
gangrena

nova vlada moze da ljubi … srbiji po cijeli dan ako zeli. ta nova vlada moze da se igra srpstva koju godinu. ali, stara vlada predstavlja crnu goru i njenih preko 65% gradjana koji je apsolutno i u potpunosti predstavljaju

Ananas
Gost
Ananas

@okle, zna zapad dobro ko smo, no ce vidjet ko ste vi, opet. Kod vas evolucije nema.

Mila
Gost
Mila

(Taman )prava srpska riječ

Nate
Gost
Nate

Nikad to necemo dozvoliti. Formirati tampon zonu na granici sa Srbijom, preisitati sva dvojna drzavljanstva i povecati poreze na imovinu stranih drzavljana bar 20 puta. Najkasnije do sredine 2022. godine. I prekinuti sve diplomatske odnose odmah. Ova Vlada je tu par mjeseci jos, a onda pametno.

Bozidar
Gost
Bozidar

Može ali prvo da vam vratimo onih 400 000 zemljaka iz Srbije.

2020
Gost
2020

Vratite,to je nas narod…samo sto ce vama ostati od intelektualaca…a da,sjeto sam se,poslacemo vam ove vase iz CG sto ih dizete u nebesa i sve ok…moze li…

Minka
Gost
Minka

Sreća pa je Zapadu odavno jasno ko su Srbi, odnosno srpska politika, jer nijesu svi Srbi kao ovi četnici koji ih predstavljaju. Neko ko se ponosi ratnim zločincima i genocidom bi makar trebalo da ćuti, da se stidi ne može, jer za to treba obraz

Sport
Gost
Sport

A ne ovo je srbiji obraz sto nije novo cijela SFRJ zna koji ste vi nivo dokazano je nazalost.

Black
Gost
Black

Gospoda za razliku od ovih sto dolaze. To vas i boli, zato se tako ponasate, odnosno, vi tonete.

hans
Gost
hans

Imaš li ti mozga prika?Jesi li shvatio šta rade zadnjih 100 godina?Ja mislim da jesi jer je teže ne shvatiti to nego shvatiti do kraja.Znači i tebi bi bilo drago da CG više nema.Nećeš toga filma gledati.Ljudski bi bilo da odeš iz kuće domaćina koji te je ugostio a gledaš kako da mu glave dođeš.

Pedja
Gost
Pedja

U bolje odnose sa nekim ko te konstantno vrijedna i negira tesko … dok zvanicni Beograd ne obrne curak ovo ce se desavati kontinuirano … Kada shvatite ko narusava odnose vi odavde i kada pocnete da postujete svoju zemlju e tada ce se normalizovati odnosi !!!

Bar
Gost
Bar

Nije mi jasno o cemu ti to druze kakva NOVA vlada ovi ti pucaju za 3 mjeseca zapamti.Ali i ako ostanu sta mislis da ce saka vas od 15% nesto moc ucinjet.Ako dodje stani pani a nadam se da nece za vase dobro vidjeces ko su Crnogorci cini mi se i ti i svi oko tebe pa cete bjezat ka… Više »

Laban
Gost
Laban

Ambasadore predlaže predśednik.

Edw
Gost
Edw

A Srbija ne mora da ima bolje odnose sa nama? Samo mi sa njima?

zoran
Gost
zoran

Ulizite se vi svima.a Mila ces gledati jos dugo na celu drzave

Crnogorština
Gost
Crnogorština

Nismo mi Srbija da plesemo kako drugi sviraju
Ne damo Crnu Goru,jednom za vazda da se oterasimo četnika …Što vise udarate na slavnu Crnu Goru i crnogorski narod,to ce biti sve jaci i jaci odgovori!
Jer Crna Gora je primjer multietnickog sklada

crna gora
Gost
crna gora

BRAVO

Branka
Gost
Branka

Bravo! Bravo! Bravo! 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Njegoš
Gost
Njegoš

Najzad država Crna Gora sluša i poštuje volju svoga naroda!
Nikad više 1918.!
Neka je vječna Crna Gora!!

Misko
Gost
Misko

Eto vam ga sad!Probudili se Crnogorci!

Tivat
Gost
Tivat

Digli smo se u 10h, popila se kafa, sad je 13h

zoran
Gost
zoran

Rece ti iz Tivta ranoranilac

Branka
Gost
Branka

Tivat
A što se ti javljaš refugees. Čovjek lijepo napisa CRNOGORCI. Nije napisao refugees iz Republike Šumske pa da se javiš.

Bozidar
Gost
Bozidar

E sad još da smislimo koji novi praznik pa da opet malo odmorimo. Nek nam je vječan rad !!!

Ananas
Gost
Ananas

Budni smo mi svo vrijeme, no posmatramo! Da popisemo sve provokatore, lazne Crnogorce i preletace 😉

Nikśić
Gost
Nikśić

Tako je .ZA SLOBODU I ČAST CRNE GORE!!

Maestro
Gost
Maestro

Kad jednom proglasite osobu za personu non grata, to se ne može promijeniti. Srbija nije znavično proglasila Tarzana Miloševića za personu non grata, pa zbog toga i mogu da “promijene” odluku. Seljački performans Vučića. Varhelji korumpiran.

BivšiEvropljan
Gost
BivšiEvropljan

Varhelji sa Orbanom i Vučićem opstruira Crnu Goru na putu ka EU – preko minišengena, sada sa podsticanjem podjela i sukoba izmedju srba i crnogoraca u Crnoj Gori itd… .

Schumi
Gost
Schumi

Eeee, da se prije ovako reagovalo, ne bi dosli u situaciju koju smo dosli !!!!

Ananas
Gost
Ananas

Ma sto se pravdate? Neka ga policija isprati.

marius
Gost
marius

tako je ! Dosta je bilo ! Prekardasili su ga . Nek je vjecna, nasa mila, jedina domovina, nasa CRNA GORA !

Olja
Gost
Olja

Tako jeeeeeeeeeee! Bravo!

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Tooooo drzavooooo!

Slavite kucama Crnogorci (ipak je korona:)))

🇲🇪🐺🇲🇪🐺🇲🇪🐺🇲🇪

Send this to a friend