Politika

Poslanici Krivokapića pitaju da li je spreman da podnese ostavku, o Belivuku, Tužilačkom savjetu, Izvještaju Evropske komisije…

Zdravko Krivokapić

Poslanici crnogorskog parlamenta uputili su pitanja premijeru Zdravku Krivokapiću na koja će on odgovoriti u petak, 29. oktobra na Premijerskom satu. Predsjednik Vlade odgovaraće na pitanja o tome ko je Veljku Belivuku ukinuo zabranu ulaska u Crnu Goru, kako komentariše Izvještaj Evropske komisije, o izglasavanju Tužilačkog savjeta, da li je spreman da podnese ostavku…

Šef poslaničkog kluba Demokrata Boris Bogdanović ima više pitanja za premijera.

“Srpskim državljanima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, optuženim za izvršenje najtežih krivičnih djela u više zemalja, uključujući i Crnu Goru, skinuta je zabrana ulaska u našu zemlju, od strane bivše vlasti. Prema informacijama dostupnim javnosti, zaključujemo da je prethodno pomenuta radnja izvršena 28. decembra 2020. godine, na dan kada je opozicija i više državnih organa i institucija pokušalo da izazovu ustavnu krizu i blokiraju Skupštinu Crne Gore”, navodi Bogdanović.

On je Krivokapiću postavio sljedeće pitanja: ko je naredio skidanje zabrane ulaska pomenutim regionalnim kasapinima, da li, prema informacijama sa kojima raspolaže, u bezbjednosnom sektom, na visokim pozicijama, imamo ljude bliske nalogodavcu skidanja zabrane ulaska Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću?

“S obzirom na datum skidanja zabrane ulaska, da li skidanje zabrane ima veze sa planiranim aktivnostima organizatora neuspješnog parlamentamog puča?”, naveo je Bogdanović.

Poslanik Demokratske partije socijalista Jevto Eraković da li osjeća odgovornost kao predsjednik Savjeta za sprovođenje aktivnosti na odstranjivanju i iskorjenjivanju zarazne bolesti izazvane koronavimsom za katastrofalne rezultate koje je Vlada postigla u tom periodu?

“Da li ćete zbog toga podnijeti ostavku ili opet smatrate da je za to neko dmgi odgovoran”, pitanje je Erakovića upućeno Krivokapiću.

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović pitaće Krivokapića kako ocjenjuje i komentariše ocjene iz posljednjeg Izvještaja Evropske komisije, a odnose se na kadrovsku politiku Vlade, u prethodnih godinu dana, kao i ocjene u pogledu implementacije manjinskih prava, koje se takođe nalaze u Izvještaju?

Pitanje o Izvještaju EK za premijera ima i predsjednik Socijaldemokratske partije Raško Konjević.

“Osjećate li odgovornost kao najodgovornija politička ličnost u državi zbog činjenice da je Crna Gora dobila najgori godišnji Izvještaj Evropske komisije, posebno u svijetlu činjenice da imamo blokadu sve tri grane vlasti, kao i da ni nakon godinu dana nije pokrenut bilo kakav dijalog vlasti i opozicije za deblokadu stanja u pravosuđu, što je jedan od ključni uzroka zaustavljanja našeg evropskog puta”, ptanje je Konjevića.

Poslanica Građanskog pokreta URA Suada Zoronjić pita premijera da li je za njega prihvatljivo da izglasavanje Tužilačkog savjeta bude uslovljeno dogovorom 0 rekonstrukciji Vlade?

Predsjednika Poslaničkog kluba SNP-a Dragana Ivanovića ineresuje da li aktuelna Vlada na čijem ima plan da riješi gorući problem građana Crne Gore, a to je nezaposlenost.

“Gospodine Krivokapiću, vjerujem da ste svjesni da je ovo stanje neodrživo, sa svakog aspekta i u svakom segmentu, bilo da je u pitanju etički sklop ili materijalna supstanca. Dovedena je u pitanje demontaža totalitamog i kriminogenog režima, profesionalizacija zatočenih i politizovanih institucija, sektorske reforme, uslovi za slobodne i fer izbore i suštinski progres. Čak postoji mogućnost da se sve više devastirana, osiromašena, konfliktna i demoralisana Crna Gora vrati pod okrilje glavnih krivaca za ovakvo stanje. Krajnje je vrijeme da se prekine ovo ludilo i stanje apsurda, da se zaustavi proces dalje degradacije i nazadovanje u integracijama, da se urazumimo, da počnemo da komuniciramo demokratskim osnovama, da se saberemo oko izgradnje bezbjedne, demokratske, prosperitetne i evropske Crne Gore, da preuzmemo odgovoraost za ostvarenje tog istorijskog cilja, da iskreno pozovemo da nam u tome pomognu manjinske partlje bez kojih nema ni Crne Gore. Gospodine Krivokapiću, da li ste spremni da po bilu koju cijenu ostvarimo taj uzvišeni cilj”, navodi se u pitanju poslanika Pokreta za promkene Branka Radulovića.

Poslanik i predsjednik kluba Socijaldemokrata Ivan Brajović pitaće premijera da li je spreman da podnese ostavku.

“Gospodine Krivokapiću, naša država se nalazi u najtežoj situaciji po svim pitanjima, sigurno od obnove nezavisnosti, a čini mi se i mnogo duže. Postoji više načina da se pokuša pronaći put za izlazak iz krize, ali sam siguran da su vanredni parlamentarni izbori najispravnije i najpoštenije rješenje. Jedan korak ka tom putu zavisi samo od Vas. Jeste li spremni da podnesete ostavku?”, naveo je Brajović u pitanju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ratko
Gost
Ratko

Gospodine Krivokapicu ko opljacka Postu u Niksicu? Ili cete pokusati to da zataskate?

Realno
Gost
Realno

Zasto da da ostavku kad je posten..ako jeko kriv zaopstrukciju rada i skupstine tobje DF

najos
Gost
najos

Krivokapic je lutka srpskog svjeta i nije moj premjer za mene nije 5 para covjek.

Vera
Gost
Vera

Uz duzno postovanje svakoga niste u stanju.godinu dana da se dogovorite prepucsvate se izmedju sebe prvo rijesite probleme u svojoj kuci pa putujte po svijetu narod je na ivici egzistencije

Kotor
Gost
Kotor

Krivokapić vas ne šljivi ni jedan posto!
Raduloviću, sram te bilo najstariji si poslanik i pričaš gluposti.
Konačno riješite stvar ili ste vlast ili opozicija, da ova zemlja krene.

Sandy AT.
Gost
Sandy AT.

Tresla se gora rodio se mis. Moj pipune

AntiX
Gost
AntiX

Ovaj Branko je kralj….on je dostigao ” uzviseni cilj”…bolje da muci. Oce li mu drzava platit skolovanje sina u Tuluz????oce!

Realan
Gost
Realan

Zasto ga opozicija ista pita i uvazava i daje kvorum. Pitajte Joanikija i ostale, ovaj sve njih slusa

Marko
Gost
Marko

Kad je ova zadruga da gledam ovo ?

Mico zabrdje
Gost
Mico zabrdje

Bice cirkusa !! 😂😂😂😂😂😂

Send this to a friend