Politika

Poslanički klub DF-a prekida saradnju sa Vijestima: Sramota je da smo dočekali da se Krivokapić ponaša kao Ivanovićev taster premijer

Knežević

Poslanički klub Demokratskog fronta je odlučio da prekine saradnju sa medijskim koncernom “Vijesti”, koji obuhvata sve medijske platforme ovog koncerna – televiziju, internet portal i štampano izdanje, saopšteno je iz DF-a. Poslanici DF-a su ove sedmice na sjednicama Skupštine iznijeli niz optužbi na račun Vijesti, i tvrde da Vijesti hoće svoj uticaj da prenesu na Javni servis RTCG.

<<<Radunović: Nećemo dozvoliti da koncern Vijesti prenese uticaj na Javni servis RTCG<<<

Poslanik DF-a Milan Knežević je u Skupštini Crne Gore saopštio da je Željko Ivanović zvao je premijera Zdravka Krivokapića u Patrijaršiji u Beogradu od koga je tražio da ne potpisuje Temeljni ugovor. Ranije je Knežević tvrdio da su Vijesti od DF-a za izbornu kampanju uzele pola miliona eura.

<<<Knežević: Željko Ivanović zvao Krivokapića u Patrijaršiji da ne potpisuje Temeljni ugovor<<<

Poslanički klub DF-a je danas pozvao i svoje opštinske odbore da ne koriste medijske proizvode Vijesti.

“Demokratski front je pokazao maksimalno razumijevanje za činjenicu da privatni medij nema obavezu da bude politički neutralan, a demonstrirali smo i veliku toleranciju za brojne primjere propagandnog djelovanja medijskog koncerna Vijesti, direktno uperenog protiv naše političke organizacije, ali i drugih institucija i organizacija pravoslavnog naroda u Crnoj Gori”, navode iz DF-a.

U DF-u tvrde da informativni članci “Vijesti” sve češće sadrže spinove i druge oblike podmetanja “našoj političkoj organizaciji, ali i najvažnijoj nacionalnoj ustanovi našeg naroda SPC.”

“U tim napadima prednjači suvlasnik “Vijesti”, Željko Ivanović, koji organizuje, koordinira i direktno se miješa u političke procese putem medijskog reketa, nedozvoljenog pritiska i propagandnih ucjena. Iako nije učestvovao na izborima, već samo uzimao novac od učesnika izbora za iznajmljeni medijski prostor i plaćenu uređivačku politiku koju je tada prodavao na tržištu, on danas nama drži predavanja o tome kakvu bi politiku trebali da vodimo. Očigledno je pogriješio adresu jer takve odnose može da gradi sa nekim drugim, recimo Zdravkom Krivokapićem, a ne sa DF-om”, poručuju iz DF-a.

Smatraju, kako dodaju, da je krajnje ponižavajuće, ne samo za Crnu Goru, nego i za svakog političara koji je rentirao Željka Ivanovića da mu on određuje i nameće nekakvu njegovu politiku.

“Ova naša odluka rezultat je i uvažavanja sve brojnijih i glasnijih zahtjeva našeg članstva koje na društvenim mrežama već dugo vremena vodi bespoštednu borbu protiv propagande medijskog koncerna “Vijesti””, naglašavaju u DF-u.

Nakon što su “Vijesti” i lobistički krugovi, dodaju u DF-u, koji nijesu učestvovali na izborima, jesenas izvršili otimačinu izborne pobjede slobodnim građanima Crne Gore, “pa nametnuli politiku Željka Ivanovića preko ogromnog broj svojih ljudi koje su zaposlili u izvršnoj vlasti, sada već odlučuju o krupnim i važnim odlukama Vlade Crne Gore i premijera Krivokapića”.

“Ti krugovi su presudno uticali na Zdravka Krivokapića da ne potpiše Temeljni ugovor sa SPC i ne ispuni obećanje koje smo dali građanima. Sramota je da smo dočekali da se Krivokapić ponaša kao Ivanovićev taster premijer”, tvrde u DF-u.

Pozivaju sve njihove opštinske odbore i ostale strukture, kako kažu, kao i slobodne građane, da ne koriste medijske proizvode Vijesti, a one koji ipak budu čitali i slušali o njima u Vijestima, neka obavezno sve plasirano provjere na zvaničnim stranicama Demokratskog fronta.

“Narušavanju demokratskih procesa i potkopavanju opšteg političkog konsenzusa u realizaciji Vijesti, svi demokratski politički subjekti moraju stati na put. Izborna volja građana je neprikosnovena i neporeciva, i niko nema pravo da je zbog svojih političko-finansijskih interesa prekraja, ugrožava ili otima. Zato je ova odluka prije svega u cilju odbrane demokratije, integriteta DF-a i parlamentarne većine u Crnoj Gori. A Zdravka Krivokapića još jednom treba javno podsjetiti da je odgovoran onima koji su ga birali u Skupštini, a ne medijskom tajkunu Željku Ivanoviću”, zaključuju u DF-u.

22

avatar
1000
21
1
0
 
22
OlisasaMarkoHR8Provokatorka
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Oli
Gost
Oli

DF, najveće zlo u Crnoj Gori!

sasa
Gost
sasa

Ajde bjezi vise ispade da cio svijet radi protiv tog ” tvog pravoslavnog svijeta “. Ima pravoslavaca i bez tebe nego tebi nista u zivotu ne odgovara. Kad je sve tako dignite ruke u ponedeljak i oborite vladu. Novi izbori i to je to.

Marko
Gost
Marko

Tako i treba.

HR8
Gost
HR8

Strah od izbora je veci pa ne smijete da srusite vladu.

Provokatorka
Gost
Provokatorka

Ne koristim taj “proizvod” odavno…
Znači li to da sam za DF ?

Ljubomir
Gost
Ljubomir

Šta napraviste od Crne Gore kuku nama

Prcko
Gost
Prcko

Složna braća 😂

Full
Gost
Full

Dps I df zajedno

Jester
Gost
Jester

Prekida saradju? Udruzena kriminalno-interesna klika, ciji je jedini cilj satiranje Crne Gore se polako ali sigurno urusava, na zadovoljstvo vecine.

Martin
Gost
Martin

Jos i da vam neko vjeruje. Svo vrjeme samo pricate praznu pricu.

Marko
Gost
Marko

Velika norvoza pada rejting pa se traze krivci na sve strane
Na kraju ce i spc biti optuzena da radi za dps

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Lovac na zmajeve pojeo pipun.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Kad pipun iždrlji oči ovako, nije ni žeki svejedno !!
Al kad im se desi narod obojici, veselit’ će se srbi plaćenici još bolje !!!!

Svetosavci
Gost
Svetosavci

A Kurir?

Oliver
Gost
Oliver

Pukla tikva u ljubavi.Odavno je to trajalo .Jos od 2013 !!A isti ste.Sijamski blizanci !!

Brankica S.
Gost
Brankica S.

Mislim da su vas svi sem DPS pustili niz vodu.

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Uz SPC i Vijesti ste i dobili večinu!!

Naroz
Gost
Naroz

Gluma, vrlo dobro oni saradjuju, saradjivali su i saradjivaće. Ali je korisnije za oboje da fingiraju nekakvu distancu.

Lion
Gost
Lion

Ovo je tragi-komedija,
Žalosno ko nam vodi zemlju, pukla im ljubavna veza pa sad pljuju jedni na druge a pri tom ne traze povjerenje vladi. Da imate iole obraza ko sto ga nemate TRAZILI BI VANREDNE IZBORE!! Pa nek narod procijeni sta im je činiti. U PAMET SE CRNOGORCI!!!

broj 1
Gost
broj 1

sta bi od onolike ljubavi

Mico zabrdje
Gost
Mico zabrdje

😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Olujko
Gost
Olujko

Ja samo to uradio prije 5-6 godina, potpuni bojkot Vijesti na svim platformama! Doduše i CDM je na istom putu ako moderatori nastave s ovakvim pristupom selekciji komentara.

Send this to a friend