Politika Uprkos bojkotu opozicije

Poslanički klub DPS-a: Rad na izbornim zakonima se odvija efikasno

Poslanički klub Demokratske partije socijalista (DPS) saopštio je da se rad u radnim grupama Odbora za izborno zakonodavstvo odvija kontinuirano i efikasno uprkos bojkotu parlamenta od strane opozicije.

Iz kluba su se oglasili povodom, kako nevode, raznih spekulacija koje se plasiraju ovih dana u javnosti o radu Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

“Kao rezultat tog rada, do kraja jula mjeseca ćemo imati spremna sva rješenja za izborne zakone koja neće biti predata u skupštinsku proceduru, već će ono što smo do sada uradili, poslužiti za izradu platforme u cilju povratka opozicije u Odbor i nastavka dijaloga o izbornom i drugom zakonodavstvu.Okolnost da smo uvažili sve preporuke međunarodnih organizacija, civilnog sektora i akademske zajednice povodom izbornih zakona, treba da raduje sve u Crnoj Gori. Međutim, ne čudi zlurado i neistinito negiranje aktivnosti u Skupštini povodom izbornih zakona jer je to nastavak opozicione opstrukcije. Ipak, spremni smo na dijalog u Skupštini, na ozbiljno unapređenje izbornog zakonodavstva kao i dogovor o načinu praćenja implementacije zakonskih rješenja”, dodaju iz kluba.

Send this to a friend