Politika Premijer Duško Marković

Poslije Bregzita proširenje EU

Premijer Crne Gore Duško Marković nada se da će, kada se završi Bregzit, politika proširenja Evropske unije ponovo dobiti na značaju. Marković je u intervjuu za AP rekao da će se izlaskom Velike Britnije iz EU riješiti veliki problem i otvoriti nove prilike za zemlje kandidate, kao što je Crna Gora.

“Bregzit je jedno od teških otvorenih pitanja sa kojima se EU suočila posljednjih godina. Sporazum o Bregzitu ne bi trebalo da ima negativan uticaj na dinamiku pregovora Crne Gore sa EU, već da bude pozitivan stimulans”, ocijenio je Marković.

On je dodao da bi ratifikacija sporazuma o Bregzitu u evropskom i britanskom parlamentu bilo veliko olakšanje za obje strane.

“Politika proširenja će dobiti na važnosti zbog onoga što je Evropska komisija najavila kao politiku prema Zapadnom Balkanu”, rekao je Marković.

Upozorio je da odluka EU da ne otvori pregovore o članstvu sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom šalje negativnu poruku Zapadnom Balkanu.

“Odbijanje EU da otvori pregovore sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom je loš signal i loša poruka za Zapadni Balkan kao cjelinu, a u isto vrijeme ne predstavlja ni dobru poziciju za Brisel”, rekao je Marković, ističući da nema kompletne, ujedinjene i bezbjedne EU bez Zapadnog Balkana.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
21 MAJ
Gost
21 MAJ

Aaaaaaaa…..malo morgen…trgovaće oni sa nama.

milija
Gost
milija

Posle Bregzita mnogo teze bice uci u EU zbog uslova koje ce postavljati ,ne trebaju EU novi problemi

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Sta ste ocekivali sa ovom vlascu, ovi prvo treba da odu pa se necem nadati.

Zeljko
Gost
Zeljko

Koliko puta smo culi u EU do ove itd

BABAC
Gost
BABAC

Trla baba lan…PROHUJALO SA VIHOROM…

Baranin
Gost
Baranin

Meni je ova izjava HIT. Toliko neozbiljno djeluje da cak ni blejeci narod u CG-ri nece povjerovati u ovu pricu.

Bnjj
Gost
Bnjj

Hiljade građana Cg onih najsposobnih onih koji su krem društva su već u EU ili u drugim sređenim državama i još će ih otići ođe će ostati državni uhljebi i režimski biznismeni i ljudi koji će ih opsluživati za mizerne plate. Cg će se svesti na 400 000stanovnika i tada će svi imati posao i donekle pristojan život kao Litvanija… Više »

IQovco
Gost
IQovco

Oce, oce.
A moze se svasta pricati ovima sa zvanicno najmanjim IQom na planeti.

Mismo
Gost
Mismo

Nas i Japanaca 300 miliona

Eto tako
Gost
Eto tako

Smijes li se zaklet Markovicu? 😂

Bezakonaja
Gost
Bezakonaja

E to je vec tezak odgovor. Do sjutra mijenja iskaz 😎

Drug
Gost
Drug

Ako priča o evropi padne u vodu bilo bi politički i moralno za očekivati da vlada da ostavku u kompletu.

petar
Gost
petar

sve ide kako odgovara dps-u.
Ludi bi samo pomislio da bi voljeli da udjemo u eu. Sa korunpiranim sudstvom i najvecim stepenom krimina ce dps pozeljeti eu?!
Pozdrav iz Tel Aviva😉

Pjer
Gost
Pjer

Usli bi mi davno da zasluzujemo
Tako ima da se nacekamo
Ko zna kad

Thor
Gost
Thor

Nikad. Jer ce se EU raspast dok mi udjemo. Tako su i nasi stari zborili.

Prc CG
Gost
Prc CG

Čuješ li ti sebe Markoviću??????
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😳😳😳😳😳😳😳😳😳

Bezakonaja
Gost
Bezakonaja

On iz sata u sat nesto cudno objasnjava 😋🤣🤣🤣

MalaAnja
Gost
MalaAnja

E’o vi 🍭

Baranin
Gost
Baranin

Pa jednostavno zapadni balkan ih ne zanima, jako su skeptični svi u zapadnom djelu EU i Skandinavci. Čast i poštovanje ovima iz istočnog djela(poljska, Češka, Slovačka, Mađarska…) Da kojim slučajem imaju ovi glavnu riječ balkan bi bio u EU. Ovako se igraju ka đecom hoćeš nećeš, trebaš ovo trebaš ono uradit, podiže kriterije i tako sve… Ali ta EU je… Više »

Glava
Gost
Glava

Juhuuu

Migo
Gost
Migo

Evo trce

Bezakona
Gost
Bezakona

Ipak ne mislim da si optimista da cemo u EU
Eto samo do izbora pa poslije po starom

Maverick
Gost
Maverick

Djekna jos nije umrla, a kad ce ne znamo…

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Ovi na vlasti se nadaju EU i americi čisto jer da ih napuste biće uhapšeni zbog lopovluka

Bnjj
Gost
Bnjj

Te da još ovo malo radnika napuste državu jer radimo za 223do350e najbjednije plate u Evropi i sa30%stvarnom stopom nezaposlenosti

JUG
Gost
JUG

da će biti kakovi śeverobregzit od nišića mojkovca rozaja i cijelog śevera montenegra pa da počinemo…………

Aziz Keljmendi
Gost
Aziz Keljmendi

A šta će bit’ kad shvatiš da te niko neće…oćete li zaigrat’ kazačok pred Rusima…no će te Rusi “ćusšnut” ka’ Tramp…EU se raspada…zato što Amerikancima više be treba,to je njihov projekat i traje dok oni žele…A ovi naši “poltroni” nikako da shvate da onaj koji prihvati da bude “potrčko,čistač klozeta,i poltron se pita ka’ pijan sa gaćama…e što bi volio… Više »

Preko Morace
Gost
Preko Morace

Kako to uz coca colu produkt tog mrskog zapada i amerike..😂😂😂Botovi kad botujete radite to malo bolje..😉😂

dagy
Gost
dagy

Dok Srbija brzo nalazi spas u evroazijskoj uniji ovaj naš lider nam kaže da vjerujemo u maglu,ono ne lipsi magarce do zelene trave,a trave i sijena nidje na vidiku,to je ta prica za svoju telad,oli opet brisat?

sasapg
Gost
sasapg

koja ti je veca magla od evroazijske unije

Objavite_koment
Gost
Objavite_koment

Otom potom za UE i Brexit, nego da vidimo sto cemo sa tunelom u Kotoru? Krenite od jednostavnijih stvari kao sto je odrzavanje objekata/tunela/mostova itd.

dagy
Gost
dagy

Dok Srbija ne gubi vrijeme vec svoj spas trazi u evroazijskoj uniji ovaj nas lider nam jasno porucuje da vjerujemo u maglu.Ne lipsi magarce do zelene trave…a trave ni sijena na vidiku,e jada ovoga taman kao sa teladima.

Fakat
Gost
Fakat

Kažu da su u Brisel super radijatori.

daka
Gost
daka

2025 ste rekli. imate jos 5 godina i 3 mjececa i to vas castim par dana

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Moji jarici nece jer ih Makron sikanira

Bezakona
Gost
Bezakona

A kako Dule
Makron rece da nijesmo pozeljni
Nece oni korupciju moj Markovicu

Dzordz
Gost
Dzordz

Nema sanse

Thor
Gost
Thor

Gospodine Premijeru, casni i posteni morate da shvatite da je pocela jedna nova era, jedna nova epoha u razvoju Planetarne civilizacije, a koja je kontrolisana od strane nekih izvanzemaljskih faktora. Te stoga, casni i posteni premijeru nadam se da vidite da je EU jedna globalisticka tvorevina, jedan moderni SSSR, koja je vec dugo vremena u dezintegraciji. U jednoj novoj paradigmi… Više »

Yolo
Gost
Yolo

Koju si ti glupost ispricao moj prijatelju, blage veze ti nemas, malo se edukuj prije nego pocnes da bulaznis

Thor
Gost
Thor

@Yolo @Daka – Zao mi je sto ste moji sugradjani a da ne vidite dalje od tih vasih noseva. EU je zavrsena prica. Mi, kao planetarna civilizacija smo usli u jednu novu epohu koju karakterise digitalna i informaticka revolucija. Informacije putuju u sekundi, i sve se mijenja jako brzo. Evo da uzmemo i istorijske primjere: Propalo je i Mongolsko, i… Više »

Thor
Gost
Thor

I samo sam htio da dodam, da je crtanje granica u bilo kojem predijelu planete igra koja se igra vjekovima, pa i milenijumima. Da ce se i kod nas ponovo iscrtavat granice na mapama militaristickih planera koji cesto nikad boravili nisu u nasem regionu. I da tek sad pocinje stvaranje etnicki cistih nacionalnih drzava. Tako da kad u buducnosti vidite… Više »

Thor
Gost
Thor

@Yolo – Nisam vidio da si iznio niti jedan argument a vec si poceo da prozivas. Prije nego sto nekoga prozoves prvo iznesi argumentovano kao civilizovan i edukovan covjek, fakte da vidimo tu tvoju teoriju. 1. Mjere stednje su usle u 12-tu neslavnu godinu. 2. Zemlje clanice Evrozone vec 15 godina od uvodjenja Evra nemaju veci ekonomski rast od 2%.… Više »

Thor
Gost
Thor

8. Uspon Kineske civilizacije koja je usled velikog ekonomskog rasta postala i 3-ca najjaca vojna supersila na planeti. 9. Nemogucnost EU da suzbije rast ultradesnicara sirom Evrope koji su u svojim drzavama uglavnom bili marginalizovali do te mjere da su imali 1-2 ili niti jednog predstavnika u parlamentima njihovih drzava. 10. Izlazak V. Britanije 11. Neredi u Kataloniji i jasno… Više »

daka
Gost
daka

volis da koristis “velike” rijeci i metafore. plus sav ovaj tekst gubi smisao kad kazes da su prosla vremena imperija a vracamo se nacionalnim drzavama.

Japanez
Gost
Japanez

Bravo za komentar

Sut karta
Gost
Sut karta

A plate gospodine kada cemo povecavati da ZIVIMO BOLJE

Moji snovi
Gost
Moji snovi

A lijepo je to samo smo predaleko moj Dule dobri

NATO
Gost
NATO

Evo ga ovaj sad!

Govedo izRasove
Gost
Govedo izRasove

Marković misli da nema kompletne, ujedinjene i bezbjedne EU bez Zapadnog Balkana, Makron misli drugačije! Ko će pretegnuti?

Bezakona
Gost
Bezakona

Korupcija

Окле
Gost
Окле

Ови и даље булазне о Евро-атланским интеграцијама”. Добили су јасан одговор од ЕУ да нема проширења, али они настављају да убјеђују народ, невјероватно. Што је најгоре, народ ће им повјеровати. Не могу тачно да се сјетим, кад смо први пут требали да уђемо по њима, знам да је то било давно, али њима иста прича и даље пролази.

boris
Gost
boris

pa kad su ovce. moze im pricati sta hoce

Nagual
Gost
Nagual

Hahahahahahahaha… ovo je komedija navišeg ranga.. kad utekne kapetan sa broda koji tone, da se mi ukrcavamo

Bokelj
Gost
Bokelj

Mislite da je Evropa luda za nama i da samo nas čekaju. Imaju oni gomilu svojih problema i još treba da im se mi natovarimo na vrat

Rafaella
Gost
Rafaella

Ja shvatam ljude koji kazu- sto bi mi sad tracali za njima kad nas oni nece..pun je i meni kofer. Sa druge strane, alternativa nam je nikakva. Rusija, Velika Srbija, potencijalni sukobi na Kosovu, Turska i uticaj Saudijske Arabije..Nije vala EU nesto, ali ja tamo zelim da pripadam i da sjutra mogu tamo da radim i civilizovano zivim. A ne… Više »

Rafaella
Gost
Rafaella

Cujes Duska@ da nije to Macron rekao? Nije. Rekao je NJET, NE, NADA, NON

Roni
Gost
Roni

Who care about EU anymore?

Niko Bitan
Gost
Niko Bitan

Svi pametni bjeze a mi hrlimo u nju Ali ne brinite, daleko smo mi od evrope. Jedino u cemu smo bolji od njih je Hrana,more I planine…ostalo smo u ofsajdu od kad nema Tita

Bokelj
Gost
Bokelj

Zaboravio si kriminal, tu smo neprikosnoveni.

Evropljanin
Gost
Evropljanin

Ima i u Evropi planina, a bogami i mora i to prelijepih. Ni hrana nije svugdje u Evropi losa, zavisi u kojoj zemlji. Nismo po nicemu bolji od Evrope, iako u svom megalomanstvu umisljamo da smo nesto bitni. Ispiraju nam mozgove decenijama, u tome smo najbolji trpljenju diktature pognute glave.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Evropljanine mi smo samo u jednu bolje od evrope imamo duše i autentičnu živu tradiciju (samo onaj srpski dio CG)

sasaPG
Gost
sasaPG

Koju tradiciju srbo???

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Cojstvo i Junastvo, Kumstvo, Gusle, plemena – to kod vas titoista i dps-ovaca izumrlo.

SPC
Gost
SPC

nece se osjetiti izlazak Velike Britanije jer na njeno mjesto ulijece Crna Gora da zakrpi rupe u Evropskoj Uniji i dozivi blagostanje

Šćepan majušni
Gost
Šćepan majušni

U grimovim bajkama će biti proširenje kao on zna dali ći ga biti ili neće mega – giga lažovi im nisu do članaka

MARKO MILACIC<3
Gost
MARKO MILACIC<3

aaahhahaha a sto je ovo kakve su ovo informacije 🙂 ocemo taman kao albanija cekat da nas prime i kad nas prime onda SVI IDEMO u EU a ostaju babe i djedovi da glasaju dps…raj na zemlji (za dps)

Pravednik
Gost
Pravednik

Velika Britanija nece izaci iz EU, kao prvo i prvo.

Miroslav
Gost
Miroslav

Oće, oće.

Pedja
Gost
Pedja

U ptpunosti delim Vase misljenje , makoliko ono u ovom trenutku izgleda nemoguce . U to ime otvaram pivo .

sssss
Gost
sssss

sacekaj pa ces vidjet jos malooo..odoSHE

el_guapo
Gost
el_guapo

Kakvi ste vi nenovinari. Naslov i izjava niđe veze. Želja će nam bit.

Send this to a friend