Politika Potpisan ugovor

Crna Gora kupuje američka lako-oklopna vozila

Crna Gora i Sjedinjene Američke Države potpisale ugovor o nabavci lako oklopnih patrolnih vozila američke firme “Oshkosha”.

To su ozvaničili ministar odbrane Predrag Bošković i ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke, koji su razmijenili potpisane ugovore.

Vlade Sjedinjenih Američkih Država i Crne Gore sklopile su ugovor na iznos od 36.165.105 dolara za 67 vozila.

Pored visokog stepena balističke zaštite, vozila posjeduju i visok stepen prohodnosti u savladavanju različitih konfiguracija terena, vodenih i drugih prepreka u ekstremnim vremenskim prilikama.

Prvi kontingent vozila stići će u Crnu Goru 2020. godine, čime će naša zemlja biti prva u Evropi koja će obezbijediti “Oshkosh” vozila za svoju Vojsku.

Bošković je tom prilikom poručio da je nabavka lako oklopnih vozila značajna za Vojsku Crne Gore, te je prva takva u posljednjih 40 godina.

”Ovom nabavkom pripadnici VCG imaće mogućnost da na najbolji način iskažu svoj kvalitet i potencijal, s obzirom da će dvije pješadijske čete biti opremljene najmodernijim sredstvima protiv oklopne zaštite, koji će omogućiti, ne samo zaštitu, već mobilnost i kretanje naših jedinica”, istakao je Bošković.

Ministar se tom prilikom zahvalio na vrijednim donacijama Sjedinjenih Država, i najavio novu, značajnu podršku.

”Sa SAD dogovorili smo donaciju vrijednu osam miliona eura za sajber, koji je veoma važan za Crnu Goru i Vojsku Crne Gore, s obzirom na sve veću prijetnju nekonvencionalnim sredstvima kojima je naša zemlja izložena”, naveo je Bošković.

Ambasadorka Rajzing Rajnke je kazala da je potpisivanje ugovora o nabavci lako oklopnih vozila dokaz dugogodišnjeg partnerstva dvije zemlje, koje su udružene u mnogim misijama i vježbama NATO Alijanse.

”Lično odajem priznanje i čestitam svim muškarcima i ženama u Vojsci Crne Gore za posao koji su uradili i nastavljaju da rade u Avganistanu, Letoniji, na Kosovu i u mnogim drugim oblastima, gdje je Vaša Vlada pokazala istinsku posvećenost kao NATO partner, saveznik i prijatelj”, kazala je Rajzing Rajnke.

Nabavka lako oklopnih patrolnih vozila za deklarisane čete planirana je Strategijskim pregledom odbrane i Dugoročnim planom razvoja odbrane za period od 2020-2023.godine.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lažni dukljanin
Gost
Lažni dukljanin

Gde vam je onaj vaš model kako li se zvaše, ima neko junačko ime?

wtf
Gost
wtf

ajde ne izigravaj srbina, lozacu…

Lažni dukljanin
Gost
Lažni dukljanin

Mašan hahaa htedoh reći Miraš ili Miljaš

mujo džeger
Gost
mujo džeger

eno vele ruje jutros na bg batajnicu spustili s4oo i pancir malo na probu koju godinu….nešto se sprema…….barsa u pioniru i mančester junajted na jna u bg gostuju samo večeras…..kakva fešta sve što valja slilo se u bg….pozdrav iz kneza ….mnogo naroda na promenadi sve neki od meleona

Bole
Gost
Bole

To bre, 36 miliona da se vozamo malo po ovijah nam brdah.

POJK
Gost
POJK

Kad u borbi protiv vukova pozoveš lavove da te brane, zapitaj se ko će te braniti od lavova.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Od ovog auta je puno bolji srpski laki traktor OLUJA 95. Brz je, neuhvatljiv čak😂

svasta
Gost
svasta

treba da se stidis svojih rijeci, sram te bilo… tebi je smijesno sto su ljudi bjezali sa svojih ognjista…

Lažni dukljanin
Gost
Lažni dukljanin

I da budem precizan kad kažem braću ne mislim na Srbe ni na CG nego na one sa kojima delite gene, teritoriju i običaje, krvna osveta, droga itd samo što su oni gospoda jer za razliku od vas imaju obraz i reč, vi imate samo mržnju…

Lažni dukljanin
Gost
Lažni dukljanin

Prijatelju možeš ti da brišeš koliko hoćeš ali ne možeš da promeniš ništa, vi ste isprdak, banana nacija nastala kad je Moše Pijade komunistički zločinac svršio u Veselina Đuranovića, poznati ste kao neuspešni narko trafikanti, šiptarski kuriri i kao neradnici neka vam je bog u pomoći…

MirkoHN
Gost
MirkoHN

Bolje da ste napravili 2 bolnice jos, i da ste postojece okrecili i uljudili malo.

Raulio
Gost
Raulio

Oš koš, neš koš… Ovo se sprda neko, s ovime će da jure opoziciju po Podgorici jer ne znam đe i protiv koga ćemo mi da ratujemo. Zar nas ne štiti Nato čoče.

NEPISMENI
Gost
NEPISMENI

pare su trebale poć u bradsku rusiju njimasu ipak tepare potrebnije i oni bi isto dio tih para uložili u crnu goru preko DF dali bi dosta rezervnih djelova i poslali majstore za opravak i instruktore za obuku naravno o našem trošku

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Ihaaa, koliko smo za te pare crkava mogli napraviti!!!

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Lažno nick, mogle su se obnoviti škole, vrtići, bolnice, no za NATO je ovo preče. Svako dobro.

Tomos
Gost
Tomos

Nemate ni svoj nik…

komita
Gost
komita

E baš crkava i da nas onda Amfilohije obrazuje

Pobro178
Gost
Pobro178

Odločan izbor! Treba kupovat samo najbolje!
Neka je sa srećom!!

logika
Gost
logika

nije problem kupiti, nego odakle pare izvuci…. i ja bih kupio najnoviji bmw x6, ali mi ne moze bit…

Pobro178
Gost
Pobro178

Što bi englezi rekli nemamo mi para za jeftine stvari!
Pametni englezi ne kupuju jeftino jer znaju da će ih na kraju skuplje koštat!
Znam nije baš ekonomski profitabilno ulagat u vojsku.
Ali u takvom svijetu živimo i nebi smjeli sebi dopistit da sledeći rat opet bijemo goloruki kao mnogo puta kroz istoriju.
A ratova će bit dok je ljudi!

Baranin
Gost
Baranin

Normalno, zato i sluzimo u NATO-u da kupujemo dotrajalu opremu za SAD, valjda je to svima jasno. Tamo vam ide novac gradjani.

Zabrinut
Gost
Zabrinut

Vidis li jadan ne bio da su nova vozila

Tomos
Gost
Tomos

Možeš da kupiš i potpuno nekorišteni videorekorder ili vokmen, ali što će ti… Možda je na to mislio kada je rekao “dotrajalo”…

Haris
Gost
Haris

Novac ide građanima države Crna Gora i sigurnijoj budućnosti države. Dosta je išao za 39 parazita i beograd, a nikakvog dobra od toga građani nemaju.

Velimir
Gost
Velimir

Oladi,blago ti u pamet Srbine!
Vidis li,imas li oci?

Vladan
Gost
Vladan

Harise nemoj da komentarises nesto ocemu neznas,nauci nesto pa pricaj

mojsilović
Gost
mojsilović

Udrite nam slobodno još deset centi na litar benzina da ne trunu u garažu. Platićemo sve.

Marko
Gost
Marko

Nesto ne vidim da nam neko prijeti da ce da nas napadne,a i potpisali smo pristup NATO-u i placamo im skupo clanstvo da bi nas oni kao branili ako nas neko napadne! Ocigledno da je to sve prazna prica!

Pencilin
Gost
Pencilin

Marko ti pojma nemaš. Sve je pogrešno što si rekao.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Ne treba bježati od savremenik trendova.Tako mi je jednom prilikom premudri Amfilohije rekao: “Opreme,ljepše je plakati u Mercedesu nego u Fići”.Toga se i dan-danas pridržavam.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Lažni nick, kada si već govorio sa Mitropolitom, zašto ga nisi poslušao i prestao da pišeš neistine. Svako dobro.

VasoJevic
Gost
VasoJevic

Meni je stvarno zao gaetaše i rozajce ali četni.. ipak više odgovaraju Amerima

Marko
Gost
Marko

U siromasnu drzavu,dati ovoliko para za vozila koja nisu ni naoruzana,je ravno propasti! Ocigledno da su bili primorani dati harac da bi i dalje bili nesmatano na vlasti!

Haris
Gost
Haris

Ovo su vozila za prevoz pješadije, a pješadija ima svoje naoružanje, nije ovo raspali mig29 pa da ima naoružanje. Dakle blindirano auto, kao audi Q8L quattro blindirani samo bolje, nema tu oružja.

MirkoHN
Gost
MirkoHN

@Haris ”Raspali mig 29” ahahahahah a jado jadni koliko samo pojma ne znas. Jedan MIG 29 kosta 60 miliona eura jadan ne bio , bez naoruzanja naravno. Kako tako nista ne znas a komentarises odje ??

zeljko
Gost
zeljko

oklopnjaci dolaze sa naoruzanjem

logika
Gost
logika

samo ne znam sa kojim to naoruzanjem, zeljko…. kupuju se vozila, a naoruzanje ne dolazi u paketu

Bas bas
Gost
Bas bas

Ovo je presmijesno,ova vozila kod Nas jedino mogu da sluze da se ceraju drva sa njima,ili prevozi namjestaj kad se neki od vojnika seli!

Dijaspora
Gost
Dijaspora

Moglo se za te novce kupit više a možda i bolja vozila, ali eto vjerojatno da se moralo kupit od Amera, a i laici znaju da takva vozila proizvode na desetine zemalja. Eh sad jbjga hoćemo u Nato onda eto mora se ovo kupit, da smo sa Rusima onda bi morali od njih kupovat i obrni okreni nemoguće je bit… Više »

GMarko
Gost
GMarko

Hahah bilo je malo zavrtanja ušiju, mora da se plati danak američkoj vojnoj industriji. Ne mislim da su ova vozila loša, ali su svakako precijenjena i preskupa za održavanje. Kod vojne tehnike se ne gleda mnogo na potrošnju, ali ovi sigurno nisu gledali ni malo, jer je ovo za američku vojsku i njima je gorivo jeftino. Američki proces nabavke vojne… Više »

z d
Gost
z d

GMarko, treba nešto znati da bi komentarisao. Kao prvo ovo su hibridna vozila, što znači da im je potrošnja goriva neuporedivo manja od drugih vozila. Vozila su najnovije generacije, mnogo naprednija od onih koje Srbi imaju i na njih se može montirati razno naoružanje tako da mogu poslužiti mnogo bolje od tenkova T-72 koji su davno zastareli i koje je… Više »

logika
Gost
logika

hibridna vozila? pa ne idu vojna vozila na baterije… nisam znao da se na T72 moze “montirati razno naoruzanje” pa da se poredi sa obicnim vozilom…. ti si pomijesao babe i zabe, druze, poredis lako oklopno vozilo i tenk! zastita na ovim vozilima je efikasna protiv kalibra 7,62mm i manjih, a protiv tenka mora da se koristi sredstvo sa probojnoscu… Više »

DAKA SU.57
Gost
DAKA SU.57

550000 za jedno auto koje trosi 50 litara i ne moze preci 500 km sa rezervarom .!!! HAHAHAH. Pa ovo je i amerikancima skupo,
da voze !!!! za svako auto se moze renovirat i opremit jedna skola u CG .. Samo napred dok ne potrosite i crno ispod nokata !!!

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Vojska je tu i kad su pozari i poplave i druge nepogode, kupili su ono sto je trebalo nisu dzabe pare bacali. I mi umjesto da smo ponosni mi kritikujemo, to jes dusmani kritikuju. Samo neka pisu i zabavljaju se vozila su kupljena i to je najvaznije. Nasa vojska je nas ponos i treba im dati i oruzje i plate… Više »

mojsilović
Gost
mojsilović

Pa što nijeste kupili policiji dva hamera nego Kalićima plaćate odštetu? Tvoja vojska i tvoj ponos.

NIKOLA
Gost
NIKOLA

pa dje su avionin za gasenje pozara inteligencijo

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Opet lažni nick.Nerado,ali podržavam zapadnu tehnologiju.Tako je premudri mitropolit Amfilohije obezbjedio svom sveštenstvu džipove i druge limuzine.Ne priliči,recimo meni,da na parastos voljenom čiča Draži idem Ladom ili Moskvičem.Ne ide brate.Svako dobro još jednom.

Vasojevic
Gost
Vasojevic

Mnogi zaboravljaju da Čiča Dra.. ima spomenik u USA i da je nosilac njihove medalje 🙂

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Vasojević Ali moraš priznati da je mnogo sjajnije i ljepše odlikovanje “Gvozdeni krst” koji je od strane Trećeg Rajha dobio zaštitni znak naše SPC,vladika Nikolaj.To je priznanje ! Svako dobro.

VasoJevic
Gost
VasoJevic

Da ne duzimo priču, čiča Draža ima odlikovanje i priznat je kao antifašista, pa mogu svi zajedno iz grada heroja ( koji je dočekao Italijane sa civjećem) da pričaju šta hoće

Tomos
Gost
Tomos

Nikolaj je hapšen i zatvaram u logoru Dahao, jednom od najgorih u dr.sv ratu. To je vjerovatno jer je satađivao. Ne sprdaj se…

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Vasojević ima li spomenik čiča draži u bratsku pravoslavnu rusiju ???

VasoJevic
Gost
VasoJevic

Krsto Serdare NEMA, u komunističku Rusiju nema, ali zato ima u USA – VASOJEVICI DO TOKIJA

Tomos
Gost
Tomos

Krsta su ubili Partizani, zašto…

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Lažni nick, svako dobro u životu i da se dozoveš, da ne kradeš tuđe nick-ove, jer to nije lijepo.

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Pametno od ministra što je naručio u ovoj boji. Imamo ogromnu pustinju, treba se kamuflirati.

Markisa1
Gost
Markisa1

Ko kaze da je narucio u ovoj boji ovo je reklamni spot. Plitkoca na djelu

awetinja
Gost
awetinja

Je li bolje da skupimo nešto keša + dignemo kredit, pa kupimo atomsku bombu. Dva čeljadeta da je održavaju + jedan da śedi pored dugmeta.

CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

A Mašan?

Pomorac
Gost
Pomorac

Koliki je godisnji budzet vojske CG??? Da li je ovo normalno ljudi??? 36000000 za oklopna vozila, servis, potrosnja???

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Za 36 miliona je moglo mnogo bolje da se kupi na trzistu, al kad nemas nezavisnost nego si kolonija niko te ne pita oces li, nego ti se kaze sta da kupis.tako je to od 2006, a pogotovo od ulaska u nato, a dje je masanko?

Bokelj
Gost
Bokelj

Hoceš u Nato, e to mora da se debelo plati a toga ce biti sve više i više.

Haris
Gost
Haris

Nećeš u NATO, e onda skupljaj smeće iz rusije i debelo ga plati.

wtf
Gost
wtf

a ako oces u nato, malo plati clanstvo, pa debelo plati opremu, kako god obrnes, predebelo cemo platit, bili sa rusima ili amerikancima…

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ristogorci sad u fazonu: a šta fali moskviču?😁

Vaso
Gost
Vaso

Mislim da Gaetaši su u nevolji, čiča Draža ima spomenik u USA , I ovo svi pripadnici četničkog pokreta podržavaju

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Ima li čiča draža spomenik u bratsku pravoslavnu Rusiju a Vaso ???

VasoJevic
Gost
VasoJevic

Nema Krsto Serdare nema ali Cetinje nije grad heroj nego grad dje je najviše špijuna bilo

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Lažni nick.Njena ekselencija,ambasadorka Rajnke je u pravu,bolje da njih nabavimo nego “Lazara” i “Miloša” koji imaju domet kao srednjovjekovni katapult.Svako dobro.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Lažni nick, 540.000 po vozilu, ima se može se. Svako dobro.

Neko
Gost
Neko

Za protiv protiv koga? Jedinog protivnika imaju narod CG, jer su se svima drugima ulizali! Brinu za svoj dzep, a istog treba braniti, od koga? Pa od svojega naroda!

Haris
Gost
Haris

Protiv okupatora.

logika
Gost
logika

vala si ti okupira’ ovu sekciju sa komentarima, ne treba nam niko drugi….

alo
Gost
alo

Ova vozila se kupuju samo zbog misija u inostranstvu – Avganistan, Irak… Ne mogu biti nesto posebno korisna za odbranu Cg. Previse je ovo novca za nas, moglo se toliko toga korisnijeg i preceg zavrsiti za ove pare. Jos koji helikopter, jos koja skola, vrtic, bolnica…

Bokelj
Gost
Bokelj

Može za razbijanje demonstracija po Cg

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Gospodin Pompeo se zadržao nepun sat i to je koštalo 36 miliona. Šta bi tek bilo da je prenoćio?

Platinum inc.
Gost
Platinum inc.

Pa vjerovatno bi morali potpisati državu, kao Srbi ruskim trećerazrednim birokratama.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Platinum, jesi li čitao testament Svetog Petra Cetinjskog, šta je poželio onim Crnogorcima i Brđanima, koji bi bili protiv jedinovjerne i Hristoljubive Rusije?

Floyd
Gost
Floyd

Alooo, ima li iko normalan da osudi ovu pljacku naroda… Ej 36 miliona za ovu gvozdjuriju?
To je ona demagogija: Spasili smo se od rusa i sakrili pod smericke skute. A amerikanci uspostave dazbine i namete…

Ippp
Gost
Ippp

Bolje nego majkama da daju! Treba odbranit ovo sto su ukrali svih ovih godina! I svaka im čast kad su nam intelektualci ovakvi kakvi jesu!

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Umro nam Masan

mojsilović
Gost
mojsilović

Prelijepo zaista..

mojsilović
Gost
mojsilović

Presrećan sam!

zeljko
Gost
zeljko

nadam se da su sa naoruxzanjem za ove pare

Haris
Gost
Haris

Kakvo naoružanje??? Valjda pješadija vojske CG ima svoje lično naoružanje.

svasta
Gost
svasta

vidi se da si vrstan “poznavalac” teme…. licno naoruzanje je ono koje vojnik nosi sa sobom, a licno naoruzanje se NE montira na vozila, sampione….

zeljko
Gost
zeljko

pa mora imati naoruzanje na njemu , raspitaj se i podji na njihov sajt pa ces vidjeti, a iste ovakve koriste u misijama takodje sa naoruzanjem

svasta
Gost
svasta

zeljko, moj prvi komentar nije bio upucen tebi, ali ovaj jeste… nidje ne pise da MORA da ima naoruzanje, prijatelju, nego “koliko para, toliko muzike”… naravno da ce oni na njihovom sajtu da ga predstavljaju sa naoruzanjem, jer ciljaju prodaju vojsci (svojoj ili tudjoj)… a to sto ga koriste u misijama sa naoruzanjem, to zavisi od jedinice i konkretne namjene,… Više »

Prč
Gost
Prč

Smijurija i sminka.pa jna je imala kvalitetnija laka oklopna vozila i uz neku nadogradnju nista losije performanse.za ovakva vozila pre preskupo

Haris
Gost
Haris

jna je imala smeće kojem je davno istekao rok trajanja i završilo na otpadima.

wtf
Gost
wtf

vjerovatno imas punih 12 godina, harise…. veliki si decko, a sad pusti odrasle da pricaju na miru…

Prč
Gost
Prč

Upravu si ovaj americki ima wifi i tac od 10 inca.usput moras da uzmes u obzir koliko gubis pri unistenju ovako skupok vozila imamo li novca za to.o karakteristikama ne vrijedi polemisati sa tobom.

Rambo
Gost
Rambo

e kakav je ovaj ministar ka kakvo dijete . Vidi mu se da nije kilometar pretrcao u zivotu i on treba da reprezentuje vojsku koja predstavlja snagu drzave , ufffff

Vojnik77
Gost
Vojnik77

Pa nece u ringu da nas predstavlja.

Flojd
Gost
Flojd

Hrvatska ima 150 ovih vozila vec par godina unazad. Izuzetno skupa za održavanje i veliki potrošači. Oko 30 litara na 100km. Nece ih naši mnogo voziti, bice samo za pokazivanje na praznicima

inf
Gost
inf

Hrvatska ima MATV, ovi su naredna generacija koja mijenja Humvee vozila i u americkoj vojsci.

Gdbv
Gost
Gdbv

30 litara trosi obican terenac od 2000 kubika a ovo trosi kao tenk ako ne i vise

vesko
Gost
vesko

Crna Gora je poslije Amerike i Slovenije treci korisnik ovih vozila.Smijesna je ova konstatacija o visokom nivou balisticke zastite jer ova vozila imaju najnizi stepen zastite STANAG 1.

Loodilo
Gost
Loodilo

Uvuce nas USA u NATO da im punimo budzet i ratujemo za njih.

Haris
Gost
Haris

Vala dosta smo punili budžet beograda i srbije i bili topovsko meso za veljesrpske ciljeve.

vesko
Gost
vesko

Harise Crna Gora se od 2006 svake godine zaduzuje taman toliko koliko je dobijala iz saveznog budzeta,tako da su te tvoje price o ulaganjima u budzet Beograda nebulozne.

Haris
Gost
Haris

Da je dobijala što iz budžeta imali bi autocestu davno, bolnice, asfaltne puteve i struju do svakog sela i zaseoka, škole,… a ne ovako od 2006. moramo se opet zaduživat pored svojih para koje smo slali u beograd, da izgradimo državu.

svasta
Gost
svasta

tako je harise, veljesrbi su problem, a sto se amerikanaca tice, za njih cemo u po dana u po noci bit topovsko meso! a muci tu….

Tomos
Gost
Tomos

Kako se ministar smije, kao sa ih je on prodao a ne kupio

Tomos
Gost
Tomos

Što će nam ova vozila kad smo bezbjedni haha.. Pa mi prodadosmo oba tenka jer smo napokon bezbjedni… Tolko smo bezbjedni da smo od 10 vojnika 6 poslali u (kako se zove kada ideš u drugu zemlju mimo njihove želje naoružan, sada se to zove) “misija”…

🚜🙋‍♂️
Gost
🚜🙋‍♂️

Kaoko se zvalo kad su cetnicke bande ratovale svuda od vardara do triglava?

Tomos
Gost
Tomos

Misliš kada je JNA u Jugoslaviji, zvalo se razbijanje Jugoslavije uz pomoć stranih centara i pokušaj armije te zemlje da je sačuva. U tom pokušaju je pravila i greške koje naravno ne opravdavam….

Haris
Gost
Haris

Kako ta armija jna podijeli oruđe i oružje samo srbim?? Što ne podijeli i Hrvatima, Slovencima, Bošnjacima, Makedoncima, Crnogorcima, Kosovarima, pa da i oni čuvaju svoju zemlju od stranih centara moći??? Ona ga podijeli samo srbima da ga oni koriste ali protiv nenaoružanih Slovenaca, Hrvata, Bošnjaka, Kosovara, a ne protiv stranih centara moći

Tomos
Gost
Tomos

Idi na y-tube i pogledaj tajni snimak hrvatskog generala Špegečja pred rat, pa vidi šta priča, kako se naoružavaju i šta planiraju sa Srbina. I što očekuješ, da im se još pomogne…

Tomos
Gost
Tomos

I Alija i Tuđman su suđeno za vrijeme Titove Jugoslavije za “razbijanje” te Jugoslavije.. Balon 10-15g to i uspiju a nisu krivi…

Montenegrin
Gost
Montenegrin

A sta ti to radis dzabe?! Mi nijesmo unajmili Nato ,vec smo clanica! Ali kad podjes u 3 razred ,lakse ce ti se objasnit

Sistem
Gost
Sistem

Ne znam za treći ali u prvi se zna da ko te napada da te ne voli, sli dobro. Možda je u trećem to drugačije

Sistem
Gost
Sistem

Misliš li ono kada su Crnogorci išli na Dubrovnik

Sistem
Gost
Sistem

Što minusi, da li smo išli na Dubrovnik, Konavle ili su samo Srbijanci

Haris
Gost
Haris

srbi su išli, a Crnogorce su tjerali raznim prijetnjama.

svasta
Gost
svasta

kojim prijetnjama, harise? pa tvoj gospodar je prvi bio da se vodi rat za mir…

Vaše ime
Gost
Vaše ime

Pravi si tomos

Podgorica
Gost
Podgorica

Oce li imati za gorivo da sipaju?🤣🤣🤣

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Treba proslavu da napravimo, kada se nema para za lijecenje djece, neka se nadje ovih sitnih 36 000 000 za Hemere.

Haris
Gost
Haris

Za liječenje djece ima, a ima i za 39 parazita, a ima i za odbranu države od stogodišnjeg okupatora i agresora.

vesko
Gost
vesko

Harise nasi su se preci pravi i istinski Crnogorci borili 400 godina protiv Osmanlija.To su bili okupatori kojima su tvoji preci u tih 400 godina bili saradnici i desna ruka.Dosta je vise od vas islamiziranih slusati lazi o vasem patriotizmu.Dje ste bili 1914 ,dje ste bili 1941?Dje ste bili 1991?Uvjek na strani nasih neprijatelja.Nemoj nas ti uciti ko su nam… Više »

Haris
Gost
Haris

A što preskoči 1918. i srpske okupatore??

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Haris, koliko znam Turci su bili vjekovni agresori na Crnu Goru.

Haris
Gost
Haris

Koliko ja znam bili su agresori Turci i janjičari srbi, pa Austrougari sa srpskim vojnicima i konjušarima, pa srbi, pa Talijani,Njemci i srbi četnici, dakle srbi najveći okupatori, ali i njih riješismo.

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

Kome pričaš moj druže. Oni se ponose što kidišu na otadžbinu.

svasta
Gost
svasta

koliko znas, ne znas nista….

zeljko
Gost
zeljko

Bravo , lijepa vijest i ako skupa,,, nadam se da ce kupiti i neki zemlja – zemlja raketni sistem ili protivtenkovski , i onda bi to bilo to.Ipak sobzirom da se komsije naoruzavaju tenkovima trebalo bi i mi nesto pametnije kupiti

Masan
Gost
Masan

40 meleona za suve Mašane.
Dobri su ovi nasi strucnjaci. Kao da kupis kucu kojoj su samo zidovi napravljeni. Posle jos dva puta toliko para treba da je privedes namjeni.
Ova vozila su obicne lamine, dok se na njih ne postave dodaci koji kostaju skuplje nego samo vozilo.

jasarko
Gost
jasarko

ima li kakve dodatne opreme ili ce da se voze samo…?

Vaše ime
Gost
Vaše ime

A šta bi ti od opreme? ABS, servo, grijače sjedišta, el, podizače…? Šta? Ovo su lako oklopljena vozila pješadije, služe za prevoz ljudstva i patrole. Ne znam šta od opreme tražiš?

jasarko
Gost
jasarko

A kad bi pustili komentar vidio bi na sta sam mislio….nisam naravno na to sto ti kazes…

Masan
Gost
Masan

Ne petljaj se u nesto kad pojma nemas.
Ne radi se o ABS i sportskim felmama. Vojno vozilo je lamina, ako na njemu nije instalirano adekvatno naoruzanje. Ovo sto su kupili je samo platforma na koju se postavlja tehnika. A ta tehnika kosta vise od auta.

Haris
Gost
Haris

Misliš da dolaze u paketu sa sve vozačem i posadom??? Ovo je vozilo, a ne raspali mig29, ima CG vojska vozače, ljudstvo i oružje, a biće uskoro i nafte iz Jadrana, pa ćeraj.

Tomos
Gost
Tomos

Što bi sa “Mašanom”…

kolevica
Gost
kolevica

valjaće da se drva u njega ubace

Pedja
Gost
Pedja

Za te pare smo mogli kupiti 67 milosa i 67 lazera

...
Gost
...

Milosi su aut.

vesko
Gost
vesko

Milos je sigurno bolje vozilo od ovoga posebno sto uz njega ide i mitraljez 12,7 mm u formi DUBS-a ili RCWS kako se kaze na engleskom.

Klovn
Gost
Klovn

A i Lazar.

Send this to a friend