Politika

Potvrda kvalitetne saradnje MUP-a i OEBS-a pokazana u poglavljima 23 i 24

Kvalitetna saradnja između Ministarstva unutrašnjih poslova i Misije u Crnoj Gori Organizacije za bezbjednost i saradnju u Evropi (OEBS) ostvarena u prethodnom periodu preporuka je za dinamičan nastavak zajedničkih aktivnosti i otpočinjanje novih projekata, poručeno je sa današnjeg sastanka državnog sekretara u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dragana Pejanovića i šefice Misije OEBS-a u Podgorici, ambasadorke Maris Davije.

Sastanak je bio prilika da državni sekretar Pejanović upozna ambasadorku Davije i novoimenovanu zamjenicu šefa Misije OEBS-a, Siv Ketrin Letro, sa dosadašnjim aktivnostima na planu preventivnih mjera i pokrenutih nacionalnih i regionalnih inicijativa u oblasti borbe protiv ekstremizma i radikalizacije, kao i sa planiranim aktivnostima u oblasti reforme policijskog sektora i dinamikom njihovog sprovođenja.

Uzimajući u obzir specifičnosti policije kao organa za sporovođenje zakona, kao i kompleksnost i zahtjevnost zadatka u cilju dostizanja najsavremenijih standarda struke, to će se, kako je pojašnjeno na sastanku, nadležni fokusirati na nekoliko najvažnijih pravaca djelovanja – donošenje i efikasnu primjenu novog Zakona o unutrašnjim poslovima, reorganizaciju strukture, kao i na oblast upravljanja ljudskim resursima.

I u narednom periodu akcenat Ministarstva unutrašnjih poslova biće na jačanju kapaciteta za efikasnu borbu protiv organizovanog kriminala i svih vidova teškog kriminala, uključujući i borbu protiv trgovine ljudima, poručeno je sa sastanka.

Pohvalivši kvalitet i intenzitet dosadašnje saradnje MUP-a i OEBS-a, Davije je poručila da MUP i u narednom periodu može računati na punu podršku ove Organizacije u svjetlu integracionih procesa na putu ka Evropskoj uniji, naročito na planu ispunjavanja mjerila iz poglavlja 23 i 24.

Sagovornici su zajednički konstatovali da je međusobna podrška od naročitog značaja za postizanje efikasnih rezultata u prioritetnim oblastima, kako na nacionalnom, tako i na regionalnom planu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vladimir R.
Gost
Vladimir R.

Kakva crna saradnja sa Misijom u PG. pa oni ništa ne rade. Do prije par mjeseci taj sektor je pokrivao rus koji se nije u posa miješao. Ova starija gospodja iz FR ima iskustva iz Al i kosova i za nju je CG dno dublje od Kosova. Ovo je priča za neznavene. OSCDE polako se gasi jer mnogo košta a… Više »

Send this to a friend