Politika

Pozitivna u minusu 128.000 eura

Državna revizorska institucija je dala pozitivno mišljenje na finansijski izvještaj, uz skretanje pažnje na reviziju pravilnosti Pozitivne za prošlu godinu, piše Pobjeda.

Partija, čiji lider je Darko Pajović, prošlu godinu je završila u minusu 127.982 eura prihodi su bili 475.812 eura, a rashodi 603.794 eura. Za izbornu kampanju su dali 190.000 eura sopstvenih sredstava, a iz budžeta su dobili 24.605 eura.

“Porez na lična primanja treba obračunavati, obustavljati i uplaćivati prilikom svake isplate primanja, prema propisima koji važe na dan isplate. Treba evidentirati sve poslovne transakcije na osnovu vjerodostojne i potpune knjigovodstvene dokumentacije”,  navodi se u izvještaju koji su sačinili članovi Senata Nikola Kovačević i Zoran Jelić.

“Partija 3.844 eura troškova reprezentacije, plaćenih preko kartice, nije pravdala adekvatnom i potpunom dokumentacijom prezentirani su bančini izvodi, ali nijesu priloženi računi za pravdanje troškova, što nije u skladu sa Zakonom o računovodstvu”,  navodi se u izvještaju.

U izvještaju se takođe navodi da je Pozitivna realizovala sve preporuke iz izvještaja o reviziji za 2015.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vasa S Tajčić
Gost
Vasa S Tajčić

Koja Pozitivna? Mislite negacija negativne?

Stefan DPS
Gost
Stefan DPS

Ja sam glasac dps-a !!
Ako ko moz3 da mi objasni na koji ziro racun da uplatim da pomognem ovoj partiji jer je uradila vise za dps nego sdp 20 godina !!

Send this to a friend