Politika

Mišurović imenovan za državnog sekretara; Krivokapić: Nijesmo za ćeranje; Na računu za COVID ostalo pet miliona eura

Na računu za COVID gdje su građani prikupljali sredstva kako bi pomogli zdravstvenom sistemu Crne Gore ima oko pet miliona eura. Ta sredstva će, kako je saopštio ministar zdravlja Dragoslav Šćekić na današnjoj sjednici Vlade, biti iskorišćena za unapređenje zdravstvenog sistema Crne Gore. Vlada je na današnjoj sjednici imenovala Ljubomira Mišurovića za državnog sekretara u Ministarstvu vanjskih poslova.

“Oni koji me dobro znaju, znaju da nikad nijesam bio za ćeranje, pa ni u administraciji. Moj prethodnik je predložio državnog sekretara, prestala mu je funkcija po sili zakona. Ja sam predložio istog, broj dva u ministarstvu, želeći da pokažemo da nismo za ćeranje, da čuvamo kvalitet gdje ga ima, ali i tamo gdje nema kvaliteta da ga promijenimo. To je poruka javnosti”, poručio je ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić.

Premijer Dritan Abazović kazao je i da je on zagovornik inkluzivne i antidiskriminatorske politike.

“I volio bih da to postane praksa u svim ministarstvima”, poručio je Abazović.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović predložio je da tri bivša pomoćnika u Upravi prihoda i carina ponovo budu imenovana na te funkcije.

“Kao što je rekao kolega Krivokapić, tamo gdje postoji ozbiljnost i doprinos funkcionisanju nema osvetoljubivost. Naprotiv, imenujemo ljude koji su već tu obavljali dužnost”, kazao je Damjanović.

Krivokapić: Ne ide brzo implementacija sankcija prema Rusiji

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić prokomentarisao je i sankcije Crne Gore prema Rusiji, navodeći da njihova implementacija ne ide brzo.

“Ima puno pravnih i tehničkih nedoumica. Razmatramo naš menahizam kako funkcioniše, koliko brzo ministarstva uspijevaju da reaguju na normativu koju usvojimo, razmatramo mehanizam koji je prethodna vlada usvojila da bi pokušali da ga promijenimo, damo bolji mehanizam”, dodao je Krivokapić.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić pozvao je nadležna ministarstva da odobre preusmjeravanje sredstava kako bi njegov resor mogao da krene u proceduru produžavnja lizinga za potrebe održavanja automobila MUP-a.

Takođe je tražio omogućavanje osiguranje vazduhoplova, u susret požarnoj sezoni.

Putovanja ministara

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić otputovaće na neformalni sastanak ministara vanjskih poslova NATO-a, 14. i 15. maja u Berlin.

Takođe, on ide na neformalni sastanak ministara vanjskih poslova država članica EU u okviru zasijedanja Savjeta za vanjske poslove, u Briselu, 16. maja.

Krivokapić ide i u Torino na ministarsku sjednicu Komiteta ministara Savjeta Evrope, 19. i 20. maja.

Potpredsjednik Vlade i ministra kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović ide na sastanak Ministarskog savjeta Transportne zajednice, koji će se održati 18. maja u Prištini.

Ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović ide na 5. Ministarsku konferenciju za zapošljavanje i rad u okviru Unije za Mediteran, Kraljevina Maroko , 17. i 18. maja, dok Goran Đurović, ministar ekonomskog razvoja i turizma, ide u Pariz 17. maja, na Ministarsku konferenciju OECD-a za Jugoistočnu Evropu.

S.Đukanović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Samo jako 🇲🇪
Gost
Samo jako 🇲🇪

Kakvo ceranje to je prijateljski kadar, bivšeg ministra sad Dritanove desne ruke.

Kosmopolita
Gost
Kosmopolita

Slažem se, ali poćerali su prethodnici dovoljno. Možda neku makar malu analizu da napravite prije nego krenete prethodnike da podržavate.Pa zar prethodni ministar nije trebalo da bude smijenjen prije pada Vlade!? Vidim sad savjetuje premijera, kao što je savjetovao i prethodnog, i govorio o njegovim ljudskim i moralnim kvalitetima, i ekspertizi?! Ove božje zapovijesti nikako nisu uspjeli u funkciju da… Više »

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Te pare što su ostale od korone da se podijele nevakcinisanima zahvaljujući čijoj razboritosti i nepodložnosti propagandi je i ostvarena ušteda.

Andrija
Gost
Andrija

Podrška za ranka živjela cg

Boki 13
Gost
Boki 13

Nema revansizma, a oni sve vase pocistili 👏👏👏👏bravo!

Leka
Gost
Leka

počeo je krivokapić da putuje

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Kako god, krivokapic ce sa ovom ulogom zapecatit svoju politicku karijeru za sva vremena, a sdp nikad vise nece ni cenzus preci !

HektorKuper
Gost
HektorKuper

Evo da vidimo. Patriotska partija, samo će joj rejting rasti.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

SDP je mogao biti broj 1 da nije zabrljao na Cetinju, Tivtu, Kotoru, Ulcinju…

Lokum
Gost
Lokum

Ne bih taj stres, sebi na ovako lijep dan,pričinjava.

Send this to a friend