Politika

Predsjednica kotorskog parlamenta zatražila zaštitu policije

Perović (Foto: Boka news)

Predsjednica Skupštine opštine Kotor Dragica Perović se povodom saopštenja predsjednika Sindikalne organizacije Službe zaštite i spašavanja (SZIS) Kotor, Josipa Markovića, u kojem se između ostalog traži održavanje skupštinskog zasijedanja kako bi se usvojio budžet i počelo sa isplatom zarada zaposlenim u ovoj opštinskoj službi, obratila  Odjeljenju bezbjednosti Kotor.

Razlog je, kako je između ostalog navela Perović, osjećaj ugroženosti i sinhronizovanog političkog pritiska koji je prepoznala u pomenutom dopisu i u aktivnostima odbornika DPS Željka Avramovića, Željka Aprcovića i Jova Suđića.

Perović nam je tim povodom dostavila i policijski zapisnik, a u nastavku je dopis – odgovor, koji je Perović poslala Markoviću:

G-dine Markoviću, sa dužnom pažnjom sam pročitala Vaš dopis i u potpunosti shvatila smisao i razloge Vašeg obraćanja, sa konstatacijom da Vaš dopis nije ni malo bezazlen i naivan.

Tokom svoje cijele profesionalne i političke karijere sam imala ogromno razumijevanje i nerijetko zastupala zahtjeve i stavove sindikata, prava radnika i zaposlenih u javnoj upravi.

Vaš dopis nije imao tu prirodu, već napritiv upravo pilitičku. Prije svega, za konkretne razloge Vašeg obraćanja meni, odmah na početku da Vam kažem, ja sam pogrešna adresa. Prava adresa su oni politički subjekti koji su Vas, indirektno ili direktno, instruisali da mi se naredbodavno, sa velikom dozom prijetnji, obratite, a koji su igrajući se skupštine nezakonito razriješili Predsjednika Opštine, sa svim negativnim posledicama i na taj način doveli Vas i Vaše kolege, i sve nas, u nezavidnu situaciju.

Naravno, sve to skupa Vama ne daje za pravo da mi se na prilično nepristojan način obratite, zavirujući u moj novčanik, sa neskrivenim insinuacijama da ja ne živim od plate, što se da zaključiti da se finansiram iz nekih nedozvoljenih izvora poput krađe i slično. Stoga Vam ozbiljno i vrlo opravdano saopštavam da sam se za Vaše neskrivene prijetnje obratila nadležnim organima, a za ovo drugo nije isključeno da ne pokrenem postupak i pred nadležnim sudom.

A sada jedan dobronamjeran savjet – ja kao osoba nijesam nedostupna i da ste mislili da mi se sa najboljim, a ne ispolitizovanim namjerama obratite, to ste u svakom trenutku mogli učiniti jednostavnim dolaskom u moj kabinet.

Ja stranke primam u toku cijelog radnog vremena i bez posebnog zakazivanja. Vrata mog kabineta su za sve građane, pa i Vas, uvijek otvorena. Bili biste primljeni, saslušani i naravno posavjetovani.

Nemam namjeru da Vam ostavim utisak da nemam razumijevanja za neprimljeni aprilski lični dohodak, ovo zato jer ste i Vi, baš kao i ja, 28. marta primili martovski lični dohodak, što znači da nije tačno da su pitanju tri neprimljena LD i to javnost treba da zna.

U pitanju je jedan LD aprilski, što je svakako za sve nas koji živimo samo od plate veliko, ali ponavljam Vam ja nisam adresa za rješavanje tog problema.

Uzgred za majski LD tek treba da se izvrši obračun. Inače, isplate LD su uvijek vršene do 5 – og u mjesecu, a nekad i kasnije!

Da su Vam namjere bile dobre, Vi kao sindikalac, sa Vašim neposrednim rukovodiocem g-dinom Maksimom Mandićem, mogli ste razmijeniti mišljenje prije obraćanja meni i iz prve ruke biste, vjerujem, shvatili da sam ja osoba koja ima razumijevanja, ali i da sam veliki legalista i da nema tih pritisaka i prijetnji koje bi uticale na mene da uradim nešto čime bih nepravo pretvorila u pravo. Stoga Vas možda kao pravnog laika i mogu razumijeti, ali ne mogu da Vam oprostim.

Vi kao Vatrogasac, obavljajte poslove za koje ste vični i za koje ste kvalifikovani, a meni ostavite da rad skupštine organizujem i vodim u skladu sa zakletvom koju sam položila prilikom preuzimanja ove respektabilne funkcije.

Kratko, dopustite mi da radim po Ustavu i Zakonu, a novčana nagrada za moj i Vaš rad biće kao i svima ostalima.

Kako ste izabrali način da pored ličnog obraćanja meni dopis distribuirate medijima, to ću isto i ja bezrezervno učiniti.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mrgud
Gost
Mrgud

Ako ova zena ostane na vlast jos koji mjesec bice bruke i Kotor. Zamutice ovaj narod, a bogami mnogi su na to ukazivali, no micite je sa vlasti sto prije.

Fileopg
Gost
Fileopg

Treba biti i u prepirci sa nekim gospođa ili gospodin a ne… ,,Biće vječna” gospođo, ma šta vi radili i bilo s kim šurovali…..

Vaso
Gost
Vaso

Cuvena gospodja nacionalista!

Mrgud
Gost
Mrgud

Dako je zastite od ovoga sjor Josipa. Danasnji vatrogasci su dobro optemljeni a i vicni su raznim vragolijama od penjanja skalama na spratove do upadanja u kuce kroz prozore, naravno ako zatreba. Josipe, junacka kuco drznuo si se ali kao sindikalac i to treba postovat. Hvala ti.

Zakon
Gost
Zakon

Radi po zakonu i ustavu a ne saziva skupštinu godinu dana.

Toni
Gost
Toni

Je li ovo vatrogasac nešto prijeti godpođi? E kakvih zečeva…

mga
Gost
mga

Jos samo da je dodala na kraju poput vojvode: “napusi se najniza sirotinjo”!

Pisar
Gost
Pisar

Neka ne brine, niko neće da prlja ruke sa potrošenom robom.

Toni
Gost
Toni

Jesi li razmislio duže od sekund prije komentara? Ako jesi, žao mi te je.

mojsilović
Gost
mojsilović

Malo selo a opasne stranke.. nema Paje a ni Babe Branke.

pozdrav
Gost
pozdrav

Covjek je lose obrazovan i lako podvodiv …. Napuckali su ga ovi iz DPS-a na pogresnu adresu.

Zapamti već jed
Gost
Zapamti već jed

E moj Josipe. Na šta si ti spao.

Toni
Gost
Toni

Interesantno da dobijaš minuse za ovaj komentar. To dosta govori o čitaocima. Sve goli džentlmen, ali kamenjarski.

Dzabe ti je
Gost
Dzabe ti je

ZAPAMTI VEC JEDNOM :Koji si ti ulizica.
Ne zboris kako je Perovicka spala na najnize grane,nego ti.je Josip kriv.
Naravno vama.koji.padate u Kotoru svi su.krivi.

Prvi Palube
Gost
Prvi Palube

Dobra i postena gospodja,samo zastupa krivu stranku,ko jos moze da prihvati Mandica za vodju!

Dusan.iz Skalja
Gost
Dusan.iz Skalja

Protiv vatrogasaca zato sto traze platu zaradjenu?
Prijavljuje Mupu vatrogasce .Ima li to igdje??
Ovo je posljednje dno predsjenice SO Kotor.

Mila iz Dobrote
Gost
Mila iz Dobrote

Josipe, sve čestitke za tebe za sindikalce I cijelu hrabru četu nasih omiljenih kotorskih pompijera.
Pokazite politicarima sto je obican zivot,plata,rate bankarske,rezije,racuni.
Neka se stidi Dragica Perovic.

Saša
Gost
Saša

Vatrogasci,sa vama je Kotor!

Nenad
Gost
Nenad

Danas se Kotor srami zbog ove žene.

Send this to a friend