Politika

Predsjednik Senata rumunskog parlamenta čestitao Bečiću

Predsjednik Senata Parlamenta Rumunije Robert Marius Kazančuk (Robert-Marius Cazanciuc) čestitao je Aleksi Bečiću izbor na funkciju predsjednika Skupštine Crne Gore.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Skupštine, Kazančuk je, istakavši da pozdravlja važne reforme realizovane u Crnoj Gori, iskazao punu podršku Rumunije u cilju pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji EU.

“U nadi da ćemo uspješno savladati ovu vanrednu situaciju sa kojom se suočavamo na globalnom nivou, koristim priliku da reafirimišem cjelokupnu raspoloživost za još dublje i raznovrsnije odnose kroz dijalog među našim zakonodavnim odborima, sa ciljem identifikovanja nekih novih mogućnosti za saradnju, kako bismo intenzivirali sveukupne odnose između Rumunije i Crne Gore”, naveo je Kazančuk u čestitki.

Bečić je u odgovoru ocijenio da je bezrezervna podrška prijateljske Rumunije evropskoj perspektivi Crne Gore potvrđena i tokom rumunskog predsjedavanja Savjetu Evropske unije u prvoj polovini 2019. godine.

“Ne sumnjamo da će Rumunija, u duhu glavnog slogana ovog predsjedavanja, nastaviti da se posvećeno bori za kohezivnu Evropu i zajedničke evropske vrijednosti”, dodao je predsjednik Skupštine.

On je istakao da Crna Gora ne zaboravlja ni doprinos koji joj je Rumunija pružila prilikom pristupanja Sjevernoatlantskom savezu.

“Izuzetno cijenimo našu saradnju u oblasti odbrane i nesebičnu ekspertsku pomoć Rumunije u ovom pogledu. Divimo se snažnim naporima koje ulažete na suzbijanju korupcije, te smatram da se na iste možemo ugledati i u sopstvenoj borbi protiv ove pošasti”, istakao je Bečić u odgovoru, izrazivši zadovoljstvo do sada uspostavljenom parlamentarnom saradnjom Crne Gore i Rumunije, kao i uvjerenje da će tokom svog mandata predano raditi na njenom održavanju i produbljivanju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
cirkus colorado
Gost
cirkus colorado

hahahah…legende jos da mu cestita cak noris…

mrkela
Gost
mrkela

Sve čestitke po sad se u diplomatskom rječniku smatraju kao sau češća Crnogorskom narodu .

Send this to a friend