Politika

Predsjedništvo DPS-a odlučilo: Uskraćujemo podršku Abazovićevoj Vladi, posvećeni smo procesima koji vode Crnu Goru do članstva u EU

Proslava Dana partije / Foto: DPS

Na današnjoj sjednici Predsjedništvo Demokratske partije socijalista je odlučilo da uskrati podršku Vladi na čijem je čelu Dritan Abazović, saznaje CdM.

Predsjedništvo DPS-a se odlučilo na ovaj potez nakon što je u petak Vlada usvojila predlog Temeljnog ugovora između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve.

“Vlada napustila prioritetni zadatak ispunjavanja obaveza iz agende evropskih integracija”

Iz DPS-a su saopštili da je na današnjoj sjednici izraženo “žaljenje zbog promjene političkog kursa Vlade Crne Gore”, kao i da je Vlada napustila prioritetni zadatak ispunjavanja obaveza iz agende evropskih integracija.

“Na danas održanoj sjednici Predsjedništva Demokratske partije socijalista, kojom je predsjedavao predsjednik partije Milo Đukanović, izraženo je žaljenje zbog promjene političkog kursa Vlade Crne Gore kojom je, suprotno političkom sporazumu o njenom formiranju, Vlada napustila prioritetni zadatak ispunjavanja obaveza iz agende evropskih integracija i ishitreno, neodgovorno i bez konsultacija sa stručnom javnošću ušla u zaključivanje Ugovora sa SPC čime je nanijela neprocjenjivu štetu državnim interesima Crne Gore”, istakli su u saopštenju.

Takvom promjenom prioriteta od strane Vlade, ocjenjuju u DPS-u, propuštena je prilika da se obezbijedi snaženje konsenzusa građanske, proevropske politike, a umjesto toga, kako ističu, potpuno bespotrebno i autodestruktivno potencirane su stare podjele u Crnoj Gori čime je, smatraju u toj partiji, ozbiljno ugrožena iznenadno ukazana šansa da naša Crna Gora, kao država koja već dugo prednjači u procesu pregovora sa EU, u dogledno vrijeme postane i njena prva sljedeća članica.

“Uprkos ovakvom negativnom obrtu, Demokratska partija socijalista će, bez odlaganja, u Skupštini Crne Gore nastaviti komunikaciju sa svim parlamentarnim partijama u cilju dolaska do optimalnih rješenja u vezi sa pitanjima koja zahtijevaju širi politički konsenzus”, naglasili su u saopštenju.

Na sjednici je, navode, konstatovano da je Demokratska partija socijalista, nakon pada 42. Vlade Crne Gore, davanjem manjinske podrške u Skupštini “nastojala da obezbijedi pretpostavke za dostizanje kvalifikovane većine čime bi bilo omogućeno imenovanje na ključnim pozicijama u pravosuđu”. Na taj način, ističu u DPS-u, Crna Gora bi dobila završna mjerila u poglavljima 23 i 24, i time, ističu, učinila izvjesnom svoju evropsku budućnost.

“U tom kontekstu, DPS je i u procesu pregovora i u toku rada Vlade, pokazivao maksimalnu širinu, kooperativnost i spremnost za postizanje kompromisa, upravo pretpostavljajući ključni strateški državni interes dnevnopolitičkim razlikama i razmiricama među konstituentima novoformirane parlamentarne većine”, navode iz DPS-a.

Prema njihovim riječima, sadržina ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom “značajno ugrožava državne interese Crne Gore”, ističući da preko tog pitanja “nemamo pravo da pređemo bez adekvatnog i jasnog političkog odgovora”.

“Ipak, Ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, izglasan bez prethodne javne rasprave, uz mnogobrojne manjkavosti koje su javno saopštene od stručne javnosti, predstavnika NVO sektora i brojnih političkih subjekata, a čija sadržina značajno ugrožava državne interese Crne Gore, pitanje je od najvišeg nacionalnog značaja, preko koga nemamo pravo da pređemo bez adekvatnog i jasnog političkog odgovora. Kako bismo izbjegli današnji scenario, više puta smo, tokom prethodne nedjelje upozoravali da se ovo pitanje ne može rješavati ishitreno, te da je bilo nužno uključivanje stručne i naučne javnosti, kako bi se u inkluzivnom procesu došlo do finalne sadržine teksta koji na adekvatan način štiti interese države Crne Gore”, ističu iz DPS-a.

Predsjedništvo je, navode, konstatovalo da, kako navedeni apeli nijesu urodili plodom, već je sasvim suprotno, iskazano “neshvatljivo odsustvo volje za sadržajnim dijalogom koje je u finalu rezultiralo Vladinim faktičkim napuštanjem evropskog kursa, nije ostavljen prostor za dalje pružanje podrške manjinskoj Vladi”.

“Zbog svega navedenog, Predsjedništvo je jednoglasno donijelo odluku da uskrati podršku 43. Vladi Crne Gore i ovlastilo Klub poslanika Demokratske partije socijalista da u toku naredne nedjelje preduzme adekvatne pravne radnje u Skupštini Crne Gore”, zaključili su u saopštenju.

<<<Da li će DPS sjutra odlučiti o sudbini Vlade?<<<

Potpredsjednik DPS-a Jevto Eraković je napisao na  Twitteru da Vlada Dritana Abazovića nema više njihovu podršku jer je za DPS prioritet, bio i ostaje, Evropska agenda.

“Bez kalkulacija smo podržali vladu vjerujući da nam je EU zajednicki cilj. Sada kada je nažalost jasno da nije tako, opet bez kalkulacija nastavljamo da se borimo za isti cilj”, poručio je Eraković.

Portparol DPS-a Miloš Nikolić je u petak nakon saopštenja Vlade da je usvojila Temeljni ugovor sa SPC, saopštio da je jasno šta su naredni potezi.

Nakon usvajanja Temeljnog ugovora, iz te partije su najavili mogućnost uskraćivanja podrške Vladi, dok su iz Socijaldemokratske partije najavili podnošenje zahtjeva za skraćenje mandata Skupštini.

Glavni odbor Demokratske partije socijalista je 21. aprila podržao formiranje manjinske vlade, a poslanici su 28. aprila na Cetinju izabrali 43. Vladu.

Glavni odbor Socijaldemokrata juče je jednoglasno podržao Inicijativu za skraćenje mandata Skupštini.

Za usvajanje predloga Temeljnog ugovora sa SPC u petak je glasalo 13 članova Vlade, pet ministara je izuzelo mišljenje, dok troje nije bilo na sjednici.

M.D. – A.O.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sveto
Gost
Sveto

DPs zavadi pa vladaj.
A o pljački ovih trideset godina tajac.

Car
Gost
Car

Dragi DPS, da nijeste malo zakasnili. Ovo je moralo da se desi i velikim djelom je vasa zasluga. Na sta ste mislili sve ove godine, kako ste zamisljali nasu i vasu buducnost. Sigurno ne ovako, prodavac magle vas je oslabio i sacerao u cosak i nazalost je vrlo uspjesan.

Kako je
Gost
Kako je

Po sirini I dubini

Kralj
Gost
Kralj

A da ste ikada bili voljni da uvedete CG u EU imali ste kad nego je problem kako u pristupajućem procesu nedokazati dugogodišnji marifetluk,
lopovluk i nepočinstvo.Sve se mora mijenjati poslije vašeg fukarluka a ovom malom Abazoviću čestitke za srčanost I sve do sada!

KriptoDrito
Gost
KriptoDrito

Abazović se pri odlučivanju o tom nesrećnom ugovoru pozvao na Andrijaševića, a Andijašević odgovorio: “Prema tome, Temeljni ugovor počiva na neistinitoj i tendencioznoj prezentaciji istorijskih činjenica i istorijskih okolnosti, a sve sa ciljem da se SPC omogući status koji ona nema i ne može imati. Za ovu raspravu je nevažno zbog čega je Vlada usvojila ugovor koji sadrži očigledne istorijske… Više »

skandalozno
Gost
skandalozno

“Otvoreni Balkan je projekat kojim, umjesto da budu zaustavljeni, bivaju nagrađeni velikosrpski i velikoalbanski nacionalizam.” KAŽIMO STOP “OTVORENOM BALKANU”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Stop Dritanu Abazoviću! Skratimo mu pipke izdaje!!!

Fred
Gost
Fred

SVI u Nikšić!!! 🇲🇪

Staxe
Gost
Staxe

Opet jednoglasno,jednoglasnost vas je i dovela dovde…

Tara
Gost
Tara

Dozvoli-liste da Abazovic svasta radi..hapsi..da laze..i ponasa bahato..On se sa zemljom drzave CG sprda,,ne samo DRitan..no kompletni URA..
Ovakav stav..treba sankcionisati..a ovaj Ugovor sa stranom crkvom..ponistiti..Neko mora da ode u zatvor..

Pjer
Gost
Pjer

DPS I evropske integracije
Ni ovi iz Medjedje vise u te bajke ne vjeruju

Ljubo🇲🇪🇲🇪
Gost
Ljubo🇲🇪🇲🇪

1 3 J U L Svi u Niksic 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Damjan
Gost
Damjan

“Живјели моји мили Црногорци!
Живјело наше мило Српство!
Живјела наша моћна заштитница Русија и њени савезници! “
Цетиње, 25. VII/6. VIII 1914. Краљ Никола I Петровиђ

vjeruj
Gost
vjeruj

Moj Zelenko, nijesu to bili Srbalji, no si nešto pobrkao, jadovane, jer učiš od stihoklepaca i “tumača” garašaninovskih. Alaverti se, siroto duhovna…

Ertugrul Beg.
Gost
Ertugrul Beg.

Sad se vidi od koga je sveti Dritan uzeo 21 milion

Lazo
Gost
Lazo

Dps,Sdp,Sd i Liberali – CRNA GORA!
JEDINO, SAMO I ZAUVIJEK!!!!
Nikad više 1918!!! Nikad više litijaši,vučićevici i sl!
Spašavajte nas!!!

goka
Gost
goka

U crnu goru premijer ne moze biti bez Crnogorac koji voli svoju drzavu tako jedino mozemo naprijed

Hnhshs
Gost
Hnhshs

al ugovor ostaje, a vi nista s tim niste uradili

mujo džeger
Gost
mujo džeger

front i demokrate će dati podršku uri i to je to,još malo da se uguraju evropa sad i vlast koja vosdi cg narednu deceniju, suverenisti su imali svoju šansu ali njhovi duboki džepovi počeli su da se vuku po podu pa su se od njih počeli saplitati nemisleći ni trunka na jadni narod kome su bili ukinuli i dječiji dodatak… Više »

Radovan
Gost
Radovan

Ne znam sta je sa ovim komentarina dole , sve botovi….kako bravo , kako tako je….pa dps postavio Dritana i sad kao nismo znali nismo hteli. Zamlacuju narod glupostima. Agenda se zna , temeljni pa open balkan.

Sonja
Gost
Sonja

Bravo, abazovic je davno presao crvenu liniju

Jaso
Gost
Jaso

Dps=Crna Gora!Sve drugo farsa

StoSeReadiii
Gost
StoSeReadiii

Daleko bilo

Eto zltako
Gost
Eto zltako

Hahahahahaha dos je prošlost i ništa vise hahahahha

Luda Simana
Gost
Luda Simana

Da je vječna! Dps nije donio odluku da srusi vladu! Vlada pozdravlja njihovu odluku. Manipulacija novinara cdm i dps je da crkneš od smija..pa dobro nije sramota priznati da vlada nece pasti a Temeljni gotova stvar!🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😘🍻

vjeruj
Gost
vjeruj

Potraži taj sanatorijum više, đavo ga izio, e pocrkasmo od tvojih komentara

Eviva
Gost
Eviva

Neka neka samo tako !!!

LKJ
Gost
LKJ

Ispravan stav, nevažno je da li će Vlada biti srušena. Ali mora u tom slučaju tražiti podršku od sebi sličnih.

Slobodan
Gost
Slobodan

Koja je razlika između, Abazovića sa jedne strane i Krivokapica, DF, i Demokrata sa druge strane, sa instaliranom partijom u Vladi, SNP.
Nema razlike, sada se pokazalo.
Da je vjecna Crna Gora !

Predator
Gost
Predator

Vidi se zasto ste najaca i najbolja partija. Bravo

Pero
Gost
Pero

Bravo

Makarije
Gost
Makarije

E Bogu hvala….
Pa kom obojci kom opanci

Sto
Gost
Sto

Svaka cast. Ali, dok se mi radujemo padu vlade, Dritan ce iskoristiti sledece dane da potpise temeljni sa spc. E to treba sprijeciti.

Sprdnja
Gost
Sprdnja

Srećno bilo.

MNE
Gost
MNE

Bravo

Breza
Gost
Breza

U pamet se braco Crnogorci! Moze li se konacno napraviti dogovor I formirati crnogorski Blok? Moramo se ujediniti!E VIVA.

Medoks
Gost
Medoks

Sada ste sa 28 na barem 48% , garant!

Irena
Gost
Irena

Bravo!!

Titograd
Gost
Titograd

Bravo Dps

Tuški
Gost
Tuški

Svaka čast Crnogorski orjentisan dps nismo ni očekivali drugačije,mislim da je najbolje i najpostenije novi izbori,ali treba isptati neke odluke i neke kordinatore da li rade svoj posao kako treba,primjer dajem u Tuzima sve istinske patriote istjerase iz DPS isto tako u Glavnom Gradu radi Gradonacelnik Podgorice,mišljena sam da bez njih nema jakog DPS možda i griješim ali vrijeme će… Više »

Licka
Gost
Licka

Uvijek je bilo pametnih… I PAMETNIJIH😀

Krule
Gost
Krule

Ovo je istorijski dan, konačno su shvatili da se ponekad mora donijeti neka odluka koja njima trenutno možda ne ide u prilog

Tata
Gost
Tata

Svaka cast, tako i treba kad je ipak DRITANGA

Podgoricanka
Gost
Podgoricanka

Pametna odluka.

Miso
Gost
Miso

Samo sto ne postizete nista,ova vlada ce trajati do izbora,a moze li biti izbora bez VDT a,mislim da ne.

Ggggg
Gost
Ggggg

Dzabe vam je nema vise DPS a

Žuu
Gost
Žuu

E sad pod ruku sa Frontom…

Ludak
Gost
Ludak

E sada dok vam skupština ne skrati mandat potpišite ugovor

Mickej
Gost
Mickej

Je li realno da se zbog crkava ruse vlade u jeku najvece svjetske krize u zadnjih 80ak godina…

Bord direktora
Gost
Bord direktora

Svaka čast za blokadu komentara ,zato i imamo poniženje za nas koji se izjašnjavamo kao Crnogorci . Sve je izgleda prevara !

Da je Vječna Crna Gora !

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Vraću li se ovo Demokrate u vlast sa URAom, nakon svega?

Pggp
Gost
Pggp

Problem je u mladom kadru Dps-a,oni nemaju kapacitet da budu zamjene predhodnim jakim igracima,Vukovic,novinar Nikolic ajte ljudi vise otrijeznite se,ovako ce sad ponovo izaci iz vlasti,bruka…….

neko
Gost
neko

bravo! bravo! bravo! nisam bio vas glasac,ali kad sam vidio sta je alternativa…bilo je mnogo losih stvari u tri decenije dps,ali smo licili na drzavu i imali smo dostojanstvo. mislim da svaki glasac ove partije ima vecu tezinu od prvog covjeka vlade😡🤮

Vuk
Gost
Vuk

Nisam glasac DPS-a , ali sada se zna sta je cinjeti Crnogorci.

MarshalDuklje
Gost
MarshalDuklje

Meni je to sasvim ok, ovakvih ministara nidje nema !

UROS777
Gost
UROS777

Sta ce sada sa mjestima koja su podijelili po dubini ?

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Sad će Demokrate opet po dubini….

marina
Gost
marina

E bog ti svaku srecu DAO…..Ti si nas KRALj

Tošo
Gost
Tošo

Svaka čast !!
Puna podrška u vidu glasa na prvim izborima !

S'ćoška
Gost
S'ćoška

I što, kad će Dritan da to na Skupštinu i od tada tri mjeseca i to ukoliko mu Df ne da podršku, a oće

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

TOO…I!!… Konačno!!

MarshalDuklje
Gost
MarshalDuklje

Vlada treba da padne, ne zbog toga ugovora, nego zbog toga sto je nikava !

Njegoš
Gost
Njegoš

Bravo!! Sad nek ide tamo đe mu je prirodno stanište! Oburdaj!!!

Mira
Gost
Mira

Nijesam ocekivala iskreno..svaka čast!!!

Slobodan
Gost
Slobodan

Samo izbori mogu rijesiti trenutno stanje.
Inace, izlasci, ulaci, rekonstrukcije, na teret su naroda i dovodi drzavu u propast.
Neka je vjecna Crna Gora……

E VIVA
Gost
E VIVA

Bravo! Da je vječna🇲🇪!

E fino
Gost
E fino

Sad je mogu podrzati Front , Demokrate, ……….

Mile
Gost
Mile

Spremajte se za izbore u oktobru.To je to

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Pada, pada, pada vlada …..pada, pada,…….pada, pada…..

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Ova vlada nije trebala ni da se formira !

Crnogorski džez
Gost
Crnogorski džez

Trebala je ! Da zvijer dobro pokaže svoj trag ! Prethodno se krio iza Zdravinja, a sad je jasno pokazao svoje lice !

Durmitorac
Gost
Durmitorac

U srijedu 13. jula svi u Nikšić da pružimo dostojanstveno otpor unižavanju Crne Gore! ✊️

Iva V.
Gost
Iva V.

Nego kako, dolje apostoli broj 2!!!

Marija
Gost
Marija

Bravo !svaka cast!!! odluka godine!

Pješivac
Gost
Pješivac

Spomenik je vašeg junaštva Crna Gora i njena sloboda
To je jedini put po bilo koju cijenu
Sa Crnom Gorom nema kompromisa
🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Jela
Gost
Jela

Tako je, ruši fašizam!!!

Hogar
Gost
Hogar

👍👍👍👍
# a kako drugačije.

Pješivac
Gost
Pješivac

Evropski blok za Crnu Goru
🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Ivangrad
Gost
Ivangrad

Srećnooooo!!!!! Smrt fašizmu!!! 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Maja
Gost
Maja

Bravo

Heroes
Gost
Heroes

Svi u Nikšić 13og🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Heroes
Gost
Heroes

Sa srećooom!!! Smrt fašizmu. 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Pješivac
Gost
Pješivac

Ponovo glasam za DPS, sa zadovoljstvom

Nema tu srece
Gost
Nema tu srece

Aj srecno bilo!!!!

Skot
Gost
Skot

Aj živjeli!

AntifaBelveder
Gost
AntifaBelveder

Svaka čast.

Djuro 🇲🇪
Gost
Djuro 🇲🇪

Tako je 💪💪💪 Bravo!!! 🇲🇪❤️

Laban
Gost
Laban

Jedan pametan predlog koji će podržati EU i Varhelji.Ova vlada je skrenula sa evropskog puta
i potrebni su novi ljudi.Prvo sporazum sa SPC se zamrzneZatim ponuditi rekonstrukciju vlade u kojoj će dominirati ljudi iz nevladinog sektora koji su odani integracijama.Uljharević,Koprivica,Gorjanc,profesor Vučinić,profesorica Đurović,a URA i SNP će biti manjina u toj Vladi.

Levis
Gost
Levis

Da Ura i SNP imaju ministara u skladu sa brojem poslanika.DPS podrži samo ljude 100 %odane integracijama.Pošteno.Mislim da niko ko je za napredak ovo ne može odbiti.

Slavica
Gost
Slavica

Srecno bilo

delboj
Gost
delboj

Realno. Iako su prosrpske partije u vodjstu trenutno i izbori nisu najbplje rjesenje, ovo je bio jedini realan potez, po cijenu bilo cega. Bice tesko ali vidjecemo ima li nas dovoljan broj Crnogoraca da odbranimo drzavu. Od najezde srpskih/Vucicevih partija (DF, Demokrata, Evropa Sad i URA).

Izabela
Gost
Izabela

Nisu Demokrate Vučićeve ni pod razno. Oni su jasno i glasno protiv Otvorenog Balkana.

North
Gost
North

Sa srećom!

Nikac
Gost
Nikac

Tako je

Schumi
Gost
Schumi

Bez obzira na dalju tezinu… odluka jedina moguca!!! Da je vjecna!!!!

Gara
Gost
Gara

Svaka cast

Saveta
Gost
Saveta

Tako je!

Ljilja D
Gost
Ljilja D

Bravo. …

Good buy Charli
Gost
Good buy Charli

Dritan
Em slagao em izdao
Sta s njim dalje
Ignorisati ga I izolovati politicki

marko
Gost
marko

Ubijedite simatizere da je ovo odlicno za crnu goru i crnogorce , razmjestite se po dubini i uzivajte .

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Meni se čini da su svi Cg izdali i DpS i SDP ovo je samo farsa

Zobla
Gost
Zobla

Što im treba ovoliko vremena da odluče.
Sad je 13:31h.???

Bokelj
Gost
Bokelj

Pa zar misliš da oni smiju da sruše vladu? Ovo je foliranje za birače.

Milos bd
Gost
Milos bd

Vi iz DPSa ste najgori. Da nihe tako ne biste izgubili izbore od prslog DFa i Demokrata.

Makarije
Gost
Makarije

Hahahah Srpska stvar je završena…Sad kako vam je volja.

BellaCiao
Gost
BellaCiao

Nije završena. Treba smjet doć na potpis.

Slavica
Gost
Slavica

A sto je to srpsko

Niko
Gost
Niko

Ova Vlada treba da padne i DPS,SDP ne treba da budu taoci ili da se plase da cemo prokockati EU integracije. Abazovicu su dali ljudsku sansu da dokaze da je pogrijesio kada je isao u narucje neprijatelja i dokazao je ovim potezom da on nenoze da se promjeni kao covjek i politicar. Da je vjecna Crna Gora

Musliman
Gost
Musliman

Nema pada vlade dps je slab gubi izbore u pg 😕

Mijo
Gost
Mijo

28 % i jos padaju

_cetinjski_
Gost
_cetinjski_

Njima iz dps a je dobro nego barodu nije al ne kapiras ,da narodu bez njih moze bito samo gore ,

Bokelj
Gost
Bokelj

25 plafon

Nema tu srece
Gost
Nema tu srece

Nema od toga nista. Ali samo da vise ne gledam one nesoje, abazovica djeljosaja i djeku.. nekad su sluzili u narod u cg za’sprdnju..a danas ih dopalo da kolo vode i to uzicko!!!

Rade
Gost
Rade

Nece….

JBU_Traffic
Gost
JBU_Traffic

Ostat u vladi do izglasavanja Vdt i sudskog savjeta,i to sto prije(do kraja oktobra maksimalno-izbjeci ljeto,to je njihova igra-da sve njima krucinalno rade ljeti).Napustiti vladu,uz nove izbore oko marta mjeseca.Nikako prije! I detalj:zavrsiti radar iz donacije NATO-a.to je prst u oku Ru i Srb!

Laban
Gost
Laban

To nema veze sa vladom .To će raditi skupština,a vlada koja je u tehničkom mandatu može da pomogne .Ilipro jena sporazuma sa SPC i rekonstrukcija vlade u kojoj je Dritan premijer,ali će većinu imati DPS u skladu sa rezultatima izbora,a SNP i URA po dva

Felipe
Gost
Felipe

Vidjecemo sad koliko je zapad principijelan i da li ce vas natjerati da postujete njihove stavove i civilizacijska dostignuca ili ce opet zazmuriti kao kad su degradirani tuzliacki zakoni zarad rizicnih kratkorocnih ciljeva.

Vesna Bila
Gost
Vesna Bila

Oburdaj! Ako nećeš, ili znaš nešto što mi ne zbamo, uradi kako je najbolje.

Moja
Gost
Moja

Pi isti vi iz dps godinama ste hranili spc i udomljavali cetnike a crnogorci na red mogli doc niiesu..sram vas i stid bilo za vjel vjekova..vasa je najmanja obavaveza da micete ove fasiste ili oce abazovic gradjanaki rat gradjanski rat u crnoj gori.. ..ovo mrcvarenje i sikaniranje svakodnevno od vjerskih fanatika i srbijanaca je gore mnogo..ne planiram da zivim u… Više »

banjo
Gost
banjo

sta znaci izuzelo misljenje? kaze se glasali su protiv

Ako
Gost
Ako

Ako ste sve unaprijed dogovorili sa urom necete obaliti vladu. Ali cemo konacno znati ko ste vi. Sve smrdi na to, jer u suprotnom ne bi dozvolili da uopšte onakav ugovor dodje do sjednice vlade. Ako vam je bar malo stalo do Crne Gore danas cete srusiti vladu i naci nacin da je formirate bez ure, pa taman nikad ne… Više »

Montenegro
Gost
Montenegro

Evo glasač dps-a cio život, zborim crnogorskim jezikom,podržavam CPC i volim CG više od žibota i kažem da je ne ruše.
Viđeli smo sve evo dvije godine i kako izgleda neka druga većina, a i kako s nama neće i ne šćeše oni koji nas danas najviše pozivaju da se ” oburda”.

Lscg
Gost
Lscg

Da ste radili kako treba nikad kudravog niste trebali podrzati.Sad se vise nista ne pitate.Izigrao vas je kao pocetnike.

Ljubo
Gost
Ljubo

Ako DPS odluči da obali vladu ,podržaće u skupštini demokrate

Hogar
Gost
Hogar

Hahahahahahah
Oće, oće… Kad bi to ti određivao 🤣🤣🤣

Laban
Gost
Laban

Demokrate.Pa ti slabi pratiš političku scenz.Ura je zbacila vladu Demokrata i smijenila sve njihove funkcionere.Svaki dan se prepiru ko radi za koji klan

Zigmund
Gost
Zigmund

Upravo to vi ne razumijete. DPS mora da obali izdajnicku vladu, Crnogorci neće izdati svoje pretke…to su pitanja morala…nekad se mora biti i na gubitnickoj strani….biti poražen nije sramota…biti siromasan nije sramota…

Fantom
Gost
Fantom

Daju podrsku vladi da bi zadrzali fotelje ahahaha ko ce da se kladi?

Moja
Gost
Moja

Tacno tako to rade evo 30 godina sram ih bilo vise

AntiX
Gost
AntiX

Treba pametno odlucit sto i kako dalje….nije jednostavno.Podrska za DPS i za sve suverenisticke stranke🇲🇪🇲🇪🇲🇪 Samo pametno i hladne glave i sprjecit utapanje CG u SRB!

Laban
Gost
Laban

Hahahahahahahaha.Pa već je rečeno na vladi da ova vlada nema više podršku To zna i Dritan ,jer mu je rečeno.Ili.peava evropska vlada ,sa eventualni demokratama ili izbori,a to bi bilo čisto rješenje ,ali će nam uzeti vrijeme

Djuro 🇲🇪
Gost
Djuro 🇲🇪

Glasat ću VAS dok sam živ … Eto!

Slavica
Gost
Slavica

I ja isto

Rakun
Gost
Rakun

🤣🤣🤣kako si bistar

Gojko63
Gost
Gojko63

Nesto ste otanjali

roki
Gost
roki

Samo oštro sa Vladom. Zavrsite to i imate glas mene i porodice.

Tomo
Gost
Tomo

Ne obale li vladu, DPS će ostati bez svojih glasača pa da kažemo biće kao DF po glasovima.Neće bit više samostalno najača, partija u pamet se više.

Mne21
Gost
Mne21

SPC se jos nije zvanicno oglasila, sjedite rijesite tih par spornih clanova ugovora i da idemo dalje. Nije ni crkvi u interesu da prihvati nesto sto moze da se ospori na sudu. Ne inatite se, pitanje je moze li se oborit vlada u skupstini.

Slobodan
Gost
Slobodan

Ne mora da se obori,ako ih podrzi front i demokrate,ali kako ce dobit 48 ili 54 glasa za Vdt i sudski savjet.Extremno podrzavam ulazak CG u EU,ali po cijenu ponizavanja Crnogoraca i Crne gore sam da se uskrati podrska vladi koja se ne drzi sporazuma,to je lazljiva vlada i ne treba da postoji,dosta nam je prevaranata i lazova. Obaraj i… Više »

Rade
Gost
Rade

Spc je na sinodu usvojila ugovor sto jos treba da se oglasavaju oko datuma potpisa i to ce brzo

Schumi
Gost
Schumi

Valjda su jasni dalji putevi????!!!

БСК
Gost
БСК

Ево видјећемо. Ја се могу кладити да ДПС неће срушити владу.

Klackalica
Gost
Klackalica

Cudni su putevi gospodnji…

eto
Gost
eto

ne bude li konkretnih poteza, nemaju vise moj glas niti moje porodice.

Moja
Gost
Moja

Ni moj nikad za vise za zivota ako ne rijese ovu sprdnju sto su akuvavali evo 30 godina

Realista
Gost
Realista

Au sto ce se nasjekirat ako izgube takve glasace…

skandalozno
Gost
skandalozno

Uslovite opstanak Vlade smjenom premijera. OVAKAV PREMIJER JE PROBLEM SVIH NAS! Smijenite premijera! Tražimo postavku premijera.

Бубица
Gost
Бубица

Овог премијера ће подржати ДФ а вјероватно и Демократе. ДПС је у шах позицији.

Slobodan
Gost
Slobodan

A ko ce izglasat Vdt i Sudski savjet pametnjakovicu

Moja
Gost
Moja

A za sta ce mi vdt strucnjace..sta ce mi evropa nesrecna kad cu da zivim sa psihopatama vjerskim i da mi gadovi svaki dan sole pamet ko sam i sto i da mi otimaju..nebilo nas dabigda ka sto i nece

Laban
Gost
Laban

Parlament.

Zdravko
Gost
Zdravko

Izglasace Americka ambasada u Pg

skandalozno
Gost
skandalozno

Slobodane, znam, ali, mislite li da da nas Dritan neće ponovo preveslati ekonomski pogubnim i svakim drugim umrežavanjem sa Albanijom i Srbijom. najmanje “12 apostola” i DF pripadnici po dubini su njegovo “vrijedno” i ucijenjeno oružje, baš kao i jedan poveći broj medija…Možemo li ovako ikud?

Levis
Gost
Levis

Oburdavaj.Dritan prijeti, Dritan ne poštuje sopstveni potpis,prema tome ,oburdaj

Liberal
Gost
Liberal

Što ima da odlučujete? Ako ne obalite ovu Vladu bićete na izborima na 10%

Zeta 🇲🇪
Gost
Zeta 🇲🇪

DPS NE ŽALJITE FOTELJE NEGO SPASITE CRNU GORU I SVE NARODE U NJOJ od NAJVEĆEG u ISTORIJI 🇲🇪 IZDAJNIKA Prosrbina Dritana koji šuruje rad klinike bratove i njegovi 21 milijon eura sa Vučićem i Putinom da nas uvede u OB i OKUPACIJOM 🚁💒🇲🇪

Observer
Gost
Observer

Abazovic nema senzibiltet za ove stvari, njemu je ovo obaveza koju je preuzeo pred izbore 2020. Nije svjestan koju stetu cini u pokusaju da se ispravi istorijska nepravda. Ovo je prica koja prevazilazi mandat bilo koje vlade, ovo je zalog za buducnost drzave.
Umjesto da pruzi sansu cinjenicama i nauci on banalizuje stvari i relaksirano mase rukama

Vesna ode
Gost
Vesna ode

Zašto misliš da premijer jedne zemlje, pa makar bio slučajni, kao Dritan, nije svjestan štetnosti ovog Ugovora, i svega što radi sa Vučićem, popovima i sličnom ekipom? Svjestan je on, itrkako, ali mi nijesmo potpuno osviješćeni.

mili
Gost
mili

Neće Milo dati

Žuu
Gost
Žuu

Jedina je stabilnost u drzavi Dps i Front u koaliciji..inače su isti kao partije u funkcionisanju samo sto su frontovci dosljedniji politicki,nažalost

Jaci od gadafij
Gost
Jaci od gadafij

Obali izdajice i špijune CG.

Joksim
Gost
Joksim

Nema od toga nista ,zna on da cete ga glasat sto god cinio,a cinio je sve najgore,tako da vlada nece pasti,jer se on vise nista ne pita

Istina
Gost
Istina

Znam samo jedno, ako ne “sruše” izdajničku vladu, gube dosta glasova! Pa ako vole neka izvole!

Zigmund
Gost
Zigmund

Tako i treba jer su to svakako glasovi SDP!

S'ćoška
Gost
S'ćoška

Ništa od njih ne zavisi, ako uskrate podršku zbog Ugovora sat će je momentalno Df i svi ostali…

Jaci od gadafij
Gost
Jaci od gadafij

Pameti polako samo, nek stane ako će rusija.
Obalit se mora.

Lafalet
Gost
Lafalet

Oće trčaće sve svi sa urom, ne mlati izdali su svakog.Izbori i kraj, ispadaju oni za vazda pa nek vidi narod ko glasa Adziju i Jokariju.

BellaCiao
Gost
BellaCiao

Ovo je nemoguce jer tako nikad nijedna vlada pala ne bi. Jednom se podrzava manjinska vlada, poslije pada i idu izbori. Ne zamlacujte narod

Hogar
Gost
Hogar

Kako da ne, DF će biti Vlada, ona inače evropski nastrojeni, kosmopolitski, osudili genocid u srebrenici, ukrajini itd… Aha…važi…

Realnost
Gost
Realnost

Kvalitetno SAOPSTENJE .

Send this to a friend