Politika

Preduzeti aktivnosti za ublažavanje društvenih i ekonomskih posljedica epidemije

Nadležne državne institucije već sada treba da preduzmu aktivnosti kako bi se ublažile društvene i ekonomske posljedice epidemije koronavirusa i Crna Gora pripremila za dalji razvoj događaja, ocijenjeno je danas na kolegijumu predsjednika Skupštine.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Skupštine Ivana Brajovića, s obzirom na to da su posljednji podaci Instituta za javno zdravlje o broju inficiranih koronavirusom upozoravajući i pokazuju tend rasta,  konstatovana je neophodnost dosljednog poštovanja preporuka, uz važnost doprinosa svih segmenata društva.

Razmatrana mogućnost odvijanja sjednica putem video-konferencijskog sistema

“Članovi Kolegijuma predsjednika zaključili su da rad Skupštine i radnih tijela u kriznoj situaciji pojave koronavirusa mora biti organizovan na način da omogućava obavljanje zakonodavne, kontrolne i nadzorne funkcije, uz poštovanje propisanih mjera zdravstvene zaštite. S tim u vezi, šefovi poslaničkih klubova razmatrali su mogućnost procesa odvijanja sjednica radnih tijela i plenuma putem video-konferencijskog sistema”, navodi se u saopštenju.

Dogovoreno je i da se prva sljedeća sjednica Kolegijuma predsjednika organizuje uz prisustvo resornog ministra, predstavnika Privredne komore, Investiciono-razvojnog fonda, Centralne banke Crne Gore i Unije poslodavaca.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Radmila
Gost
Radmila

Zašto. Osobe sa. Hendikepom. Nemaju. Ni

kakvu. Pomoć

Milas
Gost
Milas

Treba svima pomoci a prvo osobama sa hendikepom.
Ix sredstava pomoci ne treba da se daje politicarima nista, politickim partijama, poslanicima. Kao ni visokim funkcionerima u opstinskim i drzavnim upravama. Nikome ko ima platu prelo 800 eura u upravama.

Send this to a friend