Politika

Prihvat migranata gest humanosti i solidarnosti Crne Gore i Italije

Dobra i kvalitetna saradnja Crne Gore i Italije ostvarena kroz zajedničke projekte u oblasti policijskih poslova, bezbjednosti i globalnih izazova poput migracija, terorizma i borbe protiv organizovanog kriminala, biće dodatno osnažena kroz nove projekte, poručeno je sa prvog zvaničnog susreta ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i novoimenovanog ambasadora Republike Italije u Crnoj Gori, Luke Zeliolija.

“Ambasador je naročito zahvalio na nedavno iskazanoj spremnosti Crne Gore da na zahtjev Italije prihvati nekoliko migranata sa broda Dićoto, ocijenivši ovaj akt ne samo kao gest humanosti već i solidarnosti dvije prijateljske zemlje”, navode u MUP-u.

Nuhodžić je, kako je saopšteno iz MUP-a, izrazio zahvalnost na podršci koju je Italija pružala našoj zemlji u NATO integracionim procesima, i koju nastavlja da pruža na putu ostvarenja našeg drugog strateškog cilja – članstva Crne Gore u EU.

“S tim u vezi, ministar je govoreći o zajedničkim naporima u savladavanju bezbjednosnih izazova istakao da je Crna Gora u prethodnom periodu, kroz usvajanje Šengenskog akcionog plana i usaglašavanja sa tekovinama Šengena, ojačala svoj odgovor na granicama i dodatno unaprijedila infrastrukturu kroz direktnu budžetsku podršku Evropske unije od osam miliona eura, što će biti nastavljeno i u narednom periodu”, navode u MUP-u.

Sagovornici su zajednički iskazali spremnost za dodatno unapređenje saradnje kroz otpočinjanje novih projekata, podršku i razmjenu iskustava, a prvi u nizu, kako je saopšteno, biće projekat podrške podizanju kapaciteta i razmjeni iskustava u vođenju finansijskih istraga po uzoru na Italiju, koja je u ovoj oblasti jedna od najuspješnijih u Evropi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
bodulski borej
Gost
bodulski borej

u zalud svi napori kada ovi seljenici ter ina sirotinja ne zele u crnu goru, osvim kao odskocnu dasku za dalje. inace, vecina ovih nesretnika s broda je itako u medjuvremenu pobjegla bez traga i glasa. vjerojatno su sada negdje u sjevernoj i bogatijoj zapadnoj europi.

Krsto
Gost
Krsto

Migranti će da lete napolje. Kao što će ubrzo i EU i NATO! Mrš iz Crne Gore! Nije ovo Mojtejegro nego Crna Gora!

Animus
Gost
Animus

Gest bi bio da ih vratimo doma…imamo mi svoje sirotinje na grbaci…

Send this to a friend