Politika

Pripadnici VCG i Ministarstva odbrane završili kurs za sigurno upravljanje municijom

Osam pripadnika Vojske Crne Gore i Ministarstva odbrane dobilo je sertifikate za uspješno položeni Osnovni teorijski kurs za sigurno skladištenje i upravljanje municijom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, sertifikate za uspješno položenu obuku, na ceremoniji održanoj u kasarni “Milovan Šaranović” u Danilovgradu, uručili su im zamjenik načelnika Generalštaba Oružanih Snaga Austrije, general-potpukovnik Johan Luif i generalna direktorica Direktorata za materijalne resurse, Alma Ljuljanaj-Jovićević.

“Kurs je realizovan na osnovu plana bilateralne saradnje Ministarstva odbrane Crne Gore i Federalnog ministarstva odbrane  Austrije, a trajao je od 15. do 31. oktobra. Pet instruktora iz Ministarstva odbrane Austrije i jedan iz MO Bosne i Hercegovine, bili su izvođači obuke”, ističu u resoru odbrane.

Cilj kursa, dodaju, bio je da se pripadnici Vojske Crne Gore i Ministarstva odbrane obuče u oblasti upravljanja životnim ciklusom municije, sa akcentom na sigurno skladištenje, pravilno rukovanje i održavanje u skladu sa najvišim međunarodnim standardima.

“Teorijski kurs je samo uvertira za praktične i teorijske kurseve koji će se realizovati u budućem periodu. Saradnja sa FMO Austrije u prethodnom periodu bila je na izuzetnom nivou, i to u oblastima riješavanja viškova municije i naoružanja, razvoja kapaciteta i podrške prilikom formiranja Regionalnog centra za planinsko ratovanje u Kolašinu”, zaključuju u Ministarstvu odbrane.

Send this to a friend