Politika

Pripadnici XI kontingenta Vojske Crne Gore stigli u Avganistan

Pripadnici XI kontingenta Vojske Crne Gore u misiji „Odlučna podrška“, njih 27, stigli su u Avganistan.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić tokom ispraćaja vojnicima je poželio uspješno ispunjavanje zadataka i častan povratak.

“Pred Vama jeste složen zadatak i od vas očekujemo da opravdate već stvorenu sliku o našem vojniku u međunarodnom okruženju i da se trudite da postignete još bolje rezultate, pri tome razumijevajući različitosti i poštujući običaje drugih“, istakao je Dakić.

On je naglasio da je u svemu tome izuzetno važna podrška porodica, koje će imati podršku Ministarstva odbrane i Vojske.

Komandant XI kontingenta, kapetan Danko Kovačević kaže da su vojnici prošli šestomjesečnu zahtjevnu obuku i naglasio da je izgrađen čvrst vojnički kolektiv, koji karakterišu stabilni međusobni odnosi i povjerenje, koji su potrebni da se odgovori na sve izazove.

„Sa sigurnošću mogu da kažem da će svaki pripadnik kontingenta dosljedno i profesionalno obavljati zadatke i opravdati ukazano povjerenje, onako kako to dolikuje pripadnicima Vojske Crne Gore, promovišući vrijednosti naše vojske koje proističu iz patriotizma, vojne tradicije i moralnog nasljeđa “, kazao je kapetan Kovačević.

Pripadnici XI kontingenta u misiji „Odlučna podrška“ biće šest mjeseci.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Velja gora
Gost
Velja gora

Generale, diko nasa
Bolje bi.bilo da ste ove poslali.na granicu Irske i Britanije.
Sve mi se cini da ce to biti.potrebniji
Ako Bog da….
Prihvatam da primim 10 britanskih izbjeglica

SEKULA DRLJEVIC
Gost
SEKULA DRLJEVIC

NAZADNI TIPOVI NISTA VAMA NIJE JASNO ODRZAVAJU MIR IZMEDU ZARACENIH PLEMENA TO CASTAN POSAO,ALI VI NE VIDITE DALJE OD VASE MILE SRBIJE

Nist
Gost
Nist

Šta će naša vojska tamo? Šalju je Milo i ekipa da se dodvore svojim šefovima u NATO.

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Što će naši vojnici u Avganistanu? Meni i dalje nije jasno. Koga to i od koga da brane? Da nam nije ko iz Avganistana prijetio da ugrozi teritoriju? U sve li se umiješaju Balkanci, ama svi sreda (čast časnim pojedincima). Jaa ih volija da sam pročitala da je tih 27 ljudi pošlo u Avganistan kao kustosi muzeja, arheolozi, naučnici itd,… Više »

Burin
Gost
Burin

Idu jer im je iz usa naređeno. A zašto? Nije njihovo da misle o tome.

Tuga za Jug
Gost
Tuga za Jug

Ne smiju pitati ..

dejo
Gost
dejo

cijel crnogorska vojska ode u afganistan svi 27 pa ko ce paziti dona i njegovu privatnu drzavu

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Što će naši vojnici u Avganistanu? Meni i dalje nije jasno. Koga to i od koga da brane? Da nam nije ko iz Avganistana prijetio da ugrozi teritoriju? U sve li se umiješaju Balkanci, ama svi sreda (čast časnim pojedincima).

Rajan
Gost
Rajan

Srecno momci….

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Znaci avganistanci su ti od kojih treba da branimo zemlju.bas sam se pitao sto ce nam vojska i od koga smo to mi ugrozeni.

Puste bajke
Gost
Puste bajke

Malo pomalo eto ih svi. Prvo jedan, te dva, pa sad trideset.

nokia
Gost
nokia

A što da ih ne ćera ko? Da nije tebi ko na vrata zakucao i naredio ti da ideš za Avganistan? Ne bgm, no se veze fataju najstrašnije samo da odu… Tako da ne vidim sto je problem ođe.

Send this to a friend