Politika SVE IZVJESNIJE DA ĆE OPOZICIJA U NIKŠIĆU NASTUPITI U VIŠE KOLONA

Pritisci na Daku bez rezultata, svi će morati da se izmjere

Nikšić

Za lokalne izbore u Nikšiću od juče je počeo da teče rok za predavanje izbornih listi koji ističe 16. februara, a za sada je poznato da će samostalno nastupiti GP URA i Narodni pokret Crne Gore, čiji je osnivač poznati biznismen Miodrag Daka Davidović, pišu Dnevne novine.

Još nije poznato ko sve čini koaliciju oko Demokratskog fronta (DF) “Za budućnost Nikšića”, kao ni kako će na izborima nastupiti vladajuće DPS i Socijaldemokrate (SD).

O načinu nastupa na izborima još ne govore i Demokratska Crna Gora, Socijaldemokratska partija (SDP) i Demos.

Upravo ova tišina kada su predizborne koalicije u pitanju nastala je zbog Davidovića i njegovog Narodnog pokreta. U posljednje vrijeme se, naime, sve češće govorilo o formiranju zajedničke liste partija koje imaju prosrpsku profilaciju, pa se u razgovore uključila i Mitropolija crnogorsko-primorska.

Prema nezvaničnim saznanjima Dnevnih novina, i episkop budimljansko-nikšićki, trenutno administrator Mitropolije, Joanikije pokušao je da posreduje u dogovoru opozicionih partija u Nikšiću, ali, sva je prilika, neuspješno.

Ova misija je bila neuspješna zato što je podrazumijevala ravnopravan odnos Narodnog pokreta i Demokratskog fronta, prije svih, ali to ni vladika Joanikije nije uspio da obezbijedi.

Poznato je da Davidović više nije u ljubavi sa liderima DF i on, ovoga puta, nije dozvolio da njegove ideje prođu nezapaženo.

Poznat je Davidovićev uticaj u Nikšiću, i to je bio povod da počnu pritisci na njega i njegov Narodni pokret, jer se očekuje njegov, kada je opozicija u pitanju, veoma dobar rezultat.

“Na Svetoga Savu objavljujemo da ćemo učestvovati na izborima u Nikšiću i sa Gospodom izvojevati pobjedu na još uvijek neslobodnim izborima u našem gradu. Pozivamo sve slobodoumne radnike, seljake, penzionere, studente i intelektualce da nam se pridruže da vratimo naš grad gdje je bio prije sotonskih vremena. S vjerom u Boga” jasan je Davidović.

Očigledno je da Narodni pokret ima velika očekivanja od izbora u Nikšiću.

“Davidović ne vidi u čemu je problem. Ne radi se ni o čemu drugo već o želji da se svi na izborima izmjerimo i da nam građani kažu koliko ko vrijedi. Treba doći do pobjede, a Narodni pokret to može. Lako se nakon izbora dogovarati”, rekao je izvor DN iz Narodnog pokreta.

Na drugoj strani, Demokratski front je, očigledno, nezadovoljan razvojem situacije, pa se pritisci na Davidovića, naročito iz Beograda, nastavljaju.

Ovih dana u Nikšiću se nalazi veliki broj funkcionera vlasti iz Srbije.

Zbog toga je Socijaldemokratska partija pozvala potpredsjednika Vlade i koordinatora bezbjednosnih službi Dritana Abazovića da javnost informiše o tačnosti medijskih informacija o učešću funkcionera Srbije u izbornom procesu u Nikšiću.

I NVU Crnogorski zbor pita Vladu Zdravka Krivokapića da li će i šta preduzeti da se spriječe akti miješanja u unutrašnje stvari Crne Gore, ali i, kako su saopštili, direktnog atakovanja na njenu suverenost.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Andrevac
Gost
Andrevac

Bez brige, stigle su pare iz Beograda, stigli kriminalci, stigle šajkače, jeleci i opanci. A ako zatreba biće kama i redenika. Bog te veselio Nikšiću, grade antifašizma i slobode.

Gru
Gost
Gru

Sad svi koriste nekakvog gospoda za svoje ciljeve 🙂

🇲🇪bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪bernini🇲🇪

Neka nadležni organi i mediji obiđu stambenu zgradu Davidovića u Nk, da vide kako je prevario ljude i šta čeka one koji mu vjeruju!!

Bnjj
Gost
Bnjj

Da li je moguće da neko glasa Daku

Topp
Gost
Topp

Ne shvatam zašto DPS neće da pokaže poštovanje Daki. Ipak će on pokušati da pomogne.

Vanja
Gost
Vanja

Gospodin pomiluj

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Daka je klasični srbski svetac, nemojte ga dirati.

Da je vječna
Gost
Da je vječna

A što izlazi Daka.sa bogom i Joanikijem, neka izađe sam. Jadni narod neznaveni, što rade prevaranti stari od njega.

Dado
Gost
Dado

Počistice vas DPS ubjedljivo

Soko
Gost
Soko

Braća po zajedničkom đedu sa KiM prva predale liste

Dula
Gost
Dula

Pa granice su i otvorene da bi “funkcioneri” bili dostupni u CG. Jadno i zalosno.

Dula
Gost
Dula

Idite svi zasebno, pa cemo vidjeti rezultate.

Srdja milovic
Gost
Srdja milovic

Dobar je Daka. Nemojte tako. On je dobri ratni profiter

Send this to a friend