Politika

Privremeni odbor radiće na izbornom zakonodavstvu, predsjednik iz DPS-a

Reformom izbornog zakonodavstva će se baviti privremeni skupštinski odbor, koji će činiti poslanici, po sedam iz vlasti i opozicije. Predsjednik ovog tijela biće iz DPS-a.

“Nema koopreddjedavanja. Imamo predsjednika koji će biti iz najjače pozicione partije, i zamjenika predsjednika koji će biti iz najjače opozicione stranke. Kada je rječ o sistemu odlučivanja, težićemo da to bude konsenzus, kazao je danas predsjednik Skupštine Ivan Brajović, a dogovoreno je današnjoj sjednici Kolegijuma predsjednika Skupštine.

Skupština će najvjerovatnije o formiranju ovog tijela raspravljati na sjednici 30. oktobra.

Predstavnici NVO i akademske zajednice moći će da doprinesu radu ovog tijela.

Poslanik Demokratske partije socijalista Nikola Rakočević je poručio da su sve opcije na stolu kao i da još nije finalizovan završni tekst odluke na osnovu koje će funkcionisati radno tijelo.

Poslanik DF-a Milutin Đukanović kaže da će u Odluku ući i stav da se može razgovarati i o izmjenama i Ustava Crne Gore”- kazao je on.

Poslanik SDP-a Raško Konjevič je istakao da su prihvaćeni njihovi stavovi kada je riječ o učešću NVO, kao i stav vezan za potrebu izmjena i dopuna i usvajanju novog Zakona o javnom servisu.

Potrpedsjednik Skupštine Genci Nimanbegu danas je saopštio  da će manjinske partije imati dva predstavnika u radnom tijelu.

Sjednici nisu prisustvovali predstavnici Demokrata i Građanskog pokreta URA.

M.D.

Send this to a friend