Politika

Problematičan izvještaj Freedom House-a: Da bi bilo sve negativno, i litije stavljene u prošlu godinu

U najnovijem izvještaju “Države u tranziciji”, organizacije Fridom haus, koja se bavi ljudskim pravima i promovisanju demokratije u svijetu, Crna Gora i Srbija izgubile su epitet “djelimično konsolidovanih demokratija”.

<<<Crna Gora država više nego ikad, slobodnija nikad bila nije, daleko ispred Srbije<<

Fridom haus je, nakon analize stanja svrstao ove dvije države Zapadnog Balkana u grupu tranzicionih, odnosno “hibridnih režima”, što podrazumijeva države u kojima su demokratske institucije krhke i u kojima postoje značajni izazovi u odbrani političkih prava i građanskih sloboda.

Ipak, analize stanja u Crnoj Gori, koje je objavila ova organizacija u najmanju ruku je problematična i to iz više razloga. Treba reći da su autori izvještaja za Crnu Goru Vuk Maraš, direktor regionalne Medijske asocijacije jugoistočne Evrope (MAJE), čiji je osnivač koncern “Vijesti”, a prvi predsjednik Skupštine je Željko Ivanović, predsjednik Odbora menadžera “Vijesti”, i Ana Ivanović iz Cemi, koja je kao aktivista CGO Daliborke Uljarević učestvovala u izradi medijskih zakona.

Prosto je nevjerovatno da ova institucija objavi da su se litije u organizaciji Mitropolije crnogorsko-primorske održavale prošle godine, iako je svima poznato da su prvi značajniji protesti počeli u januaru i trajali sve do proglašenja pandemije korona virusa.

U dijelu izvještaja koji nosi naslov “Kroz eko proteste podrška demokratiji”, piše: “U međuvremenu, Crna Gora je prošle godine doživjela najveće proteste u njenoj istoriji u kojima je učestvovalo oko 10 odsto stanovništva a ipak vladini službenici su dali samo ustupke difuznoj kampanji protiv brana (vjerovatno se misli na male hidroelektrane. prm.au.) čiji mitinzi nikad nisu privukli više od nekoliko desetina ljudi”.

Nakon ovoga može se reći da je ovaj izvještaj u najmanju ruku neozbiljan, jer je sasvim jasno da metodologija ovog istraživanja nije dobra, jer su događaji iz ove godine smješteni u prošlu. To značajno, mada može nekom izgledati nebitno u ovom trenutku kada je izvještaj već urađen, mijenja stanje stvari.

I mogu se mnogi složiti sa argumentima Fridom hausa koji su doveli do toga da i Crna Gora bude smještena u grupu “hibridnih režima”, ali se ne možemo oteti utisku da je postojala namjera da se to učini. Izvještaj, jednostavno, nije tačan.

Crna Gora se našla na udaru “naučnih saradnika” Fridom hausa i zbog saradnje sa Kinom, a čitajući izvještaj “Države u tranziciji”, možete steći utisak, možda je i pogrešan, da je on i nastao kako bi se ukazalo na Kinu kao globalni problem. To nas i ne bi toliko interesovalo da Crna Gora, izgleda, nije i kolateralna šteta.

Fridom haus u izvještaju navodi da Kina sve više koristi slabosti institucija uključujući se u korumpiranje političke i ekonomske strukture. U izvještaju je ukazano na uvoz tehnologije za nadzor u državama poput Srbije, kao i kampanje medijskog uticaja, kao i takozvanu dužničku diplomatiju u Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji, u kojima Kina kontroliše značajne sume stranog duga tih država.

FH navodi da 39 odsto inostranog duga Crne Gore duguje upravo Kini. Svima u Crnoj Gori je poznato da se ovaj dug odnosi na izgradnju auto-puta i da, do sada, nije bilo ni jednog nagovještaja da ne možemo “ispratiti” te kredite ili da nam je bilo šta oproešteno, što bi moglo navesti FH da govori o nekoj međudržavnoj korupciji. Otvara se pitanje kako bi izgledao ovaj izvjštaj u slučaju da auto-put u Crnoj Gori gradi neka američka, njemačka, švajcarska ili francuska kompanija? Da li bi tada bilo govora o dužničkoj diplomatiji? Interesantno je da je urađena i tabela država koje sarađuju sa Kinom i sve su one nazadovale na listi Fridom hausa.

Iz Fridom hausa za Crnu Goru su podsjetili na bojkot opozicije u radu Skupštine, na odsustvo opozicionih stranaka nakon parlamentarnih izbora 2016. godine, kada je zbog slučaja poznatog kao “Državni udar” odlučila da stupi u bojkot parlamenta, smatrajući da je taj događaj uticao na rezultate izbora.

Mili Prelević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CrnoGorac
Gost
CrnoGorac

Pa možda je bolje što su “nesporazume” sa crkvom stavili u 2019. Dako se nađe neko rješenje, pa da se to ne spominje i kao problem u sledećem izvještaju.

Sputnik
Gost
Sputnik

Le Pen, Vilders, Orban, Salvini, Faraž… rast ksenofobije, antisemitizma, rasizma, fašizma, kleronacionalizma, mržnje, islamofobije, izolacionalizma, agresivne desnice u Italiji, Holandiji, Francuskoj, Britaniji, Njemackoj, Danskoj, Švedskoj Austriji, Madjarskoj, Poljskoj, Slovačkoj, Češkoj, Bugarskoj… O Kini, Rusiji, pa i SAD da ne pričamo. To su za Freedom house sve države koje maksimalno neguju i razvijaju demokratiju, ljudska prava , slobodu štampe i ostale… Više »

Copretsa
Gost
Copretsa

U centar, Uljarevic, Tadic, Maras posto kilo obraza? Kako vam se kotira stid na berzi ovih dana?

Vito
Gost
Vito

Nikolaidisu reaguj!

UCQ
Gost
UCQ

Crna Gora nije samo Serbalja ovo je drzava Gradjanska.Nikad vise 1918 sad ce odlucivat Bosnjaci Romi,Hrvati,Albanci i Crnogorci o presidenjenju nema vise Podgoricke skupstine no Cetinjska

cicko
Gost
cicko

Sve vise ce ovakvih izvjestaja biti,u to sam sigurna,ali opet nije bitno sta se kaze,nego KO kaze.

Maki
Gost
Maki

Da li neko zna da mi kaze koako se dobija tih 222 eura pomoci,dje i koja je procedura ???

miloojkkka
Gost
miloojkkka

Mogu oni da pisu sto god oce,narod ima povjerenje u vladu i tacka.

booi
Gost
booi

Boli ih sve ucinjeno do sad…siguran sam da ce sad bit svakakvih izvjestaja i lazi..Na djelu se vidi koliko smo jaki kao drzava i koliko su nam institucije snazne.

pixel
Gost
pixel

Cim vidim imena autora izvjestaja,sve mi je jasno!

djina
Gost
djina

cijeli svijet je zaduzen i javni dug im je ogroman,pa evo ih,ali pojedinima sve sto je u CG cini se da je najgore!!!

ND123
Gost
ND123

Norveška da nam pozavidi na demokratiji
Možemo da im damo pelcer ali im se neće primiti
Čudi me to od Freedom House-a sa tako lažu

Freedom dom
Gost
Freedom dom

Ha,ha,ha pazindnevne novine u odbrani neobranjivog

delboj
Gost
delboj

“istinite” Vijesti… Medijska mafija prvog stepena

Broj 1
Gost
Broj 1

Normalno kad takozvane nvo blate državu svuda po svijetu a ovi ih smatraju za kredibilan izvor

KontraMiting
Gost
KontraMiting

A ko ce drugi nego vijesti ovo zakuvat

Anti DPS
Gost
Anti DPS

E zamisli da ti zeljko ivanovic pise izvjestaj o necemu,zemljo otvori se ,sta sve necu cut

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Opoziciona posla,takticki su isli na sto veci broj protesta samo da bi nas pred evropom pokazali kao nepozeljnu turisticku destinaciju i dobili povod da krive vlast ako se smanji turisticka sezona

Leart
Gost
Leart

Sorosevska propaganda protiv crne gore,ne valja im izgleda sto nam kinezi grade autoput

Komita
Gost
Komita

Lose je sto se drzava zaduzila,a ne no sto je trebala ? Da stedi 20 godina za taj autoput ?

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

E sto se radi od price oko kredita,bgm ka sa niko na svijet kredit nema no mi

Liberal
Gost
Liberal

Kad se izbori namjeste onda vlast pobjedjuje sa 1% razlike a ne sa 10% kao kod nas,tako da je to prazna prica

Stefo12
Gost
Stefo12

E ja mislim da nema ,,diktatora ” kojeg vise opozicija i mediji pljuju od Mila,toliko o toj ugrozenosti slobode govora i demokratije

Dkopačzlata1920
Gost
Dkopačzlata1920

Vlado ti ces mene u crnogorce rekao si da si potomak sa cetinja da su tvoji iz stare crne gore da si našao u knjigu tako da ćeš zaboraviti Kruševac.

STK
Gost
STK

1920 Da nas Srbijanci ne okupirase 1918 danas bi zivjeli srecno u ponositoj zemlji Albaniji nikad vise 1918

Nije nego
Gost
Nije nego

STK ove tvoje u Hrvatskoj, u Federaciji BiH i na Kosovu i Metohiji je Srbija baš dobro sačuvala. 😁😃😂🤣😄 Crnoj Gori očigledno ne treba Srbija. Sad ćeš tri pune godine NATO članstva Crne Gore da proslaviš. Uživaj.

Mirko
Gost
Mirko

Kod nas litije, Risto, vlada i vlast, opozicija, sloboda medija, potrosacka korpa, prosjecna plata, privreda i proizvodnja (nepostoji uposte), ekonomija, zivotni standard, zdravstvo su najgori ne u evropi no u svijetu. Po slobodi medija srbija je ispred nas. Nema nama plnapretka dok su na vlasti oni koji su do juce mrzjeli Crnu Goru i sve crnogorsko i dok ovi iz… Više »

Neka to
Gost
Neka to

Ti si zalutao komplet ili ne znas da citas,Srbija nije po slobodi medija ispred nas i kao drugo ovaj izvestaj je pisan od Gazde Vijesti i njegovih radnika i zato je glupo takvog ga prihvatat .Da Ivanovic stoji iza toga dokazuje o cemu se tu radi .

Popokatepetl
Gost
Popokatepetl

Dovoljno je vidjeti da u Srbiji ima neko kao što je Kesić. Da nema takvih kod nas? Slučajno?

Crnogorac broj1
Gost
Crnogorac broj1

Mora da nas svijet mrzi, aham…nego vide sto se cini u cg i ne mogu da vjeruju svojim ocima

Milo nisicki
Gost
Milo nisicki

A jes’ svi su se urotili protiv CG, Srbi sigurno nesto burgijaju, ko da mi gradjani i vi iz CDMa ne vidimo da je demokratija siroka.

Beli
Gost
Beli

Koliko se Viktor Orban bakće ovom mapom i sto je Madjarska zuta? Ni malo!
E bas zato mu drzava nije krhka, nego najjača u jugoistocnoj i srednjoj Evropi!

Kokot
Gost
Kokot

Fridom haus ne sarađuje sa bilo kim nego sa NVO koje su priznate i sa ljudima koji ulažu napore u razvoju demokratije.Izvještaj je relevantan pa se sada vi pravdajte.Ah DA…..još jedan ajmo sad svi poznatu mantru JOŠ JEDAN ATAK NA DRŽAVNOST CG.

Tivat
Gost
Tivat

Da je Crna Gora kolko Francuska, pa da posumnja, da nisi siguran kako je u tom dijelu zemlje, možda ovako možda nije…
U Crnoj Gori koja se tobože ponosi Kraljom Nikolom “željna sa ispravi nepravde prema Njemu”, hapsi ko nacrta Trobojku Kralja Nikole, sa kojom je sahranjen, i tako i donešen u Crnu Goru.
Toliko o dvoličnosti..

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Nije sahranjen sa trobohkom – mitomanu servski. No sa crnogorskom. Onom crvenom od vajkada!!! Pogledaj sahranu. Mozes naci na youtube. Pa onda kokodaci.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

A jes, Fridom haus velikosrbi

Aaaaa
Gost
Aaaaa

A greote. Nikad dosta lazi ??? Batalite ovi narod vise.

GoranM
Gost
GoranM

Sramota,udar na ovakvu demokratiju.Aj bjezite,jedino u Sjevernoj Koreji narod manje prava ima.

Pjer
Gost
Pjer

Kakvi smo
Malo su nam rekli

Atos
Gost
Atos

Na isti način kako se dobijaju posci iz Crne Gore dobijaju se iz svih zemalja Evrope, i samo se mi žalimo haha

Rakija lijek
Gost
Rakija lijek

Jado moj cijela Evropa se zeleni mimo zapadnog Balkana, Ukrajine i Moldavije, a Rusija, Bjelorusija i Turska su van svakih evropskih kategorija.

Bnjj
Gost
Bnjj

Sve je istina što su u izveštaju napisali

Rakija lijek
Gost
Rakija lijek

Aha. Sad patite kad vam je Freedom House pokazao gdje vam je mjesto. Jedino nisu u pravu za Madjarsku.

Maki
Gost
Maki

Da li neko zna kako i kad cemo dobiti onu pomoc 222Eura,koja je procedura?

Ubljanin
Gost
Ubljanin

A sto sad stavljate zajedno i Srbiju? Vi stvarno potcjenjujete narodsku inteligenciju? Neka, neka, mrzite, mrzite….

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Te mape su slika politickih igara zapada i nista drugo!! Na podobne i nepodobne.

Antoan
Gost
Antoan

Sve su vam ovo namjestaljke i klasične smicalice koje dolaze iz određenih centara moci sa ciljem da diskredituju rad trud i zalaganje vlasti i drzavnih organa

Tesaloniki
Gost
Tesaloniki

Fakat je da je zakljucak izvjestaja los – u nedemokratskoj zemlji ne bi bilo ni litija, ni protesta ni Vijesti, ni Dan-a, ni in4s-a, ni mnogih drugih pojava… Upravo sve te pojave idu u prilog zakljucku da je Crna Gora vrlo demokratska drzava, jer u “hibridnom rezimu” nijedna od navedenih pojava ne bi mogla proci. Sto se autoputa tice, bio… Više »

Apokalipsa
Gost
Apokalipsa

Niko ne osporava bilo sto ali vidimo da je upitno koja je metodologija koristena prilikom analize, a samim tim i relevantnlst izvjestaja je pod znakom pitanja

Bjelopoljac
Gost
Bjelopoljac

Samo se pitam na osnovu kojih parametara analiza su oni dosli do kvih rezultata da bi sacinili takav izvjestaj

Ilija
Gost
Ilija

Izgleda se samo utrkuju ko ce vise da blati vlast i sav dosadasnji rad i ucinak

Kengur
Gost
Kengur

Dežurnih kritičara dušebrižnika i hejtera je koliko voliš, samo izviru

Rada
Gost
Rada

Pa eto izgleda ti strani stručnjaci i eksperti znaju bolje kako je nama ovdje od nas samih

Daka
Gost
Daka

Izvještaji Evropske komisije o stanju u C.Gori nastaju na osnovu direktnih informacija koje dostavljaju njihovi činovnici stacionirani u Pg i koji su iz prve ruke upućeni u zbivanja u C.Gori.Sa druge strane,F.Haus dobija izvještaje posredno,tj.preko NVO koje se uglavnom nalaze pod uticajem Vesti.Zato se izvještaji EK i razlikuju od izvještaja F.Hausa.

Svoj na svojem
Gost
Svoj na svojem

Ne bih želio opravdavati režim i braniti državne institucije, ima dosta toga da nije dobro ali bože moj mi smo takvi jednostavno. Podjimo realno sagledati stanje ja sam čvrsto uvjeren i može se potkrijepiti dokazima da danas u svijetu nema idealne savršene države koja ne krši ljudska prava neka manje neka vise . Sve zapadne zemlje krše prava migranata, islamofobija… Više »

hans
Gost
hans

Rečeno je šta je rečeno.Nije greška sigurno.Za svaku državu to bi bio dobar znak da pokrene demokratsku mašinu.Otklanjati jedno po jedno.Bar sjesti sa opozicijom i izborne uslove dotjerati maksimalno moguće u postojećem vremenu.Bruka!!!!!!

drmr83
Gost
drmr83

Kad jedna osoba vlada 30 ili vise godina to se naziva demokratijom, ne vidim problem.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Pitaj Merlelovu koliko vlada. Nas Presjednik neka vlada dozivotno.

NIKOLINA
Gost
NIKOLINA

Znaci krivci su u Nvo a stanje je super. Dzaba ste krecili

Sasa
Gost
Sasa

Mozda nama ne valja ovaj izvjestaj, ali valja evropskoj komisiji. Vec jutros su poceli da ga citiraju i da nas pominju.

Roro
Gost
Roro

E ovako:1.RTCG desila se klasična uzurpacija od strane Dpesa.2.Afera Koverta,gdje su prvi put u istoriji CG Građani samoorganizovano,masovno izašli na ulice nekoliko mjeseci,i niko ali niko nije dao ostavku.3.Lažni,najgluplji,do bola loše orgsnizovan državni udar,sa glavnim svjedokom saradnikom,koji je sve samo ne pouzdan.4.Nekoliko stotina hilljada građana,ili minimum njih 50%traži promjenu vjerskog zakona,Dps ni da čuje….Nismo mi ništa krivi?A već ubistva po… Više »

Hipp-
Gost
Hipp-

1. zato imate 90% nezavisnih i degutantnih, a neki su u dobroj mjeri sovinistickih medija nasuprot drzavnoj TV. 2.glavni akteri trpe sankcije i mnogo toga ce se promijeniti, osim jednog koji je pobjegao a o tome ni rijeci.3. drzavni udar je prepoznat od relevantnih adresa, tako da se komentar podvodi pod 1. 4. Vjerski zakon je donijet u zakonskoj proceduri,… Više »

Roro
Gost
Roro

E pa to e pa to….glavom u zid se ne može.

Haris
Gost
Haris

aaaaaaaahahahahahaha

vesko nk
Gost
vesko nk

Roro ne avetaj.Litije su politički motivisali Srbija i Rusija.Kina se pominje kao i kriminal ali ono što je istinito to je pravosuđe.Ono nam se obija o glavu mislim nama koji je imamo a ti imaš litije Roro ma pameti tu nema.

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Popiste vi mjeru i odluku,pa se sad tješite i pravdajte.

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Da su nas nahvalili, na sva zvona bi bilo oglašeno da nas je FH pohvalio i kako je to dobra institucija. Ovako i pored svega čega smo svjesni da se dešava, mi ne priznajemo da nešto nije ok. Kao prije par godina kad je izašao članak u Britaniji da je CG korumpirana – odmah smo skočili da se branimo “nismo… Više »

Haris
Gost
Haris

Navedi što nije ok, pušti praznu priču?

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

Sta rade rublje jado moj.. pisu o korupciji oni koje treba ispitat i provjeriti koliko su oni uzelu da sve ovo napisu u ovom trenutku na ovakav nacin.. sronne napisete kakva je situacija po tom pitanju u u srbiji recimo kosovo, republici sumskoj.. no je samo CG u fokusu!! Providno je to !

Lucije
Gost
Lucije

“neko” na TV-u izjavio a vezano za situaciju sa Crkvom i odnosu Državnih organa prema istom..pafafraziram “Ne mogu državni organi biti potpuno nezavisni, ko hoće da bude potpuno nezavistan neka da otkaz i na kraju neka ode iz Crne Gore”. I onda kada neki kaže da ne vjeruje u nezavisnost institucija, da li ima neko obrazaca ga pita, zašto. I… Više »

Gradjanin
Gost
Gradjanin

Aok kako lažu ovi iz Freedom Hausa, bruka jedna. Inače bi bilo super, ma divota….

Haris
Gost
Haris

Ne laže FH, već njih lažu ovi, a oni još luđi ako takvijem vjeruju, moš mislit tog moždanog kapaciteta aaaaaaaahahahahahaha

Gradjanin
Gost
Gradjanin

Ti bogami iz Vlade vjerovatno čim tako čitaš dobro, da te nijesu u Mletke ili UDG šiljali?

golik
Gost
golik

Kad gledaš dnevnik Vijesti, Kongo i Kamerun bolje žive od nas a onda prebačiš na državni dnevnik, bolje živimo od Švajcaraca. Uglavnom nijedna strana nije objektivna!!

The Stig
Gost
The Stig

Tacno, ne znaju oni kako nama ovdje sve cvjeta.

Samo Crna Gora
Gost
Samo Crna Gora

Naravno da ne cvjeta. Ali zabrinjava to što se i ovi koji se bore za promjene ne ustručavaju da iznose laži i pogrešne procjene. Ivanović, Maraš, jasno je svima. Vlast nije dobra, a opozicija još gora, izgleda.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Prijatelju. Nidje ruze ne cvijetaju. Ali smo daleko od crne rupe kao sto mnogi misle. Pogledaj te “velesile” evroskih drzava koje su ekonomski u raspadu. Svaki dan protesti i socihalno propadanje. Ispod crte i tamo ti kraj mjeseca nista ne ostane. Od jedne plate zivjet nemozes. Muz i zena rade da bi prehranili porodicu.

The Stig
Gost
The Stig

@Samo Crna Gora i @Crnogorac meni licno a mislim i ostatku gradjana Crne Gore je cilj da zivimo bolje. Da nam porodice zive i stvaraju u boljoj drzavi. Vlast i treba da se kritikuje, kako bi radili bolje. Za to ih placamo. To koliko je lose na zapadu, govori nam odliv nasih gradjana koji su odabrali da tamo traze bolji… Više »

Bez veze
Gost
Bez veze

Stvarni, otkud litije u prošloj godini? Ovo je neka nvo, koja svakome mora nešto naći, da opravda pare koje dobija.

Mane
Gost
Mane

A nego kad su počele bistrino? Ovo je izvještaj za 2019 i obuhvatio je i dio litija. Kad vam stigne izvještaj za 2020, tek ćete da se češete.

Region
Gost
Region

Vidi kada je bilo prvo okupljanje Sveštenika i naroda ispred Skupštine, kada je policija bila blokirala most Blaža Jovanovića, poledaj

Markisa1
Gost
Markisa1

Kako mozemo biti gor demokratija nego 2003. Kad smo tada bili drzavna zajednica s srbijom. Jesu li nas tada to posmatrali kao nezavisnu drzavu vec? I ubistvo djindjica je bilo veca demokratija nego danas. Malo su pobrkali konce sa datumima

Region
Gost
Region

Ubistvo Šinšića kolko se shećam rasvjetnjrno je za 2 dana, a urednika Dan-a, ti reci

Podgorica
Gost
Podgorica

Evo vidim tekst…
“Brzo, bez provizije, plati svoje račune putem aplikacije U korak sa vremenom, na usluzi građanima” .
Još samo pare da imamo.
Ovo ne posjeti na onu modernizaciju.
“Pritisnep dugme i padne ti džak na leđa”…ne moraš da se savija haha…

Učo
Gost
Učo

Nakon ovog teksta stvari postaju jasnije…

Ne znam
Gost
Ne znam

Ne bi priznali zivi da nesto ovdje nije u redu.. Pa vi bi djetetu lizalicu iz ruka uzeli i kazali “nismo mi”

VukMandusic
Gost
VukMandusic

Jesmo li demokratsko drustovo, nijesmo, to svi znamo !!!

Sistem
Gost
Sistem

Pišu o Crnoj Gori o zemlji sa problematočnim ljudskim pravi a, a mi se u tekstu bavimo Srbijom, Kinom…pa sptdate li se vi..
Kaznili ste 500€, čoveka pro je na FV za jednog nspisao “prdnjava” .
Pa kada je reagovala Amb Amer.. taj isti, nazvan “prdnjavom” je rekao “nisam znao da je kažnjen”..
Mislite li da vam neko vjeruje…

Kreker
Gost
Kreker

Vjeruje jer znaju koliko Srbija mijesa prste u sve

Ja sam tu
Gost
Ja sam tu

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Sistem
Gost
Sistem

Litije su se održavale i prošle godi e a i ove. Počele su prošle godine i ulaze u izveštaj za prošlu godinu.
A sobzirom da su bile dominantno i ove godine, ući će i u ovu godinu… Što bi rekao Katnić “polako te”

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

a dje to vidje da su se odrzavale prosle kad su pocele u januar!!

Njegoš
Gost
Njegoš

12.05 vjerovatno.

Sistem
Gost
Sistem

Nisi u pravu.
U Januaru je bilo prvo okupljanje je bilo min noć u koju se donosio ovaj sramotno zakon, to znaš i sam, jer je kasno to veče ipak Marković primio Crnogorskog Mitropolita, brzo zaboravljaš…

Njegoš
Gost
Njegoš

Kad su bile prošle godine?

Sistem
Gost
Sistem

Prije donošenja zakona (mislim samo Sveštenici) onda mislim noć u oči donošenja zakona počeo i narod, a to je bilo sve prošle godine kolko se shžjećam, a ti provjeri…

Burin
Gost
Burin

Zapekao je izvještaj ekipu, pa su se pokrenuli svi mehanizmi da se dokaže da nije realan. Samo ne znam kome, jer nema građanina koji nije svjestan u kakvoj autokratiji živimo.

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

za vas je goli otok splendid.. renovirao bih ga ja da se pitam.. demokratija za vas takve. Pih!!

Sistem
Gost
Sistem

Na Goli Otok su išli komunisti, tada su četnici mogli da odahnu.
Tada je Tito napao i tamo poslao oko 50.000 najboljijh komunista.
Malo znsš o istoriji….

Vlado
Gost
Vlado

Barem je Maras uteko od Vanje, nije je vise mogao trpjet

Podgorica
Gost
Podgorica

A smeta vam i sastav i ko je u nekom timu, pa stavite i Simovića za pred.te organizacije pa da budem o prvi u kosmosu

Atos
Gost
Atos

Što pominjete Srbiju hahaha.
Kada vam odgovara kažu Crna Gora i Srbija.
Kakva “sloboda”, pa vi sa ovog portala cebzutžrišete komentare gore no u vrijene Komunizama…

Sistem
Gost
Sistem

Što pominjete Srbiju hahaha.
Kada vam odgovara kažu Crna Gora i Srbija.
Kakva “sloboda”, pa vi sa ovog portala cebzutžrišete komentare gore no u vrijene Komunizama…

Neo
Gost
Neo

Srbija – daleko bilo – zipa im preśednika 😂😂😂

Region
Gost
Region

Naš se bolje ponaša, sačekaj još 20 g kolko je Milo duže na vlasti od Vučića, pa možda nauči

Naporni ste
Gost
Naporni ste

Kao da je bitno dešavaju li se litije mjesec prije ili poslije. To je činjenično stanje Crne Gore.
Ne može to nikako biti demokratija kada je isti set ljudi na vlasti 30 godina. O čemu pričamo.
Vijesti objave izvještaj, CDM negira, Portal Analitika ni ne objavi.

Markisa1
Gost
Markisa1

Pa sto narod ne izabere nekog drugog. Zato sto normalnog politicara nema. Jedbi vi sve da ruse i da se ratuje drugi kradu treci sami sebi u stomak uskacu. I sta onda za ocekivati. Ovo sto imamo

Njegoš
Gost
Njegoš

Svi su isti,ali što je mnogo mnogo je.

Njegoš
Gost
Njegoš

Ovdje nema D od demokratije.

Nečko
Gost
Nečko

Hahaha, sad botovima i režimu ne valjaju evropski izvještaji i Fridom Haus, hahaha. To je izuzetno cijenjena i uticajna institucija, njihovi izvještaji su za cijelu Evropu zakon. Tačka. Diktaturski se režim i vidjeće šta da rade sa vama takvima.

Sova
Gost
Sova

Da li to znači da su litije stvarno bile prošle godine? Nisam znao. Ipak, Fridom hausu moram vjerovati, kad tako kažu.

Zonjo
Gost
Zonjo

Bote, bile su od decembra. Nešto ti je puno ispran mozak. Ovnd je izvještaj za 2019. godinu i obuhvatio je i početak litija. A tek ćete da se češete kad dogodine izađe izvještaj za 2020, u kome će biti cijele litije, pa ova diktatura oko korone, pa ko zna kakva tiranija još do kraja godine. Polakote.

vesko nk
Gost
vesko nk

Zonjo bojim se da nijesi u pravu jer su litije laž a borba protiv korone vrhunski zdravstveni odgovor na pandemiju.Da su nam recimo pravosuđe i tužilaštvo ok. ne bi bilo ni litija ni popova ni nekih političara ambasadora i sl.Samo pravo pravosuđe je lijek za sve pa i za spc u C.G.

Njegoš
Gost
Njegoš

Nisu bile prošle godine.

Popocatepetl
Gost
Popocatepetl

Prvi SPC protesti ispred Skupstine su bili 24. decembra.

Lucije
Gost
Lucije

Bila su Crkvena okupljanja ispred Skupštine

Nkšićanin
Gost
Nkšićanin

Đe je naša diplomatija, izvještaj pišu najveći neprijatelji CG. Ljudi čija je noćna mora Milo Đukanović, koji su stavili interes države po strani. Prioritet im je što više pljuvati po Đukanovića, vjerovatno će napisat da je on krivac za Korona virus.

Nagual
Gost
Nagual

Šta znaju te neznalice sa Zapada.. Bez brige građani Crne Gore, mi smo lideri u mega giga univerzumu.. samo to zapamtite i ponavljajte svakog dana

drmr83
Gost
drmr83

amen, teche med, mlijeko i po 50e.

Brano
Gost
Brano

Vuk Maras sa zapada?????

Kreker
Gost
Kreker

Nagual, znaju ono sto im ispricaju Calovicka, Dan, Vesti…etc.

Marko P
Gost
Marko P

Sad vam ne valja ni FH?

Send this to a friend