Politika

Pucanj u prazno: Odupri se bi jedinstvo kojeg nema, opozicija se sprema za politički rat

Sa ranijeg sastanka pokreta Odupri se i opozicije

Pokret Odupri se pozvao je opozicionare na sastanak kako bi dogovorili dalje djelovanje. Kako CdM saznaje, današnjem sastanku se neće odvazvati sva opozicija. Što zbog netrpeljivosti, najpprizemnijih uvreda, sujeta, tek, ovo će biti prilika da se vidi gdje je opozicija.

<<<Fijasko: Većina opozicionara neće na sastanak koji organizuje pokret Odupri se>>>

Kako ta CdM tvrde u pokretu Odupri se, dolazak na sastanak potvrdila je većina opozicionih subjekata čiji su poslanici potpisnici Sporazuma o budućnosti.

<<<DF: Postali smo meta Demokrata i Crnogorske<<<

“Ipak, još uvijek čekamo potvrdu od dva najjača opoziciona subjekta, čiji dolazak na sastanak svakako očekujemo”, kazali su za CdM u pokretu Odupri se.

Da pojasnimo, najjači opozicioni subjekti su Demokratski front i Demokrate.

<<<Pavićević: Više sam ja doprinio Srbima nego svi lideri DF-a zajedno<<<

Iz Odupri se za CdM dodaju da jedinstveno djelovanje opozicije nema alternativu kada je borba protiv režima u pitanju.

“Da li je moguće povratiti onaj stepen jedinstva koji je postignut u periodu potpisivanja Sporazuma o budućnosti pokazaće vrijeme pred nama. Mi kao pokret koji je inicijator Sporazuma o budućnosti ostajemo čvrsto privrežni ciljevima koji su definisani Sporazumom”, zaključuju oni u izjavi za CdM.

CdM saznaje da su dolazk na današnji sastanak potvrdili Građanski pokret URA, DEMOS, Radnička partija, kao i nezavisni poslanici. Demokrate, iako nijesu odgovorili na pitanje CdM-a, najvjerovatnije će prisustvovati sastanku.

Izvori CdM-a tvrde da SNP neće doći na sastanak, najvjerovatnije neće ni SDP, a ni Demokratski front. U DF-u smatraju da je Sporazum za budućnost koji je potpisalo 39 poslanika opozicije, mrtav. To je još jedan od razloga što u DF-u smatraju da ne treba učestvovati na ovom sastanku.

Naime, stvar je postala toliko ozbiljna da je izmakla kontroli. Toliko da je Demokratski front juče saopšten je posvetio Crnogorskoj i Demokratama koje je obilovalo uvredljivim izjavama o predsjednicima ove dvije partije.

Danima traje “rat” ova dva najjača opoziciona tabora.

“Rat” je počeo od odluke Demokrata, nakon prihvatanja takozvanog Briselskog plana, da učestvuju u radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva. Tada je Front optužio Demokrate da sklapaju koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista, te da je sve to dio zajedničkog plana i dogovora ove dvije stranke.

<<<Knežević: Ako Demokrate Oravu kažu da je lažov, priznaću da sam prvi galamdžija Đukanovića<<<

Podsjetimo, Demokrate u Budvi po istom scenariju optužuju DF da sklapa koaliciju sa DPS-om.

Već u parlamentu je na posljednoj sjednici postalo jasno da je jaz između DF-a i Demokrata sve veći.

Priču je dodatno podgrijao predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera DF-a Milan Knežević, koji je poručio da su Demokrate i DPS sklopili brak, a kome je kumovao šef Delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav.

DF smatra da je potez Demokrata veleizdaja, optužujući Aleksu Bečića za savez sa DPS-om i upoređujući njegovu odluku sa onom koju je donio tadašnji lider Pozitivne Darko Pajović, kada je u januaru 2016. godine, glasovima te partije izglasano povjerenje Vladi tadašnjeg premijera Mila Đukanovića. No, Demokrate odgovaraju da je DF savez koji sve vrijeme radi za DPS, a za Kneževića tvrde da je glavni galamdžija Đukanovića.

I tako, redom, nakon političkog rata SDP-a i Demokrata zbog dešavanja u Kotoru, sada imamo novu još dramatičniju priču.

Aktuelna ide toliko daleko, s obje strane. Posljednji udarac koji je DF zadao Demokratama bio je, što bi sportskim žargonom rekli, ispod pojasa.

Zadiranje u intimu, navodne seksualne orjentacije pojedinih poslanika i političara, što je neprimjereno u bilo kakvoj komunikaciji, ma od koga dolazilo.

U svakom slučaju, pokušaj lidera pokreta Odupri se, Džemala Perovića, da povrati opoziciju u jednu “traku” osuđen je na propast.

Pucanj je to u prazno. Sporazum o budućnosti odavno više ne važi ni za koga.

Sjetimo se samo kako su se preko društvenih mreža prepucavali Orupri se i DF ko je više novca dao za organizivanje višemjesečnih protesta.

Krenuli su zajedno, obećavali neviđeno jedinstvo, a sve se završilo prekidom protesta, propalim posjetama Briselu i burnih svađa i teških riječi, posebno na društvenim mrežama.

Tek, kad sumiramo sve, koliko god to ironično zvučalo, čini se kao da se neki opozicionari bore za “naklonost” DPS-a.

Bilo kako bilo, DPS jača i konsoliduje svoje redove uoči Kongresa u novembru. Opozicija je ponovo u rasulu.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dejo ferrara
Gost
Dejo ferrara

Srbija svojoj dijaspori daje sve imaju direktne linije iz njemačke sa srbijom a mi smo i trajekt ukinuli.

o-pera
Gost
o-pera

Biće repriza predsjedničkih izbora. DPS pobjedjuje sa apsolutnom većinom.

Brat
Gost
Brat

Odupirači su, a Bogami i neki lideri opozicije, čisti amateri kada je u pitanje politika. Njihovi izvori informacija su tabloidi i neki drugi medij tabloidskog ili klikbajt tipa, i to samo na naški ili možda na Albanskom. Njihovo političko obrazovanje je nula. Možda samo Ditan ili magistar nešto tu lokalno pohađali. Nisu oni uopšte spremni za profesionalnu ligu. Oni bi… Više »

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Rista za vođu opozicije!!! On siromašak samo čeka da ga ponudite.

Uzur Pator
Gost
Uzur Pator

tako je

Logicar
Gost
Logicar

DF ce i ovo da minira.

Demokrata 🇲🇪
Gost
Demokrata 🇲🇪

Jedno je sigurno. A to je ostanu li političke duboke podjele u Crnoj Gori svi će imati štete građanke i građani. A Crna Gora će mnogo sporije napredovati ka članstvu u Evropskoj Uniji. Zato je bolje da se političari dogovore. I vlast i opozicija da budu demokratski izbori.

Karadag
Gost
Karadag

Ne budali. Sram treba da bude DPS.Oni su rasprodali svu drzavu i od naroda načinili roblje i dužnike

Kancelarija
Gost
Kancelarija

A u Srbiji je cvijeće..

Konjusar
Gost
Konjusar

A sta tebe briga za Srbiju?

Hmmm
Gost
Hmmm

Što prije u Anadoliju ili u Srbistan, ti junače. Pušti ti DPS.

DULE
Gost
DULE

SRAM VAS BILO OPOZICIJO DOK SE NAROD MUCI DA SASTAVI NOVAC DJECI KNJIGE DA KUPI I DOK SE DJECA KULJACE I OSTALIH LOPOVA IZIVLJAVAJU VI SE SVADJAJTE UMJESTO DA SE DOGOVORITE I PORUCITE,NEMA IZLASKA NA IZBORE BEZ ZAKONA O ISPITIVANJU PORIJEKLA IMOVINE.

samoreciaaa
Gost
samoreciaaa

Gospodine Dule opozicija kao ni pozicija nije tu naroda radi nego sebe radi.

exspert123
Gost
exspert123

Dobra stvar u vezi moguceg dogovora o izbornim pravilima izmedju vlasti i opozicije je da poslije izbora niko ne osporava rezultate izbora koji ce biti iduce godine. To bi bilo dobro i za EU integracije Crne Gore.

djuradj
Gost
djuradj

…koliko je vas patriota…pa uzmite prosjecnu platu pa od nje zivite a ostalo dajte u zdrastvo, prosvetu…pa budite lideri primjerom…

Ud baska kopil.
Gost
Ud baska kopil.

Neka ti DPS bude lider primjerom.
Mani se ti opozicije

evo se krstim
Gost
evo se krstim

sjetih se pjesme…Dolazi Mišo Dolazi Zoran Dolazi Srđan Dolazi Goran Dolazi Vlado Dolazi Marko Dolazi Mirko Dolazi Žarko Dolazi Miloš Dolazi Raša Dolazi Boban Dolazi Saša…Biće društvo snova Samo ja ne dolazim Jer dolazi oniii…

The Boys
Gost
The Boys

Sve to u državi u kojoj postoji video snimak gdje tajkun, po nalogu premijera, u koverti daje novac za kupovinu glasova kako bi se pokrali izbori.

Kancelarija
Gost
Kancelarija

Sve u toj opoziciji gdje vecina opozicionara uzima instrukcije i koverte da djeluju protiv vlastite države u korist tuđe.. zarad dukata i punog droba.

Narays
Gost
Narays

Samo DF, sve drugo je udba i ambasada

kachawendica
Gost
kachawendica

tako je

Kancelarija
Gost
Kancelarija

Samo je DF čisti ruski interes.

Andrija
Gost
Andrija

Bitno je da gradjani plaćaju i poziciji i opoziciji hotele, ruckove, kmeee

Petec
Gost
Petec

Dzemal Perović igrač režima, urusio proteste koji su mogli da donesu rezultat. Taj koji dodje na sastanak isti je kao on.

psranaOpozicija
Gost
psranaOpozicija

hahahahahahhah izgore vas becic ka svijecu.. svi zajedno koliko vas tu ima necete u parlament uci.. becic je sad prvi ispred opozicije i to se gura.. ipak je on drzavni projekat.. vidjeli df zlu priliku da im ovaj uze privilegije i mjesto lidera opozicije i sad muka pa po njima te isti ko pajovic te druga pozitivna.. cao zdravo ..… Više »

Pravedni
Gost
Pravedni

Dako samo budu pošteni i fer izbori bez ikakvih pritisaka od političkih partija pa će biti dobro. Ko na taj dan izborni osvoji više glasova neka mu je sa srećom. Eto dovoljno za demokratiju.

SIKTER EFENDIJA
Gost
SIKTER EFENDIJA

Koverte… Cdm

Mojeimr
Gost
Mojeimr

Pa steta dps je napravljena. Sljedeca vlada bez vecine dps_a…. Nema uredbi

Boris
Gost
Boris

Cdm sramoto , prenosite proteste iz Venecuele nedje a ove u Cg nipodostavate

Ribnica
Gost
Ribnica

Čitaj Dan i Vijesti. Većinska CG mora imat svoje glasilo. Sikter…

Genius
Gost
Genius

A vuca se doma Perovicu i sva tvoja opoziciona druzina ..

Dzordz
Gost
Dzordz

Tresla se gora rodio se mis

Gavrilo
Gost
Gavrilo

Onaj ko ne vidi da su Crnoj gori neophodne promjene,pa makar u liku najgore opozicione stranke ( ne bih licitirao koja je to),zaista je slijep kod očiju. Dotakli smo samo dno, shvatite to građani Cg. Što prije to bolje.

Sova
Gost
Sova

Potpuno isto razmišljanje su imali Njemci 1933. godine. Smučila im se vladajuća garnitura i rekli su: Bolje i ovaj ludi brkica nego ovi lopovi. Završilo se sjajno. Danas su sila, nakon 50 miliona mrtvih. Bili bi još jača sila i bez brkice. Vjeruj mi da ovo proučavam preko 30 godina i da je to potpuno isto razmišljanje velikog broja Njemaca.… Više »

Konjusar
Gost
Konjusar

Sova ne lupetaj gluposti. Njemacka se preporodila kad je Hico dosao! To je drugo sto su poslije krenuli u osvajanja.

Kancelarija
Gost
Kancelarija

Sova@potpuno se slazem. Dodo bih da je to isto kao kad bi rekli Đokoviću da je dosta bio prvi i da treba da se skloni da bi drugorazredni došli na njegovo mjesto.. Razlog je taj što nikad nisu bili a ne zato što su zaslužili.

Cetinje
Gost
Cetinje

Kancelarija,u jad ti usao u kancelariju sa “pravopisom”.Ne kaze se DODO BIH,nego DODAO BIH.Mozda u okolini Surdulice.

Kancelarija
Gost
Kancelarija

Cetinje@ priznajem grešku.

Gero
Gost
Gero

Zamislite šta bi bilo da jedan trener drži na klupi do kraja karijere nekog fudbalera i da mu ne dozvoljava da pokaže znanje. Nešto slično se umalo desilo D. Savićeviću u Milanu. Ako toliko volite Mila,znači li to da treba da igra do kraja života. Još je mlad,pa ako se neki novi čovjek ne pokaže, možemo ga vratiti u igru… Više »

Ribnica
Gost
Ribnica

Ne, suština je što jedino njemu vjerujemo. Čim se pojavi iole kvalitetan imaće glas. Neka se izbore kao Dejo i dobiće glas. Drži cijelu poziciju a opozicija dok god se junači samo srpskim nacionalizmom, crnoogorce naziva pogrdnim imenima a negira Crnu Goru biće đe je.

Kancelarija
Gost
Kancelarija

Pokušaj povratka otpisanih. Možda jesenja sezona ili kraj serije, zavisi od para kao i sve.

delboj
Gost
delboj

A okle. Pa po cijelu godine pljuju to sto mogu jedni na druge i onda treba par mjeseci pred izbore da se ujedine. Kako da ne. Ne bi glasao za njih nema sanse.

Todor
Gost
Todor

Potpuno je jasno da DF I Demokrate ne zele jedinstvo I zele opet pobjedu DPSa. Za to imaju I podrsku EU. Tako da su sledeci izbori kao u ostalom I svi izbori u CG do sada rijeseni.Interesantno je ko glasa opozicione kandidate.Je li moguce da u CG ima toliko gubitnika koji glasaju opozicija. Znaju da ce da izgube a opet… Više »

Boris
Gost
Boris

Todore botu, trk u stab dpsa za sendvic

Cetinje
Gost
Cetinje

Borise,koji je glavni grad Kosova.

Ribnica
Gost
Ribnica

Beograd !

Iz Mail
Gost
Iz Mail

Cetinje,a može biti i Ulcinj

Bot sendvicar🥪
Gost
Bot sendvicar🥪

Aaaa kako su vam se ulijenili ovi botovi evo nema jos ni jednoga da da pametni komentar ispod ovog lijepoga text-a. Nemojte im pravit jake i masne sendvice na ovu vrucinu ne mogu se probudit ujutru…😂😂

Pedja
Gost
Pedja

Gotova komedija .

Peko Dapcevic
Gost
Peko Dapcevic

Tuzna li je ova opozicija

Tito
Gost
Tito

E moj pok.Peko,glavno da je vlast vesela.
Tradicionalna CG vrijednost- podanistvo

Banjora
Gost
Banjora

Te dvije nije trebao ni zvati

Send this to a friend