Politika NAJAVLJENA REKONSTRUKCIJA RESORA POJAŠNJENA U PROGRAMU RADA NOVE VLADE

Rad i turizam kod Milatovića, pomorstvo kod Bojanića

Mandatar Zdravko Krivokapić dostavio je parlamentu program rada nove vlade, u kojem objašnjava rekonstrukciju resora.

Prema predlogu mandatara, Ministarstvo ekonomije promijeniće ime u Ministarstvo ekonomskog razvoja (koje treba da vodi Jakov Milatović), čime nova vlada želi da stavi akcenat na razvojne politike.

“U tom smislu, dio sadašnjeg Ministarstva rada i socijalnog staranja koji se odnosi na rad i tržište rada uključiće se u Ministarstvo za ekonomski razvoj, sa namjerom da se tržište rada i aktivna politika zapošljavanja stave u funkciju ekonomskog razvoja. Takođe, u sastav Ministarstva za ekonomski razvoj ući će i direktorat sadašnjeg Ministarstva nauke koji se odnosi na inovacije i tehnološki razvoj, čime se i ovaj dio angažuje u svrhu adekvatnog ekonomskog razvoja. Istovremeno, Ministarstvo za ekonomski razvoj uključivaće i dio koji se tiče unapređenja poslovnog ambijenta (i unapređenja konkurentnosti privrede) iz sadašnjeg Ministarstva finansija. Na kraju, dio sadašnjeg Ministarstva održivog razvoja i turizma koji se odnosi na turizam takođe će preći onamo gdje prirodno i pripada, a to je Ministarstvo za ekonomski razvoj, ali u jednom optimalnom obliku, za razliku od sadašnja četiri direktorata”, pojašnjeno je u programu rada.

Prema tom dokumentu, novoformirano Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta zapravo je puni naslednik sadašnjeg Ministarstva prosvjete.

“Član 77 Ustava Crne Gore takođe posmatra ove četiri oblasti kao jednu cjelinu”, piše u dokumentu dostavljenom poslanicima.

Kako je pojašnjeno u programu rada, novoformirano Ministarstvo kapitalnih investicija (vodiće ga Mladen Bojanić) činiće dosadašnje Ministarstvo saobraćaja i pomorstva i dio dosadašnjeg Ministarstva ekonomije koji se odnosi na energetiku i energetsku efikasnost, rudarstvo i geološka istraživanja.

“Na ovaj način centralizuje se dio koji se odnosi na najvažnije razvojne, to jest kapitalne projekte u zemlji”, navodi se u tekstu programa rada nove vlade koji je Krivokapić dostavio parlamentu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aco
Gost
Aco

Bojanić je rođeni pomorac, do sad je more gluposti izbacio.

Maestro
Gost
Maestro

Znači i oni ikaju po 3-4 ministarstva… sprdnja. Baš je Bojanić za pomorstvo stručnjak, i ovaj za turizam, a makse…

Dodole
Gost
Dodole

A ministarstvo socijalnog staranja? Nece ga biti. Ko ce rukovoditi sluzbama socijalne zastite? Je li moguca ovolika neznavenost. Ministartvo kulture je na Ct i necete ga micati odakle ili cete mijenjati zakone da legne po vasem, a trenutne odluke cete donijeti nezakonito.

Malena
Gost
Malena

Socijalno staranje ide u min finansija, koje ce nositi naziv Ministarstvo finansija i socijalnog davanja

Rukoljub Lažov
Gost
Rukoljub Lažov

@Malena – ZETOVO jel?

Dado Nk
Gost
Dado Nk

Kakva budala i sprdnja od clanova tkz vlade i resora sa ovim popom na celu sa bradicom 🤑

Apple 13 6g
Gost
Apple 13 6g

Postavlja djecu, da vlada iz sjenke
Autokratija

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

laku noc ….probudite me kad ovo prodje ….

Send this to a friend