Politika OTVORENO PISMO PREDSJEDNIKA SO BUDVA

Radović: Zaposleni već dva mjeseca ne primaju plate, neodgovorno ponašanje Privrednog suda

Krsto Radović

Predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović upozorio je predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića da Vijeće tog suda gotovo četiri mjeseca ne odlučuje o prigovoru Opštine, zbog čega je račun u blokadi.

“Krajem maja mjeseca je pravni zastupnik Opštine Budva, Vladan Bojić, podnio prigovor na rješenje Privrednog suda kojim je uspostavljena privremena mjera zabrane raspolaganja budžetom Opštine Budva, a po predlogu Ministarstva finansija zbog spornog dugovanja po osnovu aktivirane državne garancije od strane firme WTE. Uskoro će četvrti mjesec da sudsko vijeće Privrednog suda nije odlučilo po prigovoru i uvažilo stav Opštine Budva da se radi o nezakonito ustanovljenoj privremenoj mjeri, čime su prekoračeni svi zakonom utvrđeni rokovi, posebno ako se zna koliko takvo jedno rješenje pogađa građane Opštine Budva i privredu koja je već dovoljno ugrožena zbog aktuelne pandemije koronavirusa”, naveo je Radović u otvorenom pismu.

Podsjeća da Opština zbog ove mjere ne može redovno servisirati svoje obaveze prema povjeriocima, zaposlenima u lokalnom javnom sektoru i privredi.

“Kao predsjednik najvišeg organa vlasti u Opštini smatram da je ovakvo ponašanje Privrednog suda apsolutno nedopustivo i neodgovorno. Zaposleni u Opštini već dva mjeseca ne primaju zarade i mnogima je ugrožena egzistencija, a ovu situaciju je karastrofalna turistička sezona samo pogoršala. Prije svega iz ovog razloga apelujem na Vas da kao predsjednik Privrednog suda uložite svoj autoritet i zakonska ovlašćenja kako bi se konačno odlučilo po prigovoru Opštine Budva i ukinula sporna privremena mjera. U suprotnom ću lično Vas smatrati odgovornim i kod nadležnih institucija ću pokrenuti pitanje odgovornosti i Vas i svih koji su direktno i indirektno uklučeni u ovaj sraman proces koji se vodi protiv Opštine Budva i njenih građana, koji nisu dužni da trpe poslijedice kriminalnih poslovnih aranžmana nekih ranijih nosioca vlasti u Državi i Opštini “, zaključio je Radović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
kuvare
Gost
kuvare

losa ti corba ..

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Je li istina da je ovaj Amfilohijev bratanic?

Stara Varos
Gost
Stara Varos

Obzirom da je Bojic advkat vrlo moguce, on je svuda dje je Risto.

Jacg
Gost
Jacg

Ni mi plata nemamo a nemamo ni stanove ni slobodan dan ni nista

Mongro
Gost
Mongro

Spc neka vam pomogne. Imaju novaca i previše. Vi ste njima darivali godinama, neka oni sad vama darivaju.

Pero
Gost
Pero

Krstoooo,ti Krstović i Carević možete dati iz džepa i podmititi plate,što je to za vas hahahaha napunili ste se ih

4 u pola s luko
Gost
4 u pola s luko

zamislite da ,,ovo” nekim slucajem dobije apsolutnu vlast …… daaleko bilo u kam se stanilo

Snjeg
Gost
Snjeg

Imali ste skoro cetiri god.Sto niste rijesili taj problem.

Ananas
Gost
Ananas

Sad imaju jos 4 da ga rijese

Snjeg
Gost
Snjeg

Ako se dokaze da nisu radili nezakonito

Boka
Gost
Boka

Nisu oni stvorili problem nego drps

Budva
Gost
Budva

ALF je ALF

Send this to a friend