Politika

Radulović: Gubitnici izbora u Francuskoj i Sloveniji su personifikacija Putina

Momčilo Radulović, FOTO: Pobjeda

Gubitnici izbora u Fracuskoj i Sloveniji su na onoj strani koja je sve vrijeme sarađivala sa politikom koja personifikuje ruskog predsjednika Vladimira Putina, ocijenio je predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori Momčilo Radulović, u emisiji “Aritmija” na Gradskoj TV. Politika zapadnih lidera, kako je istakao, u posljednje vrijeme postala je, umjesto hrabrosti i vizije, politika koja se oslanja na udovoljavanje prohtjevima i osjećajima glasača.

“Politika autoritarizma koja je na evropski kontinent došla od desničarskih i ultradesničarskih partija doživjela je udarac”, poručio je Radulović.

”Kada je riječ o gubitnicima, oni su na ovoj strani koja je populistička, desničarska i ultradesničarska i koja je sve vrijeme sarađivala sa politikom koju, u suštini, personifikuje Putin”, smatra Radulović.

Dodaje da ne vidi veliko kajanje, niti odgovornost kod zapadnih diplomata, kada je riječ o dešavanjima u Crnoj Gori. Kako kaže, anarhisitička i revolucionarna atmosfera od avgusta 2020. godine usmjerila je vladajuću i vrjednosnu strukturu u pogrešnom pravcu.

“Od tada do danas smo vidjeli drugačiji proces koji ide ka potsticanju cjelokupnog diskursa u realniji okvir, gdje će se uzeti u obzir svi segmenti društva i svi koji na ovaj ili onaj način doprinose stabilizaciji”, ističe Radulović.

Novu vladu vidi kao politički kompromis koji oslikava relativnu sliku stvari na domaćoj političkoj sceni. Ukazuje i da je disbalans manjinske vlade to što će GP URA imati više ministara, nego što ima poslanika u Skupštini.

“Kada uđemo na teren vladajućih partija, URA, koja je govorila da će uraditi sve na najbolji mogući način, pokazala je da nije bila zrela za preuzimanje odgovornost. Ispostavilo se da nijesu uspjeli ništa da urade ni blizu onog procenta u kojem su to željeli”, smatra Radulović i ističe da URA ima značajnih problema sa identitetom i vrijednostima.

Radulović ne isključuje mogućnost da na buduću vladu utiče predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nicko
Gost
Nicko

Mislim na ovo nase malo stado tesko nama sta nas je snaslo. Umjesto da rjesavamo problem na najbolji nacin mi pricamo o putinu koji je viseb od godinu sastajo se sa makronom i bajdenom kao rezultat danas se igraju rata a neduzni narod strada

Send this to a friend