Politika

Radulović: Krivokapićeva neistinita objava prava slika mandata zasnovanog na obmani i laži

Momčilo Radulović

Neistinita objava premijera Krivokapića nakon sastanka sa Lajčakom najbolji je pokazatelj mandata zasnovanog na obmani i laži, ocijenio je za Antenu M predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori Momčilo Radulović.

Nedavno učešće premijera Zdravka Krivokapića na Delfi forumu u Grčkoj obilježio je skandal i netačna informacija iz Vlade nakon sastanka Krivokapića sa Miroslavom Lajčakom. Krivokapić je, naime, na Tviteru objavio da je Lajčak kao najbolje rješenje za izlazak iz krize naveo izbore, o čemu u Lajčakovoj objavi nije bio pomena. Navode iz saopštenja Krivokapića su potom za Pobjedu negirali iz Brisela.

”Od samog početka mandata, Krivokapić je uveo neke nove prakse u komunikaciji sa međunarodnim faktorima. Pokušavao je manipulacijama i različitim vrstama obmana da ostvari svoje političke ciljeve, ali sve što je postigao to je da naruši i imidž i ugled Crne Gore. Nadajmo se da je ovaj pokušaj obmane nakon susreta sa Lajčakom i posljednji u njegovom premijerskom mandatu”, rekao je Radulović za Antenu M.

On navodi da je to možda i najbolji pokazatelj cjelokupnosti mandata koji se zasnivao na jednoj velikoj obmani i velikoj laži.

”Možda je i ovo i najbolji simbolički način da se, uz ovakvu laž, završi Krivokapićev mandat i da dođe neka nova Vlada, neki novi ljudi koji će se, nadajmo se, sa manje manipulacija odnositi prema međunarodnim partnerima”, rekao je Radulović.

Govoreći o tome koliko će ovaj slučaj dodatno urušiti ne samo Krivaokapićev već i ugled Crne Gore, Radulović kaže da se može, kao i u životu, tako i u susretima sa međunordnim sagovornicima možda jednom kazati nešto što je neistina.

”Ali, kada to uradite i drugi ili više puta, to onda temeljno ruši vaš integritet i ugled. Nađalost, ovog puta svi u Crnoj Gori plaćamo cijenu takvog karaktera ali i političkog imidža i političkog pravca koji zauzima Krivokapić. Ali, to nije iznenađenje, on je već mnogo puta narušio ugled Crne Gore i ovo je samo jedan od takvih incidenata. Međunaordna zajednica na to nije navikla, ali mi jesmo, jer sve što je Krivokapić uradio zasnovano je na jednoj velikoj manipulaciji i obmani”, zaključio je Radulović.

Send this to a friend