Politika

Radulović: Naša država je prijatelj svima koji to žele, a neprijatelj nikom

Đorđe Radulović

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović je čestitao 21. maj – Dan nezavisnosti, i poručio da je Crna Gora prijatelj svima koji to žele, a neprijatelj nikom.

Čestitku prenosimo integralno:

“Prije 15 godina obnovili smo nezavisnost naše Crne Gore i dobili priliku da gradimo kuću na temelju onoga što jesmo i što je naše biće, koje čine ljubav prema domovini, pravičnost, prijateljstvo i uvažavanje jedni drugih.

Patriotizam je uzvišen čin, a prilika da ga zaista živimo je svaki dan u kome ćemo reći ‘ne’ podjelama i korupciji, u kome ćemo pokazati snažnu volju da ostvarimo vladavinu prava, u kome ćemo konačno izgraditi jake i nezavisne institucije koje će biti konstanta i iznad svake politike, partije i vlasti. Domovina se voli i čuvanjem njenih prirodnih resursa i prostora.

Naša zemlja nije vojna, ekonomska i geopolitička sila, ali kao takva ona može biti primjer kako promijeniti i demokratizovati društvo, njegujući transatlantske i evropske vrijednosti, kao i multikonfesionalnost i dobrosusjedske odnose. Na tom putu, moramo težiti punoj demokratizaciji društva. Okrenutost ovom idealu znači njegovanje dijaloga i odbacivanje bilo koje krajnosti, kao garanciju unutrašnje i međunarodne stabilnosti. Naša država je prijatelj svima, koji to žele, a neprijatelj nikom.

Crna Gora je dom svih njenih građana i građanki i svi mi možemo dati doprinos da je svakim danom činimo boljom. Da taj naš trud predstavlja suštinski boljitak sa kojim ćemo još brže ići ka evropskom društvu, gdje naša Crna Gora već vijekovima politički i vrjednosno pripada.

I baš kao što je pandemija pokazala cijelom svijetu, znanje i solidarnost su jedini put.

Idemo zajedno. Srećan nam Dan nezavisnosti!”, navodi se u čestitki Radulovića.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lilr
Gost
Lilr

Neprijatelj onima koji je negiraju i mrze.

Cgcgcg
Gost
Cgcgcg

Koja je to” vasa Crna Gora”?

Show
Gost
Show

Tvoja nije!

Send this to a friend