Politika

Radulović: Što prije imenovati novog ambasadora Crne Gore na Kosovu

Lazar Radulović

Predsjednik Udruženja Crnogoraca “Lovćen” Lazar Radulović pozvao je Vladu da što prije imenuje novog ambasadora Crne Gore na Kosovu.

S obzirom na činjenicu da je sada već bivši ambasador Crne Gore na Kosovu Ferhat Dinoša 13. februara ispunio uslove za odlazak u penziju, a prvi sekretar ambasade Nikola Ljunđuraj koji je obavljao sve poslove u ambasadi preminuo od posljedica srčanog udara, crnogorska Ambasada na Kosovu je ostala bukvalno prazna i zatvorena.

“Zbog svih napora koje Udruženje Crnogoraca “Lovćen” ulaže kako bi se status Crnogoraca na Kosovu popravio, kako bi crnogorska zajednica bila i formalno pravno ustavno priznata, upravo zbog tih činjenica smatramo od posebnog značaja da Ambasada Crne Gore na Kosovu treba da funkcioniše u punom kapacitetu i zato pozivamo Vladu Crne Gore da što prije imenuju novog ambasadora na Kosovu, što je od suštinskog značaja za nas kao podrška u ostvarivanju naših ciljeva, kao i za nastavak dobrosusjedskih odnosa Crne Gore i Kosova”, naveo je Radulović.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gernsheim
Gost
Gernsheim

Srbi ne postoje na Kosovo a crnogoraca dje god ima tu nema problema….

Posmatrac
Gost
Posmatrac

A zasto crnogorci nisu priznati na kosovu.. Nema ih ili ne postoje

Send this to a friend