Politika

Radulović uputio pismo najvišim zvaničnicima EK o značaju nabavke određenih doza vakcina za Crnu Goru

Đorđe Radulović

U susret samitu lidera Evropske unije koji se održava 21. januara, ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović uputio je danas predsjednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen, visokom predstavniku EU za vanjsku politiku i bezbjednost Žozepu Borelju i evropskom komesaru za proširenje i dobrosusjedsku politiku Oliveru Varheljiju pismo u kojem ističe značaj nabavke određenih doza vakcina za Crnu Goru.

Radulović je zahvalio na dosadašnjoj pomoći koje su EU i njene članice pružile Crnoj Gori od izbijanja virusa početkom 2020, ocjenjujući da je nabavka medicinskih sredstava, podrška našem zdravstvenom sistemu, kao i mogućnost dugoročne pomoći u cilju obezbjeđivanja ekonomske stabilnosti, notirana i visoko cijenjena u Crnoj Gori.

“U pismu upućenom najvišim zvaničnicima EK, Radulović je istakao da bi distribucija vakcina Crnoj Gori bila još značajnija pomoć imajući u vidu da naša država ima oko 600.000 stanovnika i da vakcinacija nije započeta iako su pripremljeni planovi i strategije”, saopšteno je iz Ministarstva.

Na toj liniji, dodaju, šef crnogorske diplomatije je pozdravio inicijativu komesara Varheljija koja je pokrenuta sredinom decembra, sa ciljem da se u saradnji sa državama članicama EU obezbijedi početna doza odobrenih vakcina za region Zapadnog Balkana.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milos
Gost
Milos

Kuku nama , kad ovome stigne racun za tel … Nadam se samo da je ovo dolazni poziv …
Na svaku sliku , on na tel …

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

Skoknuli su ono do SRB na vakcinisanje , a za narod ih bas briga . Gledaju oni kako ce više smaknut jer im nije dug vijek na vlast .

stevokokot
Gost
stevokokot

ja se prepadoh da ti telefonsku liniju nisu ukinuli…dobro je!

Sivi soko
Gost
Sivi soko

U normalnim državama svaka vlada bi pala zbog neodgovornog odnosa po pitanju nabavke vakcina. Svakim danom kašnjenja gubimo dragocjene živote naših najmilijih a nadležni i dalje taktiziraju bez pravog rješenja.

Nešo
Gost
Nešo

Kakav je ovo folirant samo pravi lajkove sa telefonom

Maring
Gost
Maring

U Vladi je očito panika oko vakcina jedno priča ministarka zdravlja, drugo ovaj lik a narod nam umire bez vakcina dok region uzurbano vrsi vakcinaciju! Sramota!

Kriger
Gost
Kriger

Interesantno, imamo dva Radulovića- “genija” Branka i ovog lika a obojica definitivno nijesu u vinklu.Samo im treba pogledati izraz lica.

Joanikije
Gost
Joanikije

Jadulovic

CG4EVER
Gost
CG4EVER

Koji klovan 🤡

Laura
Gost
Laura

Bokje da ste brinuli o vaksinisanju nego o ambasadorima i crkvi.Sram vas bilo sve do jednog

Lscg
Gost
Lscg

Je li poslao DHL-om kao sto su za Marovica poslali?

Doxford
Gost
Doxford

Sad ide prica,srbija priskace u pomoc.I nema nama nista bez srbije

Karl
Gost
Karl

Pazi da te ne poslusaju, za ovo ti trebaju ambasadori, ali vi ste pametni pa napraviste cudo od Crne Gore, nema vise bukanja od toga se ne zivi nego mora se i nesto znati!

Johan
Gost
Johan

da im nije preko faksa poslao pismo ili po golubu pismonoši

robert
Gost
robert

aoo evo ga ovaj sa fiksnim..

Send this to a friend