Politika

Radulović: Zvaničnici Abazovićeve Vlade da shvate da su u tehničkom mandatu

Momčilo Radulović, Foto: screenshot/YouTube

Predsjednik Evropskog pokreta Crne Gore Momčilo Radulović kazao je da zvaničnici Vlade Dritana Abazovića moraju da shvate da su u tehničkom mandatu.

“Posebno ne da ugrožavaju evropske integracije tako što će nas udaljiti od Berlinskog procesa, kao jedinog legitimnog, koji je okupio sve zemlje regiona i koji podržavaju EP i Evropska komisija”, rekao je Radulović za Radio Slobodna Evropa.

Podsjećamo, potpredsjednica Vlade Crne Gore i ministarka evropskih poslova Jovana Marović podnijela je ostavku na te funkcije, navodeći da ubrzanje evropskog puta “nije moguće u aktuelnim uslovima”.

Istovremeno je podnijela ostavku i na potpredsjedničko mjesto u Građanskom pokretu URA, premijera Dritana Abazovića.

Radulović je podsjetio da su evropski parlamentarci poručili Crnoj Gori da napravi jasnu distancu prema regionalnim projektima koji ne okupljaju sve zemlje regiona, što se odnosilo na Otvoreni Balkan.

“Umjesto što se bavimo pitanjima Otvorenog Balkana bilo bi pametnije da se bavimo strukturiranjem tima za pregovore, da poslije dvije godine potpunog zaustavljanja pregovora od strane Krivokapićeve i Abazovićeve vlade ponovo pokrenemo proces evropskih integracija”, poručio je Radulović.

Send this to a friend