Politika

Rajnke čestitala Krivokapiću na članstvu Crne Gore u Savjetu UN-a

Rajnke i Krivokapić

Premijeru Zdravko Krivokapiću uskoro će biti uručena pozivnica za učešće na Samitu za demokratiju, koji će biti održan 9. i 10. decembra u virtuelnom formatu, a čiji će domaćin biti američki predsjednik Džozef Bajden. To je saopšteno nakon današnjeg sastanka Krivokapića i ambasadorke SAD-a u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

“Pozivnica će istovremeno predstavljati čin poštovanja prema Crnoj Gori i putu koji slijedi”, kazala je američka ambasadorka.

Ovaj Samit, kako piše u saopštenju iz Kabineta Krivokapića, predstavlja značajnu priliku da demokratske države svijeta predstave svoje ideje u vezi tri ključne teme: odbrane od autoritarizma, borbe protiv korupcije i unapređenja poštovanja ljudskih prava.

U saopštenju iz Krivokapićevog Kabineta se navodi da je Rajnke čestitala Krivokapiću na članstvu Crne Gore u Savjetu UN-a za ljudska prava, naglasivši da zajedničko članstvo SAD i Crne Gore u Savjetu predstavlja šansu za dodatno jačanje borbe za ljudska prava u svijetu.

Krivokapić je izrazio zadovoljstvo zbog najavljenog poziva i prilike da Crna Gora doprinese ovom značajnom Samitu svojim idejama, dodavši da ovu vijest doživljava i kao podršku evropskoj i evroatlantskoj orijentaciji Vlade Crne Gore.

“Predsjednik Vlade je istakao da ga je obradovala jučerašnja izjava zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju, Gabrijela Eskobara, koji je naglasio značaj borbe protiv korupcije, koja će predstavljati jednu od kapitalnih tema najavljenog Samita”, naglašava se u saopštenju.

Premijer je podsjetio da je jedan od osnovnih preduslova za kvalitet demokratije, u društvima gdje je smjenjivost partija na vlasti bila rijetka pojava, zapravo ekonomski razvoj.

“Iz tog razloga, sa ciljem unapređenja životnog standarda svih građana Crne Gore, Vlada je naročito fokusirana na ekonomski razvoj. On je iskoristio priliku da predstavi ambasadorki određene elemente ekonomskog programa Vlade – „Evropa sad!“”, kaže se u saopštenju.

Rajnke je takođe izrazila zadovoljstvo zbog nedavne uspješne posjete članova Vlade Crne Gore, potpredsjednika i troje ministara, Sjedinjenim Američkim Državama, sa čim se dodatno složio i Krivokapić.

“Na kraju sastanka je iskazano zadovoljstvo zbog intenzivirane bilateralne saradnje između Crna Gore i SAD, pažljivog odnosa prema našem trajnom savezništvu, uz iskazanu želju da se odnosi između dvije zemlje, u budućnosti, dodatno osnaže”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stega
Gost
Stega

Da se on pita’ ne bi bilo Crne Gore gospođo, eto takve i njemu sličnim ste doveli na vlast.

AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Nadam se odlazeća.

RAZA MUROVA
Gost
RAZA MUROVA

A idi vise

Ajd polako
Gost
Ajd polako

Zbogom.

Send this to a friend